Current Affairs PDF Sales

Quants Questions : Data Interpretation Set 26

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Quantitative Aptitude section in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample FromData Intrepretation that is important for all the competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in exams !!

I.Study the following information carefully to answer the given questions
Table

  1. What was the total no of males working in company A in the year 2014,males working in  company B in the year 2012 and females working in company D in the year 2013 together ?
    A)2200
    B)1500
    C)1670
    D)2560
    E)None of these
    Answer – B)1500
    Explanation :Total =650+400+450 =1500

  2. What was the average no of female employees working in all the companies together in 2011 ?
    A)475
    B)398
    C)490
    D)524
    E)None of these
    Answer – A)475
    Explanation :
    2011 female = 400+450+600+450/4 = 475

  3. Total no of male employees working in Company C over all the years together was approximately what % of total no of employees working in the year 2014 in all the companies together ?
    A)45%
    B)75%
    C)55%
    D)52%
    E)None of these
    Answer – C)55%
    Explanation :
    C Male = 350+550+350+650+400 = 2300
    Total employees 2007= 650+400+500+150+650+500+700+600 = 4150
    % = 2300*100/4150 = 55.42 = 55%

  4. What was the respective ratio between the no of males in Company D in the year 2012, no of females in company A in the year 2013 and the no of males in company B in the year 2012 ?
    A)12:7:15
    B)4:7:9
    C)8:5:11
    D) 11:5:8
    E)None of these
    Answer – D) 11:5:8
    Explanation :550:250:400 = 55:25:40 = 11:5:8

  5. If 20% of males and 30% of female employees in company B in the year 2011 were handicapped, then what was the total no of handicapped candidates in that company in the same year ?
    A)185
    B)123
    C)234
    D)74
    E)None of these
    Answer – A)185
    Explanation :
    M = 20*250/100 = 50
    F = 450*30/100 = 135
    Total = 135+50 = 185

II.Study the following information carefully to answer the given questions

In a College  there are 1200 students  who have visited 5 different cities – Delhi, Kolkata, Varanasi, Mumbai and Jodhpur. Forty five percent of the total students are boys. Thirty percent of the total girls visited Mumbai. Two-fifths of the total girls visited Delhi. Number of girls who visited Jodhpur is half of the girls visited Delhi. Two-thirds of the remaining girls visited Kolkata. Total no of students who visited Mumbai is 300. Twenty percent of the total boys visited Delhi. Forty percent of the total boys visited Jodhpur.Equal no of boys visited Kolkata and Varanasi.

  1. What is the total no of girls who visited Delhi, Mumbai and Kolkata together ?
    A)432
    B)524
    C)486
    D)506
    E)None of these
    Answer – D)506
    Explanation :Table
    Girls = 264+198+44 =506

  2. What is the average no of boys who visited Jodhpur, Varanasi and Mumbai ?
    A)187
    B)125
    C)321
    D)245
    E)None of these
    Answer – B)125
    Explanation :Avg Male = 216+57+102/3 = 125

  3. Total no of boys who visited Kolkata is what percentage of the total no of girls ?
    A) 8.7%
    B)37.8%
    C)26.9%
    D)12.6%
    E)None of these
    Answer – A) 8.7%
    Explanation :
    Total G = 660
    % = 57*100/660 = 8.63% = 8.7%

  4. What is the ratio between the total no girls students to total no of boys students?
    A)13:5
    B)9:7
    C)11:9
    D)9:11
    E)None of these
    Answer – C)11:9
    Explanation :
    G = 660
    B = 540
    660:540 = 66:54 = 11:9

  5. What is the difference between the total no of boys students visited Delhi, Varanasi to total no of girls students visited Kolkata and Jodhpur ?
    A)78
    B)56
    C)34
    D)11
    E)None of these
    Answer – D)11
    Explanation :
    D+V = 108+57 = 165
    K+J = 44+132 = 176
    Difference = 176-165 =11