# Quants Questions : Data Interpretation Set 12

Hello Aspirants. Welcome to Online Quantitative Aptitude section in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample From Data Intrepretation that is important for IBPS,SBI exam,SSC exam, Railways Exam,FCI exam  and other competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in exams !!

I. Study the following information to answer the given questions. 1. If the cost for manufacturing a bus in country Canada is Rs.4,50,000,What is the percentage of profit earned by the company, on which bus sold in the same company ?
A)33%
B)33(1/3)%
C)33(1/2)%
D)34%
Explanation :
% of p = (6,00,000-4,50,000)×100 / 4,50,000 = 33(1/3)%

2. What is the total number of buses which remained unsold in the given quarter in countries Canada and Egypt together ?
A)1200
B)2400
C)3600
D)1500
Explanation :
No of remained unsold buses = 1200(Canada)+2400(Egypt) = 3600

3. What is the difference between the total number of buses manufactured in countries Austria and Brazil together and the total number of buses manufactures in country Canada and Denmark together ?
A)8000
B)10000
C)12000
D)70000
Explanation :
Total buses manufactured in Austria + Brazil = 10000 + 12000 = 22000
Total buses manufactured in Canada + Denmark = 4000+8000 = 12000
Diff = 22000 – 12000 = 10000

4. What is the respective ratio between Sales of the total number of buses sold in the country Denmark and the sales of the total number of buses sold in country Egypt(in Rs) ?
A)50:40
B)51:43
C)55:42
D)34:54
Explanation :
Ratio = (6000*5.5)/ (3600*7)
= 55 : 42

5. Total number of buses sold in countries  Austria and Brazil together form what percentage of the total buses manufactured by all the countries together in that quarter ?
A)31%
B)33%
C)37%
D)35%
Explanation :
Austria and Brazil = 8000+6000 = 14000
% = (14000*100)/40000 = 35%

II. Study the following pie-charts and information to answer the given questions

Total no o f employee in Company 1 – 20400 Total no o f employee in Company 2 – 24800 1. The number of P level employee in company 2 is approximately what percentage of the number of  S level employee in company 1 ?
A)55%
B)45%
C)47%
D)57%
Explanation :% =3472/6120 = 56.7 = 57%

2. The number of R level employee in Company 1 is approximately equal to the number of which level employee in Company 2
A)U
B)S
C)T
D)R
Explanation :
Company 1
P level  = (24*20400)/100 = 4896
Q level = (8*20400)/100 = 1632
R level = (14*20400)/100 = 2856
S level  = (30*20400)/100 = 6120
T level = (11*20400)/100 = 2244
U level = (13*20400)/100 = 2652
Company 2
P level = (14*24800)/100 = 3472
Q level = (16*24800)/100 = 3968
R level = (32*24800)/100 = 7936
S level = (8*24800)/100 = 1984
T level = (18*24800)/100 = 4464
U level = (12*24800)/100 = 2976
Company 1 – R =  2856
Company 2 – U = 2976
This only approximately equal

3. What is the total number of Q level employee in Company 1 is less than the Company 2 by approximately what percentage ?
A)41.21%
B)41.12%
C)42.21%
D)42.12%
Explanation :
Company 1 – Q = 1632
Company 2 – Q = 3968
% = (1632*100)/3968 = 41.12%

4. The difference between the number of employees in the 2 companies of which level is maximum ?
A)P
B)Q
C)R
D)S
Explanation :
Company 1 – R = 2856
Company 2 – R = 7936
7936 – 2856 = 5080

5. What is the total number of P level employee in Company 1 and R level employee in Company 2 together ?
A)14564
B)13789
C)12679
D)12832