Welcome to Online QuantsTest in AffairsCloud.com. We are starting Cumulus Course for IBPS PO 2018 Main Exam and we are creating sample questions in Quants section, this type of Question will be asked in IBPS PO 2018!!!

You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.

Quiz is loading...

You must sign in or sign up to start the quiz.

You have to finish following quiz, to start this quiz:

Results

0 of 10 questions answered correctly

Your time:

Time has elapsed

You have reached 0 of 0 points, (0)

Categories

Quantitative Aptitude0%

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Answered

Review

Question 1 of 10

1. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

Directions:Q(1 – 5) Study the following information carefully and answer the given questions:
The first pie chart shows the percentage distribution of total number of pilgrims from France, China and Brazil went for different cities. The second pie chart shows the percentage distribution of total number of pilgrims from France went for different cities.

Calculate the central angle of D of the total pilgrims?

Correct

Answer – 3)57.60
The central angle of D of the total pilgrims
=> (16/100)*360 = 57.60

Incorrect

Answer – 3)57.60
The central angle of D of the total pilgrims
=> (16/100)*360 = 57.60

Question 2 of 10

2. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

Directions:Q(1 – 5) Study the following information carefully and answer the given questions:
The first pie chart shows the percentage distribution of total number of pilgrims from France, China and Brazil went for different cities. The second pie chart shows the percentage distribution of total number of pilgrims from France went for different cities.

In pilgrims from city A, in which China pilgrims are 100 more than that of pilgrims from Brazil. Then find the number of pilgrims from China in city A?

Correct

Answer – 4) 270
Explanation:
From city A,
China pilgrim = 100 + Brazil pilgrim
C – E = 100 — (1)
The total number of pilgrims from China and Brazil together from city A,
=> 5500*(18/100) – 2500*(22/100)
=> 990 – 550 = 440
C + E = 440 — (2)
By solving (1) and (2), we get,
C = 270, E = 170
The number of pilgrims from China in city A = 270

Incorrect

Answer – 4) 270
Explanation:
From city A,
China pilgrim = 100 + Brazil pilgrim
C – E = 100 — (1)
The total number of pilgrims from China and Brazil together from city A,
=> 5500*(18/100) – 2500*(22/100)
=> 990 – 550 = 440
C + E = 440 — (2)
By solving (1) and (2), we get,
C = 270, E = 170
The number of pilgrims from China in city A = 270

Question 3 of 10

3. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

Directions:Q(1 – 5) Study the following information carefully and answer the given questions:
The first pie chart shows the percentage distribution of total number of pilgrims from France, China and Brazil went for different cities. The second pie chart shows the percentage distribution of total number of pilgrims from France went for different cities.

Find the sum of the total number of pilgrims from China and Brazil in city E with the total number of pilgrims from China and Brazil in city D?

Correct

Answer – 3) 1750
Explanation:
The total number of pilgrims from China and Brazil in city E
=> 5500*(34/100) – 2500*(22/100)
=> 1870 – 550 = 1320
The total number of pilgrims from China and Brazil in city D
=> 5500*(16/100) – 2500*(18/100)
=> 880 – 450 = 430
Required difference = 1320 + 430 = 1750

Incorrect

Answer – 3) 1750
Explanation:
The total number of pilgrims from China and Brazil in city E
=> 5500*(34/100) – 2500*(22/100)
=> 1870 – 550 = 1320
The total number of pilgrims from China and Brazil in city D
=> 5500*(16/100) – 2500*(18/100)
=> 880 – 450 = 430
Required difference = 1320 + 430 = 1750

Question 4 of 10

4. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

Directions:Q(1 – 5) Study the following information carefully and answer the given questions:
The first pie chart shows the percentage distribution of total number of pilgrims from France, China and Brazil went for different cities. The second pie chart shows the percentage distribution of total number of pilgrims from France went for different cities.

Find the ratio of total number of France pilgrims from city B to that of total number of pilgrims from city D?

Correct

Answer – 3)15 : 22
Explanation:
The total number of France pilgrims from city B
=> 2500*(24/100) = 600
The total number of pilgrims from city D = 5500*(16/100) = 880
Required ratio = 600 : 880 = 15 : 22

Incorrect

Answer – 3)15 : 22
Explanation:
The total number of France pilgrims from city B
=> 2500*(24/100) = 600
The total number of pilgrims from city D = 5500*(16/100) = 880
Required ratio = 600 : 880 = 15 : 22

Question 5 of 10

5. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

Directions:Q(1 – 5) Study the following information carefully and answer the given questions:
The first pie chart shows the percentage distribution of total number of pilgrims from France, China and Brazil went for different cities. The second pie chart shows the percentage distribution of total number of pilgrims from France went for different cities.

If the total number of male to that of female pilgrims from China and Brazil in city C is 3 : 2, then find the number of female pilgrims from China and Brazil in city C?

Correct

Answer- 1) 124
Explanation:
The total number of male to that of female pilgrims from China and Brazil in city C = 3 : 2
The total number of pilgrims from China and Brazil in city C
=> 5500*(12/100) – 2500*(14/100)
=> 660 – 350 = 310
The number of female pilgrims from China and Brazil in city C
=> 310*(2/5)
=> 124

Incorrect

Answer- 1) 124
Explanation:
The total number of male to that of female pilgrims from China and Brazil in city C = 3 : 2
The total number of pilgrims from China and Brazil in city C
=> 5500*(12/100) – 2500*(14/100)
=> 660 – 350 = 310
The number of female pilgrims from China and Brazil in city C
=> 310*(2/5)
=> 124

Question 6 of 10

6. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

Directions.Q (6 – 10) Study the following information carefully and answer the given questions:
The following table shows the number of Seminars taken by each instructors in different days and the total amount given to the professor per Seminar for the certain course also given

What is the ratio of the number of Seminars taken by A to that of the number of Seminars taken by D in a week?

Correct

Answer – 1) 4 : 5
Explanation:
The number of Seminars taken by A in a week
=> (2*3) + (1*2) = 8
The number of Seminars taken by D in a week
=> (2*3) + (2*2) = 6 + 4 = 10
Required ratio = 8 : 10 = 4 : 5

Incorrect

Answer – 1) 4 : 5
Explanation:
The number of Seminars taken by A in a week
=> (2*3) + (1*2) = 8
The number of Seminars taken by D in a week
=> (2*3) + (2*2) = 6 + 4 = 10
Required ratio = 8 : 10 = 4 : 5

Question 7 of 10

7. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

Directions.Q (6 – 10) Study the following information carefully and answer the given questions:
The following table shows the number of Seminars taken by each instructors in different days and the total amount given to the professor per Seminar for the certain course also given

Find the amount earned by C if he teaches for 5 weeks?

Correct

Answer – 3) Rs. 270000
Explanation:
The number of Seminars taken by C in a week
=> (1*3) + (3*2) = 3 + 6 = 9
The number of Seminars taken by C in 5 weeks
=> 9*5 = 45
The earnings made by C if he teaches for 5 weeks
=> 45*6000 = Rs. 270000

Incorrect

Answer – 3) Rs. 270000
Explanation:
The number of Seminars taken by C in a week
=> (1*3) + (3*2) = 3 + 6 = 9
The number of Seminars taken by C in 5 weeks
=> 9*5 = 45
The earnings made by C if he teaches for 5 weeks
=> 45*6000 = Rs. 270000

Question 8 of 10

8. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

Directions.Q (6 – 10) Study the following information carefully and answer the given questions:
The following table shows the number of Seminars taken by each instructors in different days and the total amount given to the professor per Seminar for the certain course also given

What is the difference between the amount earned by C for 4 weeks to that of the amount earned by D for 2 weeks?

Correct

Answer – 2) Rs. 136000
Explanation:
The number of Seminars taken by C in a week
=> (1*3) + (3*2) = 3 + 6 = 9
The earnings made by C for 4 weeks
=> 9*4*6000 = Rs. 216000
The number of Seminars taken by D in a week
=> (2*3) + (2*2) = 6 + 4 = 10
The earnings made by D for 2 weeks
=> 10*2*4000 = Rs. 80000
Required difference = 216000 – 80000 = Rs. 136000

Incorrect

Answer – 2) Rs. 136000
Explanation:
The number of Seminars taken by C in a week
=> (1*3) + (3*2) = 3 + 6 = 9
The earnings made by C for 4 weeks
=> 9*4*6000 = Rs. 216000
The number of Seminars taken by D in a week
=> (2*3) + (2*2) = 6 + 4 = 10
The earnings made by D for 2 weeks
=> 10*2*4000 = Rs. 80000
Required difference = 216000 – 80000 = Rs. 136000

Question 9 of 10

9. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

Directions.Q (6 – 10) Study the following information carefully and answer the given questions:
The following table shows the number of Seminars taken by each instructors in different days and the total amount given to the professor per Seminar for the certain course also given

If B takes 3 Seminars each on Thursday and Friday, then how much he can earn in a week?

Correct

Answer – 3) Rs. 120000
Explanation:
B takes 2 Seminars each on Thursday and Friday
The number of Seminars taken by B in a week
= (3*3) + (2*3) = 9 + 6 = 15
B’s earning in a week
=> 15*8000 = Rs. 120000

Incorrect

Answer – 3) Rs. 120000
Explanation:
B takes 2 Seminars each on Thursday and Friday
The number of Seminars taken by B in a week
= (3*3) + (2*3) = 9 + 6 = 15
B’s earning in a week
=> 15*8000 = Rs. 120000

Question 10 of 10

10. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

Directions.Q (6 – 10) Study the following information carefully and answer the given questions:
The following table shows the number of Seminars taken by each instructors in different days and the total amount given to the professor per Seminar for the certain course also given

If the amount of Rs. 3.12 lakhs was given to the instructor B for 3 weeks, then find the number of Seminar/Seminars taken by the instructor B in Thursday and Friday?

Correct

Answer – 2) 4
Explanation:
Total number of Seminars taken by the professor B in 3 weeks
=> 312000/8000 = 39 Seminars
According to the question,
(9*3) + 3*(Friday + Thursday) = 39
3*(Friday + Thursday) = 39 – 27
3*(Friday + Thursday) = 12
Friday + Thursday = 4 Seminars

Incorrect

Answer – 2) 4
Explanation:
Total number of Seminars taken by the professor B in 3 weeks
=> 312000/8000 = 39 Seminars
According to the question,
(9*3) + 3*(Friday + Thursday) = 39
3*(Friday + Thursday) = 39 – 27
3*(Friday + Thursday) = 12
Friday + Thursday = 4 Seminars

________________________

Click view Questions button to view Explanation

Note:- We are providing unique questions for you to practice well, have a try !!

Ask your doubt in comment section, AC Mod’s ll clear your doubts in caring way.

If you find any mistake, please tell us in the comment section.