Current Affairs PDF Sales

IBPS PO 2017 Practice Test – Quant Day 24

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online Reasoning Section with the explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating Best question samples for IBPS PO 2017. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

Click Here to View Cumulus Course: IBPS PO 2017 
IBPS PO 2017: Reasoning Test– 6 PM Every Day
IBPS PO 2017: Quants Test– 7 PM Every Day

Q(1-5) Study the following table and answer the following questions

table-1

  1. Profit made by B is R.9170 then B invested for how many months?
    A. 3 Months
    B. 4 Months
    C. 5 Months
    D. 6 Months
    E. 7 Months
    C. 5 Months
    Solution:
    7x/(72+7x)*28034 = 9170
    X = 5 months

  2. Profit made by D is Rs.9008 then What is the investment made by D?
    A. Rs 20,000
    B. Rs 25,000
    C. Rs 40,000
    D. Rs 80,000
    E. Cannot be determined
    E. Cannot be determined
    Solution:
    Investment cannot be determined based on above data

  3. Sum of Investments made by J,K and L is Rs 1,05,000 and profit made by K is Rs.9984 then K’s investment is?
    A. Rs 20,000
    B. Rs 25,000
    C. Rs 30,000
    D. Rs 40,000
    E. Rs 45,000
    A. Rs 20,000
    Solution:
    J+K+L = 10500
    8X/(59+8X) *28392 =9984
    X = 4
    Then J:K:L = 8:4:9
    K= 4/21*105000 = 20000

  4. The total investment by M, N and O together is Rs.95,000 of which N invested the highest and difference M and N is Rs.25,000 of what is the total profit made by M, N and O together if N makes a profit of Rs. 7587?
    A. 28388
    B. 23688
    C. 24811
    D. 28381
    E. None
    D. 28381
    Solution:
    M = 20,000 N = 45,000 O = 30,000
    M:N:O =4:9:6 Time period = 8:3:7
    27/(32+27+42) *X = 7587
    X=28381

  5. Who among G, H and I made maximum profit?
    A. G
    B. H
    C. I
    D. Both G and H
    E. Both H and I
    E. Both H and I
    Solution:
    Profits of G:H:I = 15:16:16

Q(6-10) Study the table which contains temperatures in degrees and answer the following questions

table-2

  1. The average temperature from Monday to Saturday in which of the following city is Minimum?
    A. Indore
    B. Bhopal
    C. Delhi
    D. Chennai
    E. Hyderabad
    E. Hyderabad
    Solution:
    Indore: 177
    Bhopal: 171
    Delhi: 179
    Chennai: 179
    Hyderabad:166

  2. In which of the following cities average temperature from Monday to Saturday are equal?
    A. Indore and Bhopal
    B. Bhopal and Delhi
    C. Delhi and Chennai
    D. Chennai and Hyderabad
    E. Hyderabad and Indore
    C. Delhi and Chennai
    Solution: Chennai = Delhi = 179

  3. In Which of the following day recorded Minimum average temperature in all five cities together?
    A. Monday
    B. Tuesday
    C. Wednesday
    D. Thursday
    E. Friday
    D. Thursday
    Solution: Thursday = 142

  4. What is the average temperature in degrees of Bhopal in all six days together?
    A. 28
    B. 28.5
    C. 29
    D. 29.5
    E. 30
    B. 28.5
    Solution:
    171/6 = 28.5

  5. If in all cities temperature on Sunday recorded 5 degrees more than their respective Saturday’s temperature then in which of the following city would record maximum average temperature from Monday to Sunday?
    A. Indore
    B. Bhopal
    C. Delhi
    D. Chennai
    E. Hyderabad
    A. Indore
    Solution:
    Then Sunday temperature’s would be as follows
    Indore: 37 Bhopal:35 Delhi:32 Chennai: 32 Hyderabad: 33
    Then Indore would record maximum average temperature