Current Affairs PDF Sales

GK Questions: Books & Authors – Set 25

Hello Aspirants.

Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for all the competitive exams. We have created Some questions related to Basic Gk(Books & Authors) !!!

  1. The book ‘Dogs at the Perimeter  book’ has been authored by
    1.Madeleine Thien
    2.A.A.Milne
    3.Zadie Smith
    4.Han Kang
    5.None of these
    Answer – 1.Madeleine Thien
    Explanation :
    Dogs at the Perimeter is the young Montreal-based writer Madeleine Thien’ s second novel. It aims to render intimate a catastrophe the scale of the Cambodian genocide, and to inhabit the psyches of three of its victims. 

  2. ‘25 Years Of a life’ is the biography of who among the following ?
    1.Salaman Khan
    2.Imran Khan
    3.Samar Khan
    4.Shah Rukh Khan
    5.None of these
    Answer – 4.Shah Rukh Khan
    Explanation :
    Shah Rukh Khan launched his biography titled, ‘SRK: 25 Years Of a life’, in New Delhi. The book is authored by Samar Khan.

  3. Who is the author of ‘Game Goes On’ ?
    1.Ashutosh
    2.Uma Lele
    3.Dilip D’Souza
    4.Alan McGilvray
    5.None of these
    Answer – 4.Alan McGilvray
    Explanation :
    The book ‘Games Goes on’ penned by an Australian commentator, Alan McGilvray. 

  4. Shashi Tharoor is the author of which book ?
    1.An Era of Darkness: The British Empire in India
    2.Water Peace War
    3.An Era of Darkness: The India Empire in British
    4.The Speech of Shashi in British
    5.None of these
    Answer – 1.An Era of Darkness: The British Empire in India
    Explanation :
    Shashi Tharoor released his new book ‘An Era of Darkness: The British Empire in India’. It is a originated from a speech made by Shashi Tharoor at the Oxford Union in 2015

  5. ‘Family Life’ is a novel penned by
    1.Robin S. Sharma
    2.Akhil Sharma
    3.Rakesh Varma
    4.Arunima Sinha
    5.None of these
    Answer – 2.Akhil Sharma
    Explanation :
    Family Life  book is penned by Akhil Sharma. A troubled story about the loneliness and despair of an Indian family whose American dream turns sour.

  6. The biography “Beyond the Last Blue Mountain: A Life Of J. R. D. Tata was written by who among the following ?
    1.Vinod Mehta
    2.Garima Samjay
    3.J.R.D.Tata
    4.R.M.Lala
    5.None of these
    Answer – 4.R.M.Lala
    Explanation :
    The book “Beyond the Last Blue Mountain: A Life Of J. R. D. Tata” was written by R M Lala. Partition. It is the biography of J.R.D. Tata.

  7. Who is the author of ‘IMMORTAL’ ?
    1.Rudolf Steiner
    2.Alson Noel
    3.Leigh Hunt
    4.A.A.Milne
    5.None of these
    Answer – 2.Alson Noel
    Explanation :
    The Immortals is a sequence of novels written by Alyson Noël, focusing on psychics and Immortals.

  8. The poem ‘Bangle Sellers’ was written by
    1.Sarojini Naidu
    2.Rabindranath Tagore
    3.Madhav Khosla
    4.Meira Kumar
    5.None of these
    Answer – 1.Sarojini Naidu
    Explanation :
    The poem ‘Bangle Sellers’ was written by Sarojini Naidu, the Nightingale of India.

  9. The Burning Forest:India’s war in Bastar penned by who among the following ?
    1.Nandini Sundar
    2.Deepak Nayyar
    3.Indu Anand
    4.Vir Sanghvi
    5.None of these
    Answer – 1.Nandini Sundar
    Explanation :
    The Burning Forest:India’s war in Bastar by Nandini Sundar, , a gripping and seminal account of the war between the Maoists and the State in Bastar.

  10. The novel Harp is written by
    1.Anita Sundar
    2.Gautam Chintamani
    3.Nidhi Dalmia
    4.Pankaj Mishra
    5.None of these
    Answer – 3.Nidhi Dalmia
    Explanation :
    Harp is a novel written by Nidhi Dalmia.This book is a work of fiction.