Current Affairs PDF Sales

GK Question: Sports – Set 3

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for all the competitive exams. We have created Some questions related to Basic Gk(Sports) !!!

  1. Wellington Trophy is given to which Sport ?
    1.Race
    2.Golf
    3.Rowing
    4.Hockey
    5.None of these
    Answer – 3.Rowing
    Explanation :
    Wellington trophy is associated with Rowing Game. Rowing is a sport in which athletes race against each other on rivers, on lakes or on the ocean, depending upon the type of race and the discipline.

  2. Which of the following is related to Tennis ?
    1.French Open
    2.Wimbledon
    3.US Open
    4.Heineken Cup
    5.All of these
    Answer – 5.All of these
    Explanation :
    French Open, Wimbledon, US Open,Heineken Cup are tennis tournament held in different countries.

  3. Wisden Trophy is related to …………………….
    1.Football
    2.Cricket
    3.Tennis
    4.Golf
    5.None of these
    Answer – 2.Cricket
    Explanation :
    The Wisden Trophy is awarded to the winner of the Test cricket series played between England and the West Indies. It was first awarded in 1963 to commemorate the hundredth edition of Wisden Cricketers’ Almanack.

  4. ………………….. is given to cricket
    1.Nehru Trophy
    2.Todd Memorial Trophy
    3.Wills Trophy
    4.Sanley Cup
    5.None of these
    Answer – 3. Wills Trophy
    Explanation :
    The 1992–93 Wills Trophy was a One Day International (ODI) cricket tri-series where the United Arab Emirates played host to Pakistan, Sri Lanka and Zimbabwe.

  5. Stanley cup is related to which sport ?
    1.Hockey
    2.Golf
    3.Horse Race
    4.Basketball
    5.None of these
    Answer – 1.Hockey
    Explanation :
    The Stanley Cup is the championship trophy awarded annually to the National Hockey League playoff winner

  6. Which of the following is related to Football ?
    1.IFA Shield
    2.Subroto Cup
    3.DCM trophy
    4.UEFA Champion League
    5.All of these
    Answer – 5.All of these
    Explanation :
    IFA Shield, Subroto Cup, DCM trophy and UEFA Champion League => Football tournament held in different countries

  7. FIFA world cup championship has been awarded every ………………..
    1.4 years
    2.2 years
    3.5 years
    4.3 years
    5.None of these
    Answer – 1.4 years
    Explanation :
    FIFA world cup championship has been awarded every four years since the inaugural tournament in 1930, except in 1942 and 1946

  8. ………………………… is related to Badminton
    1.Austrlaian Open
    2.French open
    3.Swathling
    4.Malaysian Open
    5.None of these
    Answer – 4.Malaysian Open
    Explanation :
    The Malaysia Open is an annual badminton tournament that has been held since 1937. It has been played in various locations such as Johor Bahru, Kota Kinabalu, Kuching, Penang, Selangor, and Kuantan.

  9. Titan cup is given to ………………………
    1.Tennis
    2.Cricket
    3.Football
    4.Badminton
    5.None of these
    Answer – 2.Cricket
    Explanation :
    The Titan Cup was a triangular one-day international cricket tournament held in India between 17 October and 6 November, 1996. It involved the national cricket teams of South Africa, Australia and India

  10. Which of the following is related to Golf ?
    1.Augusta Masters
    2.Bama Belleck Cup
    3.Uber cup
    4.US open
    5.None of these
    Answer – 1.Augusta Masters
    Explanation :
    The Masters Tournament, also known as The Masters or Augusta Masters, is one of the four major championships in professional golf. Scheduled for the first full week of April, it is the first of the majors to be played each year