Current Affairs PDF Sales

GK Question – Sports Set 24

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Welcome to Online General Knowledge section in Affairs cloud, which is important for all the competitive exams. We have created Some questions related to Basic Gk (Sports)

Click Here to Attend Static Sports Quiz

  1. 2017 World Women’s Youth Boxing Championship to be held in ____________
    1.Brazil
    2.Russia
    3.China
    4.India
    5.None of these
    Answer – 4.India
    Explanation :
    India will host the World Women’s Youth Boxing Championship in November 2017. This is the first major international event to be held in the country since 2010.

  2. Women cricketer Sarah Coyte has announced her retirement from all forms , She belongs to which country ?
    1.Australia
    2.New Zealand
    3.Zimbabwe
    4.England
    5.None of these
    Answer – 1.Australia
    Explanation :
    Australian women cricketer Sarah Coyte, who was also a part of Australia’s 2014 World T20-winning squad, has announced her retirement from all forms of the game.

  3. ____________________ is the first person to cross the Atlantic Ocean on a stand-up paddleboard
    1.Adrian Charles
    2.Sean Dewil
    3.Chris Bertish
    4.Francis Battaglia
    5.None of these
    Answer – 3.Chris Bertish
    Explanation :
    A South African man Chris Bertish has become the first person to cross the Atlantic Ocean on a stand-up paddleboard after completing an epic 4,050-mile voyage alone at sea.

  4. Lee Chong Wei from Malaysia associated with which sport ?
    1.Badminton
    2.Chess
    3.Swimming
    4.Tennis
    5.None of these
    Answer – 1.Badminton
    Explanation :
    Lee Chong Wei is a Malaysian professional badminton player. As a singles player, Lee was ranked first worldwide for 199 consecutive weeks from 21 August 2008 to 14 June 2012.

  5. 22nd Asian Athletics Championship is scheduled to be held in which of the following stadium ?
    1.Kalinga Stadium
    2.Barabati Stadium
    3.Veer Surendra Sai Stadium
    4.Jawaharlal Nehru Stadium
    5.None of these
    Answer – 1.Kalinga Stadium
    Explanation :
    Kalinga Stadium in Bhubaneswar will host the 22nd Asian Athletics Championship to be held in July this year as Ranchi pulled out from hosting the international event.

  6. Which South African city has lost the chance to host the 2022 Commonwealth Games ?
    1.Durban
    2.Gauteng
    3.Benoni
    4.Cape Town
    5.None of these
    Answer – 1.Durban
    Explanation :
    Durban was stripped of the right to stage the 2022 Commonwealth Games on Monday after a trail of missed deadlines and financial problems that highlights the daunting burdens facing host cities for major sporting events.

  7. Vidya Pillai associated with which sport ?
    1.Table Tennis
    2.Snooker
    3.Weighlifting
    4.Long Jump
    5.None of these
    Answer – 2.Snooker
    Explanation :
    Vidya Pillai is an Indian professional player of snooker. Vidya Pillai grew up in Chennai, Tamil Nadu.

  8. The Bakshi Stadium is located in which Indian state ?
    1.Madhya Pradesh
    2.Karntaka
    3.J & K
    4.Gujarat
    5.None of these
    Answer – 3.J & K
    Explanation :
    Bakshi Stadium is a stadium in Srinagar, India. It is mainly used for football matches

  9. Ankur Mittal is a _____________
    1.Mountaineer
    2.Badminton Player
    3.Swimmer
    4.Shooter
    5.None of these
    Answer – 4.Shooter
    Explanation :
    Ankur Mittal is an Indian shooter. He stood second in the qualification round and thus qualified to the final of Men’s Double trap competition at the 2014 Commonwealth Games in Glasgow, Scotland

  10. The Vijay Hazare Trophy related with which game ?
    1.Cricket
    2.Basket Ball
    3.Football
    4.Kabbadi
    5.None of these
    Answer – 1.Cricket
    Explanation :
    The Vijay Hazare Trophy, also known as the Ranji One Day Trophy, was started in 2002–03 as a limited-overs cricket domestic competition involving state teams from the Ranji Trophy plates.