Current Affairs PDF Sales

English Questions: Spotting Error Set – 37

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Error, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. a)/ There’s practically no improvement — b)/ even when the court mandated c)/ one can’t sell acid without a licence, d)/ there very little regulation on this. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: Replace “there” with “there’s”

  2. a)/ None of this will be helped b)/ by the current battle over c)/ the trade facilitation d)/ agreement (TFA) under WTO. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5. E
    Explanation: No error

  3. a)/ That is clearly missing, b)/ Americans roll its eyes at c)/ us and increasingly the d)/ reverse is also true. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 2. B
    Explanation: Replace “its” with “their”

  4. a)/ Kerry might prose on about b)/ looking on the big picture, c)/ but that sentiment d)/ fails at the first dispute. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 2. B
    Explanation: Replace “on” with “at”

  5. a)/ There is something else that must be recognised, b)/ Modi and his government have an uphill task c)/ to get governance working and the d)/ Indian economy back on track. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5. E
    Explanation: No error

  6. a)/ India is also open for business, b)/ is a refreshing change from c)/ the past five year and something d)/ that must be recognised. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3. C
    Explanation: it should be five years

  7. a)/ As sourcing, retailing and warehousing costs b)/ drop due to the Internet platform, c)/ this could be a bonanza for Indian d)/ consumers who’ve been hit hard with inflation. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: Replace “with” with “by”

  8. a)/ I feel men and women should had b)/  the same kind of freedoms in c)/ India to do the same things — freedom to wear d)/ their choice of clothes or anything else. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1. A
    Explanation: Replace “had” with “have”

  9. a)/ Defence trade should be kickstarted b)/ by breathing fresh life in c)/ the stalled defence d)/ trade and technology initiative. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3. C
    Explanation: Replace “in” with “into”

  10. a)/ There are a fewer problems for b)/ survivors in getting jobs, c)/ Last year, two women got government d)/  jobs, albeit after a struggle. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1. A
    Explanation: Omit “a”
    it should be fewer