Current Affairs PDF Sales

English Questions: Spotting Error Set – 20

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Error, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. a)/ The NCP MP has kicked up a storm by b)/ confessing what she discusses c)/ with other women MPs when things get boring d)/ at the floor of the House – saris. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
     Answer: 4. D
    Explanation: Replace “at” with “on”

  2. a)/ The Americans too have come to the b)/ rescue of the Pakistanis, with c)/ its hectoring that a thorough d)/ investigation could take years. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer: 3. C
    Explanation: Replace “its” with “their”

  3. a)/ This is founded on the belief that b)/ accelerating the scale-up of renewable c)/ energy will help deliver a better, d0/ healthier more sustainable world. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer: 5. E No error

  4. a)/ Apart from providing power to b)/ businesses, it provide returns on c)/ capital comparable or higher than a number d)/ of other business opportunities. e)/ No Error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer: 2. B
    Explanation: Replace “provide” with “provides”

  5. a)/ Energy management appears to be b)/ the most popular means of GHG c)/ emissions reduction followed with d)/ adoption of renewable energy. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer: 3. C
    Explanation: Replace “with” with “by”

  6. a)/ Without doubt, the more we b)/ learn about Swami Vivekananda, c)/ the most reasons d)/ we discover to love him. e)/ No Error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer: 3. C
    Explanation: Replace “most” with “more”

  7. a)/ Engage with the government in b)/ policy making and contribute c)/ towards a effective public-d)/ private partnership on renewables. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer: 3. C
    Explanation: Replace “a” with “an”

  8. a)/ The manner in which our system responded b)/ after getting a crucial and c)/ clinching evidence leaves d)/ much to be desired. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer: 5. E No error

  9. a)/ The terrorists take hostages for b)/ twin objectives of hogging the c)/ headlines and also for make d)/ efforts to escape from the area of attack. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer: 3. C
    Explanation: Replace “for” with “to”

  10. a)/These was sufficient indicators to activate b)/ the Punjab police and seek necessary c)/ help from the Army in the vicinity to secure d)/ the Air Force station and comb the area. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer: 1. A
    Explanation: Replace “was” with “were”