Current Affairs PDF Sales

English Questions – Spotting Error RRB Set 136

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. 1) She was far more connected
    2) to our classical Sanskrit civilisation
    3) in which kama means
    4) both desires and pleasure.
    5) No error
    Answer – 4) 
    Explanation: both desire and pleasure.

  2. 1) My grandmother drew a distinction between
    2) sensory and intellectual pleasures and
    3) she was a devotee of the latter — especially the
    4) delights of reading, thought, and beauty.
    5) No error
    Answer – 2)
    Explanation: sensory and intellectual pleasure and

  3. 1) With good common sense,
    2) she believed that physical
    3) pleasures were also a
    4) necessary part of the human life.
    5) No error
    Answer – 5)
    Explanation: No error

  4. 1) What was bad was excessives
    2) indulgence, not the pleasure
    3) itself, which as Aristotle says,
    4) is essential to the good life.
    5) No error
    Answer – 1) 
    Explanation: What was bad was excessive

  5. 1) When India embark this year on the
    2) goods and services tax, the most sensible
    3) tax reform in our history, the commissar
    4) mentality of the licence raj reasserted itself.
    5) No error
    Answer – 1)
    Explanation: When India embarked this year on the

  6. 1) One brave woman ready to risk it all and expose
    2) those vile and violent men who, for decades,
    3) have been shamelessly exploiting its positions
    4) to demean women in every conceivable way.
    5) No error
    Answer – 3)
    Explanation: have been shamelessly exploiting their positions

  7. 1) As a former editor of a popular film magazine,
    2) I used to hear gory stories about any of the
    3) biggest names in Bollywood, and the ghastly games
    4) they played with leading ladies they fancied.
    5) No error
    Answer – 2)
    Explanation: I used to hear gory stories about some of the

  8. 1) All it takes is one gutsy actress,
    2) with success and credibile backing
    3) her, to open her mouth and nail
    4) a serial offender in Bollywood.
    5) No error
    Answer – 2)
    Explanation: with success and credibility backing

  9. 1) The UN Commissioner of Human
    2) Rights has lent its voice to the
    3) charge that Myanmar forces are conducting
    4) an ethnic cleansing of the Rakhine state.
    5) No error
    Answer – 1)
    Explanation: The UN Commissioner for Human

  10. 1) In a recent meeting with the US
    2) ambassador, the Myanmar army chief
    3) said Rohingyas were not natives of Myanmar
    4) and the numbers of those displaced are exaggerated.
    5) No error
    Answer – 5)
    Explanation: No error