Current Affairs PDF Sales

English Questions – Sentence Correction (Phrase Replacement) Set 93

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. We are going up against the best soccer team in the city tonight.
    1) going against
    2) going in battling
    3) going down fighting
    4) going towards
    5) No correction required.
    Answer – 5)
    Explanation: No correction required.
    Going up against – To confront; face; challenge

  2. The police were acting in a tip from an informer and caught the gang redhanded.
    1) acting on
    2) acting of
    3) acting off
    4) acting with
    5) No correction required.
    Answer – 1)
    Explanation: Act on – To take action because of something like information received

  3. The boat keeled of in the storm and the crew drowned.
    1) keeled at
    2) keeled up
    3) keeled over
    4) keeled out
    5) No correction required.
    Answer – 3)
    Explanation: Keeled over – Turn upside down.

  4. I spent the afternoon gadding of in the West End.
    1) gadding of
    2) gadding over
    3) gadding on
    4) Gadding about
    5) No correction required.
    Answer – 4)
    Explanation: Gad about ( gadding about) – Visit a lot of different places for pleasure.

  5. A fight broke out in the pub and it was hard to pull the people involved Abide.
    1) pull apart
    2) pull of
    3) pull over
    4) pull in
    5) No correction required.
    Answer – 1)
    Explanation: Pull apart – Stop people or animals fighting.

  6. There aren’t enough jobs to go through for the numbers of people graduating nowadays.
    1) Go after
    2) Go across
    3) Go about
    4) Go around
    5) No correction required.
    Answer – 4)
    Explanation: ‘Go around ’ is the correct use. “Go around ” means “Be or have enough of something.”

  7. She wheeled around when he told her to stop.
    1) Weird out
    2) wheeled round
    3) While away
    4) Weigh out
    5) No correction required.
    Answer – 2)
    Explanation: Wheel round – Turn quickly and face in the opposite direction.

  8. Despite the economic boom, few benefits have trickled down to the poor.
    1) trot out
    2) Trip up
    3) Trot off to
    4) Trade upon
    5) No correction required.
    Explanation: No correction required.
    Trickle down – Pass benefits from economic expansion through the economy to the less fortunate.[/spoiler]
  9. The opposition parties are trying to Clean off the voters they lost in the last election.
    1) claw back
    2) Clean of
    3) clag up
    4) Clam up
    5) No correction required.
    Answer – 1)
    Explanation: Claw back – Retake possession with difficulty.

  10. She didn’t get on till well after twelve o’clock because she’d been out for a few drinks with her mates.
    1) get receive
    2) get in
    3) get up
    4) get on
    5) No correction required.
    Answer – 2)
    Explanation: get in – Arrive home.