Current Affairs PDF Sales

English Questions – Sentence Correction 90

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation inAffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

Choose the correct sentence among following.

  1. Protection from harrassment for good Samaritans who help accident victims is something the amended law provides, and this needs to be in place.
    1) Protection
    2) harrassment
    3) Samaritans
    4) amended
    5) All correct.
    Answer –  2)
    Explanation: The correct spelling should be harassment instead of harrassment which means aggressive pressure or intimidation.

  2. The bottleneck created by their lack of capacity has stiffled regulatory reform in the transport sector and only encouraged corruption.
    1) bottleneck
    2) capacity
    3) stiffled
    4) encouraged
    5) All correct.
    Answer – 3)
    Explanation: stifled will be correct word which means make (someone) unable to breathe properly; suffocate.

  3. There is a dire need to have clear rules and transparent processes in all these areas, since transport bureaucracy have remained unresponsive to the needs of a growing economy that is witnessing a steady rise in motorisation.
    1) dire
    2) processes
    3) bureaucracy
    4) motorisation
    5) All correct.
    Answer – 3)
    Explanation: it should be bureaucracies instead of bureaucracy.

  4. Local elections are seen as a way to allow for a much-needed administrative presence everywhere, but this cannot happen without the participation of all political forces, espcially Madhesis.
    1) administrative
    2) presence
    3) participation
    4) espcially
    5) All correct.
    Answer – 4)
    Explanation: especially will be correct word.

  5. Rail reform is complex and what was undertaken in Europe during the 1990s, separating infrastructure from operations, is an interesting model: sequential measures achieved sustainable results, rather than a package of changes introduced at once.
    1) undertaken
    2) separating
    3) sequential
    4) sustainable
    5) All correct.
    Answer – 5)
    Explanation:All correct.
    All given words are correct hence, given sentence is correct.

  6. It is unfortunate that as the opposition raised the issue, the response from the treasuery benches was anything but satisfactory.
    1) unfortunate
    2) raised
    3) treasuery
    4) satisfactory
    5) All correct.
    Answer –  3) 
    Explanation: it should be treasury instead of treasuery.
    Treasury – the funds or revenue of a state, institution, or society.

  7. Instead of condemning the violence and stating that nobody has the right to attack individuals no matter what they may and may not have been doing, all that has emanated from ministers at the Centre and in Rajasthan is evasive pervarication.
    1) condemning
    2) emanated
    3) evasive
    4) pervarication
    5) All correct.
    Answer – 4)
    Explanation: it should be prevarication which means Prevarication is when someone tells a lie, especially in a sneaky way.

  8. More troubling than the immediate question of Mr. Zuma’s control over the presidency and the ANC, however, is the fact that he presides over what seems to be a secular decline in the quality of governance and institutional integrity in South Africa.
    1) troubling
    2) control over
    3) a secular
    4) presides
    5) All correct.
    Answer – -5)
    Explanation: All correct.
    All given words are correct hence, given sentence is correct.

  9. Syria had either hidden some of the stokpiles or clandestinely developed such weapons after the deal was reached  both serious violations.
    1) stokpiles
    2) clandestinely
    3) weapons
    4) violations
    5) All correct.
    Answer – 1) 
    Explanation: stockpiles will be correct word which means a large accumulated stock of goods or materials, especially one held in reserve for use at a time of shortage or other emergency.

  10. The real crisis of Syria is that its regime is acting with a sense of impunity, thanks to the blank security cheque the Russians have issue to Mr. Assad.
    1) regime
    2) impunity
    3) blank
    4) issue
    5) All correct.
    Answer –  4)
    Explanation:  it should be issued instead of issue. Has/have + V3.

  11. There must be a coordinated effort to bring the war to an end, and to hold the perpetretors of war crimes accountable for their barbarism.
    1) coordinated
    2) perpetretors
    3) accountable
    4) barbarism
    5) All correct.
    Answer – 2)
    Explanation: perpetrators will be correct word which means a person who carries out a harmful, illegal, or immoral act.