Current Affairs PDF Sales

English Questions: Para-jumbled sentences Set – 52

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Parajumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams !!!

I. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. Sequentially, the 7.9 per cent jump in the GDP growth rate in Q4 (January-March 2016) is the highest among the four quarters in the last financial year.
B. A robust private consumption growth of 7.4 per cent during the year helped the economy cross the $2 trillion-mark.
C. “Discrepancies” is the difference in GDP numbers measured by the production and expenditure approaches.
D. But this is not out of the ordinary and has been high during the last decade.
E. The Central Statistics Office’s provisional estimate of national income released on Tuesday states the economy grew at 7.6 per cent in 2015-16 compared with an estimated 7.2 per cent in the previous year.
F. The CSO data surprisingly shows a sharp increase in “discrepancies” (at Rs 1.43 trillion) at constant prices in the quarter ending March 2016.
G. The Indian economy’s remarkable fourth quarter performance clearly indicates it has been aided in no small measure by a consumption-led demand boost in 2015-16.

1. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) F
4) D
5) E

Answer – 5)
Explanation : E

2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
1) A
2) G
3) D
4) C
5) E

Answer – 1)
Explanation : A

3. Which of the following should be the LAST (SEVENTH) sentence after rearrangement ?
1) F
2) E
3) D
4) G
5) B

Answer – 3)
Explanation : D

4. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
1) A
2) F
3) G
4) B
5) E

Answer – 3)
Explanation : G

5. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
1) A
2) F
3) C
4) E
5) B

Answer – 5)
Explanation : B

II. Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

A. a rare birth defect characterized by unusually small heads and potentially severe developmental problems.
B. The experts further warned that nations dealing with an outbreak need to watch for problems beyond the widely reported cases of microcephaly.
C. These include spasticity, seizures, irritability, feeding difficulties, eyesight problems and evidence of severe brain abnormalities.
D. World Health Organization officials on Friday cautioned that “many thousands” of infants infected with Zika virus could suffer neurological abnormalities.
E. They now believe the range of potential neurological problems in infants could be much wider.
F. Health officials had previously concluded that Zika infection in pregnant women was a cause of microcephaly in babies,

6. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) C
4) D
5) E

Answer – 4)
Explanation : D

7. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?
1) A
2) B
3) D
4) F
5) C

Answer – 5)
Explanation : C

8. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement ?
1) F
2) E
3) D
4) C
5) B

Answer – 2)
Explanation : E

9. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?
1) F
2) B
3) C
4) D
5) E

Answer – 2)
Explanation : B

10. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?
1) F
2) B
3) C
4) E
5) D

Answer – 1)
Explanation : F