English Questions: Para-jumbled Paragraph(New Pattern) Set 181

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Para-jumbled ,  which is BASED ON Bank EXAMS!!!

Directions (Q1-10): Given below are six sentences (A) (B) (C) (D) (E) and (F). Answer the following questions after rearranging the following sentences into a coherent paragraph.

A. Urban residential electricity consumers are still hesitant to consider rooftop solar power for their homes. For residential urban consumers, one of the key barriers to installing rooftop solar systems is that they do not know who to contact to understand the processes to be followed and permissions required.
B. A significant majority of consumers seek face-to-face discussions and recommendations from friends and family.
C. The local electricity linesmen, electricity inspectors, and other nodal officials in the electricity department also have key roles to play. Building their capacities to disseminate such information and handle consumer queries and concerns, and providing basic training in billing and metering for solar power can go a long way in improving consumers’ experience.
D. India has set an ambitious target of achieving 40 GW of rooftop solar capacity by 2022. However, while there has been progress on rooftop solar installations among industries and commercial consumers, the uptake among residential consumers has been slow.
E. There is no single source to access information, evaluate benefits and disadvantages, and examine if any government support (such as a financial subsidy) is available. Most of the technical information provided by various sources, including the government, tends to be Internet-based.
F. Devising simple, well-designed and creative ways to disseminate information is important to help consumers make informed decisions.

  1. Considering statement (A) “Urban residential electricity consumers are still hesitant to consider rooftop solar power for their homes. For residential urban consumers, one of the key barriers to installing rooftop solar systems is that they do not know who to contact to understand the processes to be followed and permissions required.” as the second statement,then which of the following becomes the FOURTH statement of the rearrangement?
    1. D
    2. E
    3. B
    4. C
    5. F
    Answer & Explanation
    Answer : 3. B
    Correct sequence is DAEBFC
  2. Considering statement (A) “Urban residential electricity consumers are still hesitant to consider rooftop solar power for their homes. For residential urban consumers, one of the key barriers to installing rooftop solar systems is that they do not know who to contact to understand the processes to be followed and permissions required.” as the second statement,then which of the following becomes the SIXTH statement of the rearrangement?
    1. B
    2. C
    3. F
    4. A
    5. D
    Answer & Explanation
    Answer : 2. C
    Correct sequence is DAEBFC
  3. Considering statement (A) “Urban residential electricity consumers are still hesitant to consider rooftop solar power for their homes. For residential urban consumers, one of the key barriers to installing rooftop solar systems is that they do not know who to contact to understand the processes to be followed and permissions required.” as the second statement,then which of the following becomes the THIRD statement of the rearrangement?
    1. E
    2. C
    3. D
    4. F
    5. B
    Answer & Explanation
    Answer : 1. E
    Correct sequence is DAEBFC
  4. Among the following pairs which one of them is formed with two consecutive statements after the rearrangement?
    1. B-D
    2. E-B
    3. C-D
    4. A-C
    5. A-B
    Answer & Explanation
    Answer : 2. E-B
    Correct sequence is DAEBFC
  5. Among the following pairs which one of them is formed with two consecutive statements after the rearrangement?
    1. C-E
    2. A-F
    3. B-D
    4. B-C
    5. A-E
    Answer & Explanation
    Answer : 5. A-E
    Correct sequence is DAEBFC

A. Copyright, one of the forms of intellectual property law, offers exclusive rights for protecting the authorship of original & creative work like dramatic, musical and literary in nature.
B. In general, the intellectual property law offers exclusionary rights to the creator or inventor against any misappropriation or use of work without his/her prior knowledge. Intellectual property law establishes equilibrium by granting rights for limited duration of time.
C. Intellectual property right is a legal concept that confers rights to owners and creators of the work, for their intellectual creativity. Such rights can be granted for areas related to literature, music, invention etc, which are used in the business practices.
D. However, certificate of copyright registration and entries made serve as the prima facie evidence, at the time of any dispute, in the court and is helpful in resolving conflicts of interests.
E. Being a copyrighted item does not mean that other person can’t use or write on subject matter of particular item. For example, if a person has written on a new motor cycle and he has copyrighted his article then it means that other person can’t use that article but he is free to write his thoughts on the similar motorcycle.
F. It aims to protect the work of creator, transformed in a tangible form of expression. It includes artwork, plays, movies, shows, various types of music, sound and songs, books, manuscripts, written work and all types of images, photos, pictures, drawings and graphics.

  1. Considering statement (F) “It aims to protect the work of creator, transformed in a tangible form of expression. It includes artwork, plays, movies, shows, various types of music, sound and songs, books, manuscripts, written work and all types of images, photos, pictures, drawings and graphics.” as the fourth statement, then which of the following becomes the SECOND statement?
    1. A
    2. E
    3. B
    4. D
    5. C
    Answer & Explanation
    Answer : 3. B
    Correct sequence is CBAFED
  2. Considering statement (F) “It aims to protect the work of creator, transformed in a tangible form of expression. It includes artwork, plays, movies, shows, various types of music, sound and songs, books, manuscripts, written work and all types of images, photos, pictures, drawings and graphics.” as the fourth statement, then which of the following becomes the FIFTH statement?
    1. B
    2. C
    3. D
    4. E
    5. A
    Answer & Explanation
    Answer : 4. E
    Correct sequence is CBAFED
  3. Considering statement (F) “It aims to protect the work of creator, transformed in a tangible form of expression. It includes artwork, plays, movies, shows, various types of music, sound and songs, books, manuscripts, written work and all types of images, photos, pictures, drawings and graphics.” as the fourth statement, then which of the following becomes the FIRST statement?
    1. A
    2. E
    3. F
    4. B
    5. C
    Answer & Explanation
    Answer : 5. C
    Correct sequence is CBAFED
  4. Among the following pairs which one of them is formed with two consecutive statements after the rearrangement?
    1. A-D
    2. F-B
    3. B-D
    4. F-E
    5. C-E
    Answer & Explanation
    Answer : 4. F-E
    Correct sequence is CBAFED
  5. Among the following pairs which one of them is formed with two consecutive statements after the rearrangement?
    1. B-E
    2. C-F
    3. C-B
    4. A-E
    5. D-B
    Answer & Explanation
    Answer : 3. C-B
    Correct sequence is CBAFED
AffairsCloud Recommends IBPSGuide Mock Test