Current Affairs PDF Sales

English Questions – Fill in the Blanks for IB ACIO Set – 124

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Fill in the blanks, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. New research____________that even when wild prey is available, the attacks on livestock by snow leopards have____________been on the rise.
    1) camouflage,  plague
    2) cloak, illegible
    3) obscure, harass
    4) indicates , cumulatively
    Answer – 4)
    Explanation: cumulatively, cumulatively

  2. Fortunately, research models indicate that there are considerable stretches of____________in High Asia that could____________climate-related changes in the greater Himalayan region, creating refuge lands for snow leopards.
    1) resist, strain
    2) steppes, withstand
    3) harbors, grapple
    4) couch, combat
    Answer – 2)
    Explanation:steppes, withstand 

  3. The____________had severely hit life in the hill districts, and it is clear that local support for the agitation was waning.
    1) dissemble
    2) ensconce
    3) exasperate
    4) blockade
    Answer – 4)
    Explanation:blockade

  4. Today, the factors that pose a____________to the species remain unchanged, and the IUCN down-listing, which changes the classification since 1986, should not be____________by policymakers.
    1) blight, bedevil
    2) confront, torment
    3) threat, misread
    4) persevere, oppress
    Answer – 3)
    Explanation:threat, misread

  5. If conservation has protected the cat, it must be____________by enlarging protected areas in all the range countries, and keeping out incompatible activities such as mining and human____________.
    1) strengthened, interference
    2) masquerade, intrusion
    3) sneaked, impinging
    4) bootleg, trespassing
    Answer – 1)
    Explanation:strengthened, interference

  6. Whether the electorate will vindicate his judgment, however, may well depend on the grit and____________of his challenger, Tokyo’s first woman Governor, Yuriko Koike.
    1) indolence
    2) indecision
    3) tenacity
    4) smuggle
    Answer – 3)
    Explanation:tenacity

  7. A free electricity____________can ease the financial burden on the poor to some degree, but it will not address the____________burden of power bills.
    1) peculiar, intervention
    2) connection, recurring
    3) articulateness, intercession
    4) queer, obtrusion
    Answer – 2)
    Explanation:connection, recurring

  8. In fact, by failing to account for____________connections taken by households which find it difficult to afford legal access to power, government data on electricity accessibility understate____________.
    1) illegal, penetration
    2) idleness, gatecrashing
    3) timidity, tampering
    4) peddle, trespass
    Answer – 1)
    Explanation:illegal, penetration

  9. India handled the problem of the cat____________on goats, sheep, donkeys and other animals by roping in communities in conservation, and____________them for any losses.
    1) preying, compensating
    2) offbeat, ecowardice
    3) grotesque, ludicrous
    4) eccentric, deviant
    Answer – 1)
    Explanation:preying, compensating

  10. It would be a____________to conservation if governments shift their focus away from the big challenges to the snow leopard’s future:____________in live animals in Central Asia, and hostility from communities because of its attacks on livestock.
    1) anomalous, bargain
    2) preposterous, slackness
    3) bizarre, cowardic
    4) disservice, trafficking
    Answer – 4)
    Explanation:disservice, trafficking