Current Affairs PDF Sales

Computer Questions Set – 162

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. __________ is a short-range wireless connectivity standard that uses magnetic field induction to enable communication between devices when they’re touched together, or brought within a few centimeters of each other.
    A. Far Field Communication(FFC)
    B. Wireless Fidelity (Wi-Fi)
    C. Near Field Communication(NFC)
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – C. Near Field Communication(NFC)

  2. Which of the following is a two-dimensional barcode consisting of a black and white pixel pattern which allows to encode up to a few hundred characters?
    A. UPC code
    B. Quick Response Code
    C. EAN code
    D. CODE 93
    E. None of these
    Ans – B. Quick Response Code

  3. In the field of computers, what is the term for the process of adapting software so that an executable program can be created for a computing environment that is different from the one for which it was originally designed?
    A. Networking
    B. Porting
    C. Reading
    D. Clean up
    E. None of these
    Ans – B. Porting

  4. While selecting multiple worksheets in Excel, the following key must also be used when clicking the sheet tab ________
    A. Alt
    B. Insert
    C. Esc
    D. Shift
    E. Ctrl
    Ans – E. Ctrl

  5. A portion of the worksheet displayed on the screen can be viewed through a _______
    A. Worksheet Window
    B. the active window
    C. the task bar
    D. the cell
    E. None of these
    Ans – A. Worksheet Window

  6. Which of the following is the one that runs within a browser and does not need to be pre-installed?
    A. Thin Clients
    B. Thick Clients
    C. Client
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. Thin Clients

  7. Which of the following is open source project?
    A. Firefox
    B. MySQL
    C. Open Office
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – D. All of these

  8. __________ is a technique that tricks users into clicking on a malicious link
    A. Hoax
    B. Clickjacking
    C. Browser Hijacking
    D. Mousetrapping
    E. None of these
    Ans – B. Clickjacking

  9. Which of the following is a cache memory that is used to speed up the process of storing and accessing data from the host hard disk?
    A. Crashing
    B. Disk Caching
    C. RAID
    D. File Compression
    E. None of these
    Ans – B. Disk Caching.

  10. Which of the following is not a domain suffix?
    A. edu
    B. org
    C. com
    D. int
    E. None of these
    Ans – D. int