Current Affairs PDF Sales

Computer Questions Set – 152

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. Which of the following contains text as well information about the text?
    A. Machine language
    B. High level language
    C. Annotated language
    D. Markup language
    E. None of these
    Ans – D. Markup language

  2. In computing, ______________ is an Adaptec-developed programming interface which standardizes communication on a computer bus.
    A. ASPI
    B. MTBF
    C. SCSI
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. ASPI

  3. _________ is computer processing that enables a user to extract and view data from different points of view
    A. OLTP
    B. OLAP
    C. OLEP.
    D. OLFP.
    E. None of these
    Ans – B. OLAP

  4. When a hardware component fails, the computer switches over to a redundant component without the service to the user being interrupted is termed as _____________
    A. Payload
    B. Failover
    C. Fault‐Tolerant
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. Failover

  5. Which of the following source code is highly protected and only available to trusted employees and contractors?
    A. Machine Code
    B. Code written by human
    C. Closed Source
    D. Open Source
    E. None of these
    Ans – C. Closed Source

  6. Which of the following is the one that runs within a browser and does not need to be pre- installed?
    A. Thin Clients
    B. Thick Clients
    C. Client
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. Thin Clients

  7. Which one of the following rebooting commonly occurs when the system of the computer is crashed?
    A. Soft rebooting
    B. Cold rebooting
    C. Hard rebooting
    D. Random rebooting
    E. None of these
    Ans – D. Random rebooting

  8. Which of the following is not a domain suffix?
    A. edu
    B. org
    C. com
    D. int
    E. None of these
    Ans – D. int

  9. The unauthorized activities of malicious software is called __________
    A. Pharming
    B. Payload
    C. Phishing
    D. Penetration
    E. None of these
    Ans – B. Payload

  10. How to select one hyperlink after another during a slide presentation?
    A. Ctrl + K
    B. Ctrl + H
    C. Ctrl + S
    D. Ctrl + M
    E. Tab
    Ans – E. Tab