Current Affairs PDF Sales

Aptitude Questions: Simplification Set 18

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Quantitative Aptitude Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Simplification. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

  1. (67.78)2 + (47.42)2 – (123.98 – 89.09)2 + √289.05= ?2
    A.85
    B.75
    C.55
    D.65
    E.None of these
    Answer – B.75
    Explanation :
    = 68^2 +47^2 – 35^2+17
    = 4624+2209-1225+17
    =5625
    ?2 = 75*75

  2. 2015.98 + 1275.087 – 175.98 *0.95 + 988.09 = ?
    A.4765
    B.2653
    C.3984
    D.4004
    E.None of these
    Answer – D.4004
    Explanation :
    = 2016 + 1275– 275.98 *1 + 988
    = 2016+1275-275+988
    =4004

  3. 4/9 × 6/3 + 11/27 – 18/81 = ?
    A.27/23
    B.13/7
    C.29/27
    D.17/21)
    E.None of these
    Answer – C. 29/27
    Explanation :
    = 4/9 × 6/3 + 11/27 – 18/81
    =4/9 × 6/3 + 11/27 – 6/27
    = 24+11-6/27 = 29/27

  4. 760.8 + 654.90 – 5333.33*0.1 + ?  = 103
    A.117
    B.234
    C.323
    D.479
    E.None of these
    Answer – A.117
    Explanation :
    761+655 – 533 + x = 1000
    X = 1000 – 883 = 117

  5. 2/5  of 3/7 of 23/11 of ? = 64*3
    A.511
    B.616
    C.409
    D.723
    E.None of these
    Answer – B.616
    Explanation :
    2/5*3/7*20/11 * x = 192
    X = 192*11*7*5/2*3*20 = 616

  6. √(59*98) + 587.10 – 0.005 *0.2 = ?
    A.764
    B.510
    C.478
    D.662
    E.None of these
    Answer – D.662
    Explanation :
    = √(59*98) + 587.10 – 0.005 *200
    = 76+587 – 1 = 662

  7. √[(√7396+4√2401)+?2] = 100
    A.7
    B.10
    C.12
    D.14
    E.None of these
    Answer – C.7
    Explanation :
    86+7 = 93
    100-93 = 7

  8. √440.5 ÷ √0.26 × √290.08 + √1024 = ?
    A.746
    B.594
    C.813
    D.632
    E.None of these
    Answer – A.746
    Explanation :
    = 21÷0.5×17+32
    = 42*17+32
    =714+32 = 746

  9. 41% of 801 – 150.17 = ? – 57% of 910
    A.697
    B.423
    C.540
    D.328
    E.None of these
    Answer – A.697
    Explanation :
    328 – 150 = 178
    X – 519 = 178
    X = 697

  10. (39.23)2 + (5.86)2 – (20.02)2 = ?
    A.3235
    B.2750
    C.1157
    D.2176
    E.None of these
    Answer – C.1157
    Explanation :
    392 + 62 – 202 =  1521+36-400 = 1157