Current Affairs PDF Sales

Static GK Quiz for upcoming Exams – Set 56

Hi aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have included both general GK and static questions from recent Current Affairs 2017!!!

Click Here to Attend More Current Affairs based Static Quiz

Static GK questions from Current Affairs

  1. Which country has topped in the rank list of IMD World Talent Ranking 2017?
    Answer – Switzerland

  2. International Day of Radiology is observed on _______________.
    Answer – November 8th

  3. Name the head quarters and president of International Bank for Reconstruction and Development (IBRD).
    Answer – Washington, D.C., United States , President of the World Bank Jim Yong Kim

  4. Mention Three Pillars of Asia–Europe Meeting ASEM Process.
    Answer – Political Pillar, Economic Pillar and Social, Cultural & Educational Pillar

  5. Where does Mahindra Automotive North America (MANA) open its new headquarters?
    Answer – Detroit ,largest city in U.S state of Michigan

  6. Burmese kyat is the currency of ____________.
    Answer – Myanmar , Nay-pyi-daw is the capital

  7. C Vidyasagar Rao is a governor of ____________.
    Answer – Maharashtra

  8. Tilak Maidan Stadium is located on ____________.
    Answer – Vasco da Gama , Goa

  9. Where is the International Court of Justice (ICJ)?
    Answer – The Hague, Netherlands

  10. Indravathi National Park is situated in ________.
    Answer – Chhatisgarh

  11. Who has written the book “Cryptocurrency for Beginners “?
    Answer – Amit Bharadwaj

  12. In which state Narora Atomic Power Station is placed?
    Answer – Uttar Pradesh

  13. Simlipal Sanctuary is located in ________.
    Answer – Odisha

  14. Ukai Dam is situated in which river of Gujarat?
    Answer – Tapti River

  15. Headquarters of Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB)_______.
    Answer – Beijing, China