Hello Aspirants
Welcome to Online Quant Test in AffairsCloud.com. We are starting Cumulus Course for SBI PO 2019 Mains Exam and we are creating sample questions in Quant section, this type of Question will be asked in SBI PO 2019!!!
Click Here to View Cumulus Course: SBI PO 2019 Mains
SBI PO 2019 Mains: GA Test – 7.00 PM Every Day
SBI PO 2019 Mains: Reasoning Test – 8.00 PM Every Day
SBI PO 2019 Mains: Quant Test – 9.00 PM Every Day
SBI PO 2019 Mains: English Test – 10.00 PM Every Day
Help: Share Our Cumulus Course for SBI PO 2019 Exam Course page to your Friends & FB Groups
SBI PO Previous Year Question Paper
Click Here to Subscribe Crack High Level Puzzles & Seating Arrangement Questions PDF 2019 Plan
_______________________
Quizsummary
0 of 10 questions completed
Questions:
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
Information
All the Best
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading...
You must sign in or sign up to start the quiz.
You have to finish following quiz, to start this quiz:
Results
0 of 10 questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 points, (0)
Categories
 Quantitative Aptitude 0%
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
 Answered
 Review

Question 1 of 10
1. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q15). Ministry of Tourism collected data of no. of visitors visting Taj Mahal on five days i.e. Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday and Friday from three different countries i.e. Britain, USA, France and Germany which is as follows:
Average number of visitors from France per day is 86. Number of visitors from France on Tuesday are 25% more than that of on Monday and number of visitors from France on Thursday are 350/9 % more than that on Tuesday. Number of visitors from France on Wednesday are 12 less than that on Tuesday and on Friday they are 60 less than that on Thursday. Number of visitors on Monday from Britain are same as that of from France on Thursday, and on Tuesday, they are 40% more than that on Monday. Number of visitors from Germany on Friday are 50% more than that of on Thursday. Number of visitors from USA on Wednesday are 216. Average number of visitors from these four countries on Wednesday are 154. Ratio of number of visitors from France on Monday to the number of visitors from Germany on Thursday is 9:10 respectively. Number of visitors on Wednesday from Germany are 40% more than that of on Thursday. Total number of visitors from these countries on Friday are 479. Number of visitors from USA on Friday are double the number of visitors from Britain on the same day.
Number of people who visited Taj Mahal from Britain on Friday are:
Correct
Answer 3) 98
Explanation
Let the number of visitors from France on Monday are x.
Then, number of visitors from France on Tuesday = 125% of x = 1.25x
Number of visitors from France on Wednesday = 1.25x – 12
Number of visitors from France on Thursday = 1.25x + 350/9% of 1.25x = 1.25x + 35x/72
Number of visitors from France on Friday = 1.25x + 35x/72 – 60
Total number of visitors from France = 5 × 86 = 430
We have,
x + 1.25x + 1.25x – 12 + 1.25x + 35x/72 + 1.25x + 35x/72 – 60 = 430
6x + 70x/72 = 502
502x/72 = 502
x = 72
Number of visitors from France on Monday = 72
Number of visitors from France on Tuesday = 1.25 × 72 = 90
Number of visitors from France on Wednesday = 90 – 12 = 78
Number of visitors from France on Thursday = 90 + 35 = 125
Number of visitors from France on Friday = 125 – 60 = 65
Number of visitors from Britain on Monday = 125
Number of visitors from Britain on Tuesday = 125 + 40% of 125 = 125 + 50 = 175
Number of visitors from Germany on Thursday = 10/9 × 72 = 80
Number of visitors from Germany on Wednesday = 80 + 40% of 80 = 80 + 32 = 112
Total number of visitors on Wednesday = 4 × 154 = 616
Number of visitors from Britain on Wednesday = 616 – (78 + 112 + 216) = 616 – 406 = 210
Number of visitors from Germany on Friday = 80 + 50% of 80 = 80 + 40 = 120
Let the number of visitors from Britain on Friday = y
Then, number of visitors from USA on Friday = 2y
We have,
65 + 120 + y + 2y = 479
3y = 294, y = 98
Number of visitors from USA on Friday= 2 × 98 = 196
Number of visitors from Britain on Friday = 98Incorrect
Answer 3) 98
Explanation
Let the number of visitors from France on Monday are x.
Then, number of visitors from France on Tuesday = 125% of x = 1.25x
Number of visitors from France on Wednesday = 1.25x – 12
Number of visitors from France on Thursday = 1.25x + 350/9% of 1.25x = 1.25x + 35x/72
Number of visitors from France on Friday = 1.25x + 35x/72 – 60
Total number of visitors from France = 5 × 86 = 430
We have,
x + 1.25x + 1.25x – 12 + 1.25x + 35x/72 + 1.25x + 35x/72 – 60 = 430
6x + 70x/72 = 502
502x/72 = 502
x = 72
Number of visitors from France on Monday = 72
Number of visitors from France on Tuesday = 1.25 × 72 = 90
Number of visitors from France on Wednesday = 90 – 12 = 78
Number of visitors from France on Thursday = 90 + 35 = 125
Number of visitors from France on Friday = 125 – 60 = 65
Number of visitors from Britain on Monday = 125
Number of visitors from Britain on Tuesday = 125 + 40% of 125 = 125 + 50 = 175
Number of visitors from Germany on Thursday = 10/9 × 72 = 80
Number of visitors from Germany on Wednesday = 80 + 40% of 80 = 80 + 32 = 112
Total number of visitors on Wednesday = 4 × 154 = 616
Number of visitors from Britain on Wednesday = 616 – (78 + 112 + 216) = 616 – 406 = 210
Number of visitors from Germany on Friday = 80 + 50% of 80 = 80 + 40 = 120
Let the number of visitors from Britain on Friday = y
Then, number of visitors from USA on Friday = 2y
We have,
65 + 120 + y + 2y = 479
3y = 294, y = 98
Number of visitors from USA on Friday= 2 × 98 = 196
Number of visitors from Britain on Friday = 98 
Question 2 of 10
2. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q15). Ministry of Tourism collected data of no. of visitors visting Taj Mahal on five days i.e. Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday and Friday from three different countries i.e. Britain, USA, France and Germany which is as follows:
Average number of visitors from France per day is 86. Number of visitors from France on Tuesday are 25% more than that of on Monday and number of visitors from France on Thursday are 350/9 % more than that on Tuesday. Number of visitors from France on Wednesday are 12 less than that on Tuesday and on Friday they are 60 less than that on Thursday. Number of visitors on Monday from Britain are same as that of from France on Thursday, and on Tuesday, they are 40% more than that on Monday. Number of visitors from Germany on Friday are 50% more than that of on Thursday. Number of visitors from USA on Wednesday are 216. Average number of visitors from these four countries on Wednesday are 154. Ratio of number of visitors from France on Monday to the number of visitors from Germany on Thursday is 9:10 respectively. Number of visitors on Wednesday from Germany are 40% more than that of on Thursday. Total number of visitors from these countries on Friday are 479. Number of visitors from USA on Friday are double the number of visitors from Britain on the same day.
What is the total number of visitors from Britain on Tuesday and the number of visitors from France on Wednesday?
Correct
Answer 1) 253
Explanation
As we have solved in the solution of question 1,
Number of visitors from Britain on Tuesday = 175
Number of visitors from France on Wednesday = 78
Required number = 175 + 78 = 253Incorrect
Answer 1) 253
Explanation
As we have solved in the solution of question 1,
Number of visitors from Britain on Tuesday = 175
Number of visitors from France on Wednesday = 78
Required number = 175 + 78 = 253 
Question 3 of 10
3. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q15). Ministry of Tourism collected data of no. of visitors visting Taj Mahal on five days i.e. Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday and Friday from three different countries i.e. Britain, USA, France and Germany which is as follows:
Average number of visitors from France per day is 86. Number of visitors from France on Tuesday are 25% more than that of on Monday and number of visitors from France on Thursday are 350/9 % more than that on Tuesday. Number of visitors from France on Wednesday are 12 less than that on Tuesday and on Friday they are 60 less than that on Thursday. Number of visitors on Monday from Britain are same as that of from France on Thursday, and on Tuesday, they are 40% more than that on Monday. Number of visitors from Germany on Friday are 50% more than that of on Thursday. Number of visitors from USA on Wednesday are 216. Average number of visitors from these four countries on Wednesday are 154. Ratio of number of visitors from France on Monday to the number of visitors from Germany on Thursday is 9:10 respectively. Number of visitors on Wednesday from Germany are 40% more than that of on Thursday. Total number of visitors from these countries on Friday are 479. Number of visitors from USA on Friday are double the number of visitors from Britain on the same day.
Number of visitors from Germany on Friday are how much less than the number of visitors from Britain on Wednesday?
Correct
Answer 3) 90
Explanation
Required number = 210 – 120 = 90 (see the solution of Q1)Incorrect
Answer 3) 90
Explanation
Required number = 210 – 120 = 90 (see the solution of Q1) 
Question 4 of 10
4. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q15). Ministry of Tourism collected data of no. of visitors visting Taj Mahal on five days i.e. Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday and Friday from three different countries i.e. Britain, USA, France and Germany which is as follows:
Average number of visitors from France per day is 86. Number of visitors from France on Tuesday are 25% more than that of on Monday and number of visitors from France on Thursday are 350/9 % more than that on Tuesday. Number of visitors from France on Wednesday are 12 less than that on Tuesday and on Friday they are 60 less than that on Thursday. Number of visitors on Monday from Britain are same as that of from France on Thursday, and on Tuesday, they are 40% more than that on Monday. Number of visitors from Germany on Friday are 50% more than that of on Thursday. Number of visitors from USA on Wednesday are 216. Average number of visitors from these four countries on Wednesday are 154. Ratio of number of visitors from France on Monday to the number of visitors from Germany on Thursday is 9:10 respectively. Number of visitors on Wednesday from Germany are 40% more than that of on Thursday. Total number of visitors from these countries on Friday are 479. Number of visitors from USA on Friday are double the number of visitors from Britain on the same day.
Number of visitors from USA on Monday are 28% more than the number of visitors from Britain on Monday and on Tuesday, they’re 6 more than that of from Germany on Wednesday. If the total number of visitors from USA are 828, what is the number of visitors from USA on Thursday?
Correct
Answer 5) 138
Explanation
Number of visitors from USA on Monday = 125 + 28% of 125 = 125 + 35 = 160
Number of visitors from USA on Tuesday = 112 + 6 = 118
Number of visitors from USA on Thursday = 828 – (160 + 118 + 216 + 196) = 828 – 690 = 138Incorrect
Answer 5) 138
Explanation
Number of visitors from USA on Monday = 125 + 28% of 125 = 125 + 35 = 160
Number of visitors from USA on Tuesday = 112 + 6 = 118
Number of visitors from USA on Thursday = 828 – (160 + 118 + 216 + 196) = 828 – 690 = 138 
Question 5 of 10
5. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q15). Ministry of Tourism collected data of no. of visitors visting Taj Mahal on five days i.e. Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday and Friday from three different countries i.e. Britain, USA, France and Germany which is as follows:
Average number of visitors from France per day is 86. Number of visitors from France on Tuesday are 25% more than that of on Monday and number of visitors from France on Thursday are 350/9 % more than that on Tuesday. Number of visitors from France on Wednesday are 12 less than that on Tuesday and on Friday they are 60 less than that on Thursday. Number of visitors on Monday from Britain are same as that of from France on Thursday, and on Tuesday, they are 40% more than that on Monday. Number of visitors from Germany on Friday are 50% more than that of on Thursday. Number of visitors from USA on Wednesday are 216. Average number of visitors from these four countries on Wednesday are 154. Ratio of number of visitors from France on Monday to the number of visitors from Germany on Thursday is 9:10 respectively. Number of visitors on Wednesday from Germany are 40% more than that of on Thursday. Total number of visitors from these countries on Friday are 479. Number of visitors from USA on Friday are double the number of visitors from Britain on the same day.
Number of visitors from Germany on Monday to the number of visitors from France on the same day are in the ratio 4:3 respectively. Total number of visitors from Germany on all the days together except Tuesday are:
Correct
Answer 4) 408
Explanation
Number of visitors from Germany on Monday = 4/3 × 72 = 96
Required number = 96 + 112 + 80 + 120 = 408Incorrect
Answer 4) 408
Explanation
Number of visitors from Germany on Monday = 4/3 × 72 = 96
Required number = 96 + 112 + 80 + 120 = 408 
Question 6 of 10
6. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q610). Four types of kurtas i.e. A, B, C and D are prepared by three companies i.e. X, Y and Z. The radar graph below shows the percentage by which their marked prize is more than that of their respective cost prizes. The table below gives information about their cost prizes. Few values are missing in the table. Read them carefully and answer the given questions.
If the discount offered by company X on D is 8%, then what is the loss occurred in the sale of D for X?
Correct
Answer 5) Rs 16.32
Explanation
Marked prize of D for company X = 105% of 480 = Rs 504
Selling prize = 92% of 504 = Rs 463.68
Loss = 480 – 463.68 = Rs 16.32Incorrect
Answer 5) Rs 16.32
Explanation
Marked prize of D for company X = 105% of 480 = Rs 504
Selling prize = 92% of 504 = Rs 463.68
Loss = 480 – 463.68 = Rs 16.32 
Question 7 of 10
7. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q610). Four types of kurtas i.e. A, B, C and D are prepared by three companies i.e. X, Y and Z. The radar graph below shows the percentage by which their marked prize is more than that of their respective cost prizes. The table below gives information about their cost prizes. Few values are missing in the table. Read them carefully and answer the given questions.
What is the total marked prizes of kurta A of all the three companies together?
Correct
Answer 1) Rs 2970
Explanation
Marked prize of kurta A of company X = 140% of 750 = Rs 1050
Marked prize of kurta A of company Y = 120% of 625 = Rs 750
Marked prize of kurta A of company Z = 130% of 900 = Rs 1170
Total marked prizes = 1050 + 750 + 1170 = Rs 2970Incorrect
Answer 1) Rs 2970
Explanation
Marked prize of kurta A of company X = 140% of 750 = Rs 1050
Marked prize of kurta A of company Y = 120% of 625 = Rs 750
Marked prize of kurta A of company Z = 130% of 900 = Rs 1170
Total marked prizes = 1050 + 750 + 1170 = Rs 2970 
Question 8 of 10
8. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q610). Four types of kurtas i.e. A, B, C and D are prepared by three companies i.e. X, Y and Z. The radar graph below shows the percentage by which their marked prize is more than that of their respective cost prizes. The table below gives information about their cost prizes. Few values are missing in the table. Read them carefully and answer the given questions.
The discount offered by company Y on kurta B is 20%. What is the selling price of kurta B for company Y if the profit earned by it on this kurta is Rs 104?
Correct
Answer 2) Rs 754
Explanation
Let the cost price of kurta B of company Y is Rs m
Then, its marked price = 145% of m = 1.45m
Selling price = 80% of 1.45m = 1.16m
Profit = 1.16m – m = 0.16m
We have, 0.16m = 104
m = 104/0.16 = Rs 650
Selling price = 1.16 × 650 = Rs 754Incorrect
Answer 2) Rs 754
Explanation
Let the cost price of kurta B of company Y is Rs m
Then, its marked price = 145% of m = 1.45m
Selling price = 80% of 1.45m = 1.16m
Profit = 1.16m – m = 0.16m
We have, 0.16m = 104
m = 104/0.16 = Rs 650
Selling price = 1.16 × 650 = Rs 754 
Question 9 of 10
9. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q610). Four types of kurtas i.e. A, B, C and D are prepared by three companies i.e. X, Y and Z. The radar graph below shows the percentage by which their marked prize is more than that of their respective cost prizes. The table below gives information about their cost prizes. Few values are missing in the table. Read them carefully and answer the given questions.
The sum of cost prizes of kurta C of company Y and kurta D of company Z is Rs 1376. The difference between their marked prizes is Rs 184.8 (the marked of prize of former is more than that of later). What is the difference between their cost prizes?
Correct
Answer 1) Rs 80
Let the cost prizes of kurta C of company Y and of kurta D of company Z are Rs m and Rs n respectively.
We have,
m + n = 1376
Also, 1.5m – 1.4n = 184.8
By solving both equations, we have, m = Rs 728, n = Rs 648
Required difference = 728 – 648 = Rs 80Incorrect
Answer 1) Rs 80
Let the cost prizes of kurta C of company Y and of kurta D of company Z are Rs m and Rs n respectively.
We have,
m + n = 1376
Also, 1.5m – 1.4n = 184.8
By solving both equations, we have, m = Rs 728, n = Rs 648
Required difference = 728 – 648 = Rs 80 
Question 10 of 10
10. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q610). Four types of kurtas i.e. A, B, C and D are prepared by three companies i.e. X, Y and Z. The radar graph below shows the percentage by which their marked prize is more than that of their respective cost prizes. The table below gives information about their cost prizes. Few values are missing in the table. Read them carefully and answer the given questions.
What is the difference between the total marked prizes of kurta A, B and C of company Z and their total cost prizes?
Correct
Answer 2) Rs 561.2
Explanation
Required difference = 30% of 900 + 15% of 420 + 35% of 652 = 270 + 63 + 228.2 = Rs 561.2Incorrect
Answer 2) Rs 561.2
Explanation
Required difference = 30% of 900 + 15% of 420 + 35% of 652 = 270 + 63 + 228.2 = Rs 561.2
________________________
 Click view Questions button to view Explanation
 Note: We are providing unique questions for you to practice well, have a try !!
 Ask your doubt in comment section, AC Mod’s ll clear your doubts in caring way.
 If you find any mistake, please tell us in the comment section.