Hello Aspirants,
Welcome to Online Quants Test in AffairsCloud.com. We are starting Cumulus Main Course for SBI PO exam and we are creating sample questions in Quant section, type of which will be asked in SBI POÂ 2017 !!!
 Click Here to View Cumulus: SBI POÂ 2017 Course
 SBI PO 2017: Reasoning Test
 SBI PO 2017: Quants Test
 SBI PO 2017: English Test
 SBI PO 2017 : GA Test
Help: Share Our SBI POÂ 2017 Course page to your Friends & FB Groups
_____________________________________________________________________
Quizsummary
0 of 10 questions completed
Questions:
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
Information
All the Best
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading...
You must sign in or sign up to start the quiz.
You have to finish following quiz, to start this quiz:
Results
0 of 10 questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 points, (0)
Categories
 Quantitative Aptitude 0%
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
 Answered
 Review

Question 1 of 10
1. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirection: Q.no: (1 5) Refer to the table and answer the given questions.
Year Total Number of Votes % ofÂ Valid Votes Respective Ratio of Valid votes ofÂ male & Valid votes ofÂ female 2011 __ __ 5:3 2012 500 __ 5:4 2013 1000 48% __ 2014 __ 60% 7:5 2015 1500 40% __ Â In 2013, if the number of valid votes of the female was 120, what was the respective ratio of the number ofÂ valid votes of male and number ofÂ valid votes of the female same year?
Correct
Explanation :
48% of 1000 = 480
Valid votes of Female = 120
Valid votes of Male = 480 – 120 = 360
=> 360:120
=> 3:1Incorrect
Explanation :
48% of 1000 = 480
Valid votes of Female = 120
Valid votes of Male = 480 – 120 = 360
=> 360:120
=> 3:1 
Question 2 of 10
2. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirection: Q.no: (1 5) Refer to the table and answer the given questions.
Year Total Number of Votes % ofÂ Valid Votes Respective Ratio of Valid votes ofÂ male & Valid votes ofÂ female 2011 __ __ 5:3 2012 500 __ 5:4 2013 1000 48% __ 2014 __ 60% 7:5 2015 1500 40% __ The total number of votes increased by 20% from 2012 to 2016. If 18% of the votes validÂ in 2016, what was the number of valid votesÂ in 2016?
Correct
Explanation :
20% of 500 = 100
= 500 + 100 = 600
18% of 600 = 108Incorrect
Explanation :
20% of 500 = 100
= 500 + 100 = 600
18% of 600 = 108 
Question 3 of 10
3. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirection: Q.no: (1 5) Refer to the table and answer the given questions.
Year Total Number of Votes % ofÂ Valid Votes Respective Ratio of Valid votes ofÂ male & Valid votes ofÂ female 2011 __ __ 5:3 2012 500 __ 5:4 2013 1000 48% __ 2014 __ 60% 7:5 2015 1500 40% __ If the average number of valid votesÂ in 2012 and 2015 was 485, approximately, what percent of total votes validÂ in 2012?
Correct
Explanation :
Number of valid votes inÂ 2012 and 2015 = 970
2015: 40% of 1500Â =Â 600
970 – 600Â = 370
(370/500)*100 = 74%Incorrect
Explanation :
Number of valid votes inÂ 2012 and 2015 = 970
2015: 40% of 1500Â =Â 600
970 – 600Â = 370
(370/500)*100 = 74% 
Question 4 of 10
4. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirection: Q.no: (1 5) Refer to the table and answer the given questions.
Year Total Number of Votes % ofÂ Valid Votes Respective Ratio of Valid votes ofÂ male & Valid votes ofÂ female 2011 __ __ 5:3 2012 500 __ 5:4 2013 1000 48% __ 2014 __ 60% 7:5 2015 1500 40% __ In 2014, if the difference between the number of valid votes of male and number of valid votes of the female was 138, what was the total number of votesÂ in 2014?
Correct
Explanation :
x = Valid Votes; y =Â Total Votes
(1/6)*x = 138
x = 828
60% of y = 828
y = 1380Incorrect
Explanation :
x = Valid Votes; y =Â Total Votes
(1/6)*x = 138
x = 828
60% of y = 828
y = 1380 
Question 5 of 10
5. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirection: Q.no: (1 5) Refer to the table and answer the given questions.
Year Total Number of Votes % ofÂ Valid Votes Respective Ratio of Valid votes ofÂ male & Valid votes ofÂ female 2011 __ __ 5:3 2012 500 __ 5:4 2013 1000 48% __ 2014 __ 60% 7:5 2015 1500 40% __ In 2011, the respective ratio of the total number of votesÂ to valid votesÂ was 5:2. The number of valid votes of the female in 2011 constitutes what percent of the total number of votesÂ in the same year?
Correct
Explanation :
[2x * (3/8) / 5] * 100 = 15%Incorrect
Explanation :
[2x * (3/8) / 5] * 100 = 15% 
Question 6 of 10
6. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirection: (Q. 610). Study the table carefully toÂ answer the questions that follow:
Distance(in Km) travelled by six Vans on six different days of the week.Â P Q R S T U Monday 240 250 320 325 330 300 Tuesday 320 264 308 314 318 314 Wednesday 324 294 330 312 310 325 Thursday 288 300 310 278 260 275 Friday 366 302 288 292 270 268 Saturday 292 284 260 274 280 242 What is the sum of the average distance covered by Van S in all the days together and the average distance covered by all the Vans togetherÂ on Saturday?Â
Correct
Explanation :
Average distance covered by Van S in all the days together = 1795/6 = 299.16
Average distance covered by all the Vans togetherÂ on SaturdayÂ =Â 1632/6 =272
Sum = 299.16 + 272 = 571.16Incorrect
Explanation :
Average distance covered by Van S in all the days together = 1795/6 = 299.16
Average distance covered by all the Vans togetherÂ on SaturdayÂ =Â 1632/6 =272
Sum = 299.16 + 272 = 571.16 
Question 7 of 10
7. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirection: (Q. 610). Study the table carefully toÂ answer the questions that follow:
Distance(in Km) travelled by six Vans on six different days of the week.Â P Q R S T U Monday 240 250 320 325 330 300 Tuesday 320 264 308 314 318 314 Wednesday 324 294 330 312 310 325 Thursday 288 300 310 278 260 275 Friday 366 302 288 292 270 268 Saturday 292 284 260 274 280 242 If the speed of the Van P onÂ MondayÂ was 19.2 Km/hr, and the speedÂ on WednesdayÂ was 20 Km/hr andÂ on FridayÂ was 30 Km/hr. What was the approximate average time taken(in hours) by it to cover the distance on given days?
Correct
Explanation :
Required Time(Monday) = 240/19.2 = 12.5
Required Time(Wednesday) = 324/20 = 16.2
Required Time(Friday) = 366/30 = 12.2
Average time taken by Van P in given days = (12.5 + 16.2 + 12.2)/3 =13.63Incorrect
Explanation :
Required Time(Monday) = 240/19.2 = 12.5
Required Time(Wednesday) = 324/20 = 16.2
Required Time(Friday) = 366/30 = 12.2
Average time taken by Van P in given days = (12.5 + 16.2 + 12.2)/3 =13.63 
Question 8 of 10
8. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirection: (Q. 610). Study the table carefully toÂ answer the questions that follow:
Distance(in Km) travelled by six Vans on six different days of the week.Â P Q R S T U Monday 240 250 320 325 330 300 Tuesday 320 264 308 314 318 314 Wednesday 324 294 330 312 310 325 Thursday 288 300 310 278 260 275 Friday 366 302 288 292 270 268 Saturday 292 284 260 274 280 242 If to travel the given distance, the time taken by Van Q on all the days was 8 hours, What was the average speed of the Van on all the days together?
Correct
Explanation :
250/8 = 31.25 kmph ; 264/8 = 33 kmph ; 294/8 = 36.75 ; 300/8 = 37.5 ; 302/8 = 37.75 ; 284/8 = 35.5
Average Speed of Van Q on all the days togetherÂ = 35.29 kmphIncorrect
Explanation :
250/8 = 31.25 kmph ; 264/8 = 33 kmph ; 294/8 = 36.75 ; 300/8 = 37.5 ; 302/8 = 37.75 ; 284/8 = 35.5
Average Speed of Van Q on all the days togetherÂ = 35.29 kmph 
Question 9 of 10
9. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirection: (Q. 610). Study the table carefully toÂ answer the questions that follow:
Distance(in Km) travelled by six Vans on six different days of the week.Â P Q R S T U Monday 240 250 320 325 330 300 Tuesday 320 264 308 314 318 314 Wednesday 324 294 330 312 310 325 Thursday 288 300 310 278 260 275 Friday 366 302 288 292 270 268 Saturday 292 284 260 274 280 242 Total distance travelled by all the Vans togetherÂ on FridayÂ andÂ SaturdayÂ is what percent of total distance travelled by all the Vans togetherÂ on MondayÂ andÂ Tuesday?
Correct
Explanation :
Total distance travelled by all the Vans togetherÂ on FridayÂ &Â SaturdayÂ =Â 1786 + 1632 = 3418
Total distance travelled by all the Vans togetherÂ on MondayÂ andÂ TuesdayÂ = 1765 + 1838 = 3603
Required % = (3418/3603)*100 = 94%Incorrect
Explanation :
Total distance travelled by all the Vans togetherÂ on FridayÂ &Â SaturdayÂ =Â 1786 + 1632 = 3418
Total distance travelled by all the Vans togetherÂ on MondayÂ andÂ TuesdayÂ = 1765 + 1838 = 3603
Required % = (3418/3603)*100 = 94% 
Question 10 of 10
10. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirection: (Q. 610). Study the table carefully toÂ answer the questions that follow:
Distance(in Km) travelled by six Vans on six different days of the week.Â P Q R S T U Monday 240 250 320 325 330 300 Tuesday 320 264 308 314 318 314 Wednesday 324 294 330 312 310 325 Thursday 288 300 310 278 260 275 Friday 366 302 288 292 270 268 Saturday 292 284 260 274 280 242 IfÂ on Tuesday, Van R and Van T travelled at the same speed, whatÂ wasÂ the ratio of the time taken by Van R and that taken by Van T to cover their respective distances?
Correct
Explanation :
= [308/x]:[318/x]
= 154 : 159Incorrect
Explanation :
= [308/x]:[318/x]
= 154 : 159
_____________________________________________________________________
 Note: We are providing unique questions for you to practice well, have a try !!
 Ask your doubt in comment section, AC Modâ€™s ll clear your doubts in caring way.
 Share your Marks in Comment Sections