Current Affairs PDF Sales

Reasoning Questions: Puzzles Set 39

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Reasoning Section in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Puzzles set, which is common for all the IBPS,SBI exam and other competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

Questions Penned by Yogit

Direction(1-5): Study the following information carefully to answer the given questions

A, B, C, D, E and F are six members of a group in which there are three female members. Females work in three departments –Maintenance, Admission and HR – and sit on three different floors – Ground floor, first floor and second floor. Person working in the same department are not on the same floor. On each floor two persons work. No two females work in the same department or sit on the same floor. B and E work in the same department but not in HR. D works in Admission. E and A are on the ground floor and second floor respectively and work in the same department. D, a female does not sit on the first floor. C, a male works on ground floor. F, works on the first floor and D and A work on the same floor

A Maintenance MALE 2nd floor
B Maintenance MALE 1st floor
C HR/Admission MALE Ground floor
D Admission FEMALE 2nd floor
E Maintenance FEMALE Ground floor
F HR FEMALE 1st floor


  1. Which of the following group of members are female?
    a) ABC
    b) DEF
    c) ACF
    d) ADE
    e) Can’t be determined
    Answer – b) DEF

  2. Which of the following pair of person work in Admission?
    a) AC
    b) CD
    c) DA
    d) Data inadequate
    e) none of these
    Answer – d) Data inadequate

  3. Which of the following pair works on second floor?
    a) AE
    b) AF
    c) AD
    d) DC
    e) None of these
    Answer – c) AD

  4. F works in which department?
    a) Maintenance
    b) HR
    c) Admission
    d) Either HR or Admission
    e) None of these
    Answer – b) HR

  5. Which of the following represents people from all three floors?
    a) FBA
    b) CFB
    c) BEC
    d) ADB
    e) AFC
    Answer – e) AFC

Direction(6-10): Study the following information carefully to answer the given questions

One of the seven Hollywood films—Titanic, Inception, Shutter island, Revenant, X-men, Batman and Ghost rider—is shown on each day of a Film Festival, starting from Monday and ending on Sunday. Batman film is shown on Thursday. X-men film is shown on the day immediately after the day on which Inception film is shown. X-men film is shown neither on Tuesday nor on Saturday. Only one film is shown between Batman and Shutter Island film. Two films are shown between Titanic and Inception film. Ghost rider film is shown neither on Sunday nor on Monday

Titanic WEDNESDAY
Inception SATURDAY
Shutter Island TUESDAY
Revenant MONDAY
X –Men SUNDAY
Batman THURSDAY
Ghost rider FRIDAY


  1. Revenant film is shown on which of the following days?
    a) Monday
    b) Tuesday
    c) Wednesday
    d) Thursday
    e) Friday
    Answer – a) Monday

  2. How many films are shown between Shutter Island and Inception?
    a) One
    b) Two
    c) Three
    d) Four
    e) None of these
    Answer – c) Three

  3. Which of the following movies is shown on Saturday?
    a) Ghost rider
    b) Shutter Island
    c) Titanic
    d) Inception
    e) None of these
    Answer – d) Inception

  4. On which of the following days is Ghost Rider shown?
    a) Tuesday
    b) Wednesday
    c) Thursday
    d) Friday
    e) Cannot be determined
    Answer – d) Friday

  5. Which of the following movies is shown just before the Batman film?
    a) Ghost Rider
    b) Titanic
    c) Shutter Island
    d) Inception
    e) Cannot be determined
    Answer – b) Titanic

Note: Dear Readers if you have any doubt in any chapter in Reasoning you can ask here. We will clear your doubts