Current Affairs PDF Sales

Reasoning Questions: Puzzles Set 19

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Reasoning Section in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Puzzles set, which is common for all the IBPS,SBI exam and other competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

I. Study the following information carefully to answer the question given below

P, Q, R, S, T, U and V are 7 football players each playing for a different team – Green , Red and Blue with at least two of them in each of these teams. Each of them likes a fruit – Apple, Guava, Banana, Orange, Mango, Papaya and Waterlemon not necessarily in the same order.

Q plays with T in team blue and he likes mango. None of those who play for either team red or green likes either guava or banana. S plays with only the one who likes Watermelon. U likes papaya and he plays in team red. The one who likes orange does not play in team red. V likes watermelon and he plays for team green. P likes Apple and he plays for team red. R does not like guava.

  1. Which of the following players play for team Red ?
    1.SR
    2.PU
    3.ST
    4.PQ
    5.None of these
    Answer – 2.PU
    Solution:Puzzle

  2. Who likes Guava ?
    1.T
    2.Q
    3.S
    4.U
    5.None of these
    Answer – 1. T

  3. Which fruit does S likes ?
    1.Mango
    2.Banana
    3.Apple
    4.Orange
    5.None of these
    Answer – 4.Orange

  4. In which team do 3 of them play ?
    1.Blue or Red
    2.Red
    3.Blue
    4.Data inadequate
    5.None of these
    Answer – 3.Blue

  5. Which of the following combination is incorrect ?
    1.T – Blue – Guava
    2.U – Red – Papaya
    3.Q – Blue – Mango
    4.S – Green – Watermelon
    5.None of these
    Answer – 4. S – Green – Watermelon

II. Study the following information carefully to answer the question given below

Seven persons M, N, O, P, Q, R and S are standing in a straight line facing north at equal distance but not necessarily in the same order. Each of them is a different professional – Actor, Reporter, Doctor, Engineer, Lawyer, Teacher and Painter but not necessarily in the same order.

S is standing at the fifth position to the left of O. Reporter is standing at the third position to the right of S. R is standing at the fifth position to the right of M. Q is standing second to the left of N. Engineer is standing the second position to the left of P. Three persons are sitting between Engineer and Painter. Doctor is to the immediate left of Engineer. Lawyer is to the immediate right of teacher.

  1. Who among the following is sitting second to the right of Teacher ?
    1.O
    2.N
    3.Lawyer
    4.Actor
    5.None of these
    Answer –2.N
    Solution :Puzzle

  2. Who among the following are the immediate neighbours of Painter ?
    1.Doctor and Lawyer
    2.Actor and Lawyer
    3.Reporter and Actor
    4.Lawyer and Reporter
    5.None of these
    Answer – 3. Reporter and Actor

  3. Who among the following is sitting exactly in the middle of the row ?
    1.R
    2.Lawyer
    3.O
    4.Reporter
    5.Teacher
    Answer – 2.Lawyer

  4. Who is sitting at the left end of the row ?
    1.M
    2.N
    3.O
    4.P
    5.None of these
    Answer – 1.M

  5. How many persons are there to the left of Reporter ?
    1.One
    2.Two
    3.Three
    4.Four
    5.None of these
    Answer – 4.Four

Note : Dear Friends if u know an alternate methods or shortcuts related to any chapter, you can share here.