Current Affairs PDF Sales

Reasoning Questions: Coded Inequalities Set 36

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online Reasoning Section in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in coded Inequalities, which is common for all the  competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!

  1. In which of these expressions ‘U > W’ be definitely false?
    A. U>P≥Q=G≥R>W
    B. P<A≤U≤T;W≥O>T
    C. W≤A≤L=R<U
    D. U>C>=F≤H; W<F
    E. U>T=O≥P; W<J=P
    Answer – B. P<A≤U≤T;W≥O>T

  2. Which of the following symbols should be placed in the blank spaces respectively(in the same order from left to right) in order to complete the given expression in such a manner that both ‘N≥Q’ as well as ‘Q≤M’ definitely holds true? M _ N _ P _ Q _ R
    A. >, ≥, <, =
    B. >, >, ≥, <
    C. ≥, ≥, ≤,≤
    D. ≥, =, ≥,<
    E. Other than those given as options
    Answer – D. ≥, =, ≥,<

  3. In Which of the following expressions does the expression ‘D=V’ to definitely hold true?
    A. K ≥ D ≤ R = P < S ≤ V
    B. U ≥ V ≥ M = F ≤ A ≥ D
    C. D ≥ C > Q ≥ B = N ≤ V
    D. G ≥ D = A < B ≤ S ≤ V
    E. V ≥ E = G ≥ W = Y ≥ D
    Answer – E. V ≥ E = G ≥ W = Y ≥ D

  4. Which of the following expressions is true if the expression P<T<=B>S>M>=A is definitely true?
    A. A ≤ P
    B. S < P
    C. M > P
    D. A < B
    E. T ≤ M
    Answer – D. A < B

  5. In which of these expressions ‘S > V’ and ‘V > B’ be definitely false?
    A. S>P≥Q=G≥R>V>B
    B. P<A≤S≤T;V≥O>T<B
    C. B>V≤A≤L=R<S
    D. S>C>=F≤H; B>V<F
    E. S>T=O≥P; B<V<J=P
    Answer – B. P<A≤S≤T;V≥O>T<B

  6. Which of the following symbols should be placed in the blank spaces respectively(in the same order from left to right) in order to complete the given expression in such a manner that both ‘B>S’ as well as ‘E≤F’ definitely holds true? B _ A _ S _ E _ D _ F _ G
    A. >, ≥, <, =, <, <
    B. >, >, ≥, <, >, =
    C. ≥, ≥, ≥, ≤, >, >
    D. >, =, ≥, =, ≤, =
    E. Other than those given as options
    Answer – D. >, =, ≥, =, ≤, =

  7. In Which of the following expressions does the expression ‘L=T’ and “E≥W” to definitely hold true?
    A. E ≥ W ≤ R = P < S ≤ T
    B. U ≥ T ≥ M = W ≤ E ≥ L
    C. L ≥ C > E ≥ W = N ≤ T
    D. E ≥ W = A < B ≤ S ≤ T
    E. T ≥ E = G ≥ W = Y ≥ L
    Answer – E. T ≥ E = G ≥ W = Y ≥ L

  8. Which of the following expressions is true if the expression P<T<=Q>= R ≥ S>M>=W>A = R is definitely true?
    A. W ≤ P
    B. S < P
    C. M < R
    D. W > Q
    E. T ≤ M
    Answer – C. M < R

  9. In which of these expressions ‘P > R’ and ‘P = R’ be definitely true?
    A. S>P≥Q=G≥R>V
    B. P<A≤S≤T<R;V≥O>T
    C. V≤A≤L=R<S=P
    D. P>S>C>=F≤H; V<F<R
    E. S>T=O≥P; V<J=P>R
    Answer – A. S>P≥Q=G≥R>V

  10. In which of these expressions ‘T > P’ and ‘T = P’ be definitely false?
    A. T≥S≥P≥Q=G≥R>V
    B. P<A≤S≤T;V≥O>T
    C. V≤A≤L=R<S
    D. S>C>=F≤H=P≤Q=T; V<F
    E. S>T=O≥P; V<J=P
    Answer – B. P<A≤S≤T;V≥O>T