Current Affairs PDF Sales

Reasoning Questions – Coded Inequalities Set 38

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online Reasoning Section in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in coded Inequalities, which is common for all the competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!

  1. Statements: A ≥ B; C > G; A ≥ H; B ≥ C; I = B
    Conclusions:
    I. C > H
    II. H > B
    III. B > G
    IV. I > A
    A. Only I is true
    B. Only II is true
    C. Either I or II true
    D. Neither I nor II is true
    E. Only III is true
    Answer – E. Only III is true

  2. Statements: A=B; C≤F; G>C; B<F
    Conclusions:
    I. F < B
    II. F > G
    III. A > G
    IV. A > C
    A. Only II is true
    B. None is true
    C. Only I and II are true
    D. Only II and III are true
    E. Only IV is true
    Answer – B. None is true

  3. Statements: A≤H, G≥H; G>M; O≤M
    Conclusions:
    I. G≥A
    II. G≥O
    III. H>M
    IV. H≤G
    A. Only I, II and III are true
    B. Only II is true
    C. Only IV is true
    D. Only I and IV are true
    E. None is true
    Answer – D. Only I and IV are true

  4. Statement : P ≥ Q > R < S ≤ T
    Conclusion:
    I. T > R
    II. T > Q
    III. R < P
    IV. Q > P
    A. Only I is true
    B. Only II is true
    C. Only I and III are true
    D. Only I and IV are true
    E. All I, II, III and IV are true
    Answer – C. Only I and III are true

  5. Statement : P < Q ≥ R > S ≤ T
    Conclusion:
    I. T ≥ R
    II. P < R
    III. Q > S
    IV. S < P
    A. Only I is true
    B. Only III is true
    C. Only II is true
    D. Only IV is true
    E. Both I and II are true
    Answer – B. Only III is true

  6. Statements: M<N≤O=P; N = Q Conclusions: i. P>M, ii. Q≤O
    A.Only I is true
    B.Only II is true
    C.Either I or II true
    D.Neither I nor II is true
    E.Both I and II are true
    Answer – E.Both I and II are true

  7. Statements: A>N=I≥W<O≤P; O>S; T<N
    Conclusions: i. P>S, ii. A<W
    A.Only I is true
    B.Only II is true
    C.Either I or II true
    D.Neither I nor II is true
    E.Both I and II are true
    Answer – A.Only I is true

  8. Statements: M≥N≥O>P≤Q≤R
    Conclusions: i. M>Q, ii. N≤R
    A.Only I is true
    B.Only II is true
    C.Either I or II true
    D.Neither I nor II is true
    E.Both I and II are true
    Answer – D.Neither I nor II is true

  9. Statements: M<P≤G = F≥B; H≥F<I; J≥P
    Conclusions: P≤B, M<H
    A.Only I is true
    B.Only II is true
    C.Either I or II true
    D.Neither I nor II is true
    E.Both I and II are true
    Answer – B.Only II is true

  10. Statements: M<P≤G = F≥B; H≥F<I; J≥P
    Conclusions: H≥J, B<I
    A.Only I is true
    B.Only II is true
    C.Either I or II true
    D.Neither I nor II is true
    E.Both I and II are true
    Answer – B.Only II is true