Current Affairs PDF Sales

Reasoning Question: Puzzles Set 112

Welcome to Online Reasoning Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating Best question samples from Puzzle with explanation, which is common for competitive exams. We have included Some questions that are asked in previous exams !!!

(Directions 1 – 5): Study the following information carefully and answer the questions follows:
Eight people Pawan, Qureshi, Rashid, Sonam, Tarikh, Veer, Wasim and Yogesh like eight different fruits – Papaya, Grapes, Mango, Pomegranate, Guava, Banana, Cherry and Watermelon but not necessarily in same order. They also like different cars namely Audi, BMW, Mercedes, Honda, Swift, Maruti, Ertiga and Xylo but not necessarily in the same order.
Rashid doesn’t like Xylo car but likes Banana. Pawan and Tarikh don’t like Mercedes car. Pawan doesn’t like Papaya. Yogesh doesn’t like Watermelon, but likes Honda car. Qureshi’s favourite car is Ertiga. Veer likes Pomegranate. Sonam likes Mango and his favourite car is Maruti. The one who likes Grapes has Mercedes. The one who has swift likes Papaya. The one who like Guava likes Audi car.

  1. Which person likes BMW?
    1) Qureshi
    2) Sonam
    3) Yogesh
    4) Rashid
    5) None of these
    Answer : 4) Rashid
    Solution:
    Eight people: Pawan, Qureshi, Rashid, Sonam, Tarikh, Veer, Wasim and Yogesh
    Fruits: Papaya, Grapes, Mango, Pomegranate, Guava, Banana, Cherry and Watermelon
    Cars: Audi, BMW, Mercedes, Honda, swift, Maruti, Ertiga and Xylo
    puzzzle set 112 Q(1-5)puzzzle set 112 Q1(1-5)puzzzle set 112 Q2(1-5)puzzzle set 112 Q3(1-5)
    Thus, Rashid likes BMW

  2. Which of the following statement is true?
    1) Tarikh likes Mango and has Swift.
    2) The one who has Maruti likes Banana.
    3) The one who likes Cherry has Honda car.
    4) The one who likes Mango has swift.
    5) None of these.
    Answer : 3) The one who likes Cherry has Honda car.
    Hence, ‘the one who has Honda likes Cherry’ is the true statement.

  3. Which of the following combination is true for given people?
    1) Yogesh-Mango-Honda
    2) Veer-Cherry-Xylo
    3) Pawan-Guava-Audi
    4) Tarikh-Papaya-BMW
    5) All are true
    Answer : 3) Pawan-Guava-Audi
    Hence, Pawan – Guava – Audi is the true arrangement.

  4. Which person likes Xylo?
    1) Qureshi
    2) Veer
    3) Yogesh
    4) Rashid
    5) None of these
    Answer : 2) Veer
    Hence, Veer likes Xylo.

  5. Which car does Qureshi have?
    1) BMW
    2) Audi
    3) Maruti
    4) Ertiga
    5) Honda
    Answer : 4) Ertiga
    Hence, Qureshi has Ertiga car.

(Directions 6 – 10): Read the following information carefully and answer the questions given below.
Eight persons A, B, C, D, E, F, G and H live in an eight floor building. Each of them likes a different chocolate viz. Dairy Milk, Toblerone, Five Star, Munch, Hershey’s, Cadbury, Bar One and Chunky, but not necessarily in the same order. The lower floor is numbered 1, the upper floor is numbered 2 and the topmost floor is numbered 8.
There is only one floor between the one who likes Five Star and the one who likes Chunky. There are two floors between the one who likes Toblerone and C. F lives on an even numbered floor and likes Bar One. Neither A nor B likes Toblerone or Hershey’s. The one who likes Munch lives on floor no. 1. There are three floors between the floor on which B lives and the floor on which E lives. F lives above C, who does not live on first floor but likes Dairy Milk. The one who likes Five Star lives on the topmost floor. H does not like Five Star. G lives on the floor number which is between A and F. B lives above E and A. Only one person lives between the one who likes Hershey’s and the one who likes Toblerone.

  1. Which of the following likes Munch?
    1) B
    2) F
    3) G
    4) H
    5) E
    Answer : 4) H
    Solution:
    Person: A, B, C, D, E, F, G and H.
    Chocolate: Dairy Milk, Toblerone, Five Star, Munch, Hershey’s, Cadbury, Bar One and Chunky.
    Floor: 1 to 8
    Hence, H likes Munch.
    puzzzle set 112 Q(6-10)puzzzle set 112 Q1(6-10)puzzzle set 112 Q2(6-10)

  2. Which of the following combination is true?
    1) 2 – B – Dairy Milk
    2) 1 – F – Munch
    3) 5 – G – Toblerone
    4) 7 – A – Cadbury
    5) 8 – E – Five Star
    Answer : 3) 5 – G – Toblerone
    Hence, 5 – G – Toblerone is correct.

  3. E likes which of the following Chocolate?
    1) Hershey’s
    2) Bar One
    3) Munch
    4) Cadbury
    5) Toblerone
    Answer : 1) Hershey’s
    Hence, E likes Hershey’s.

  4. Who among the following lives on floor no. 7?
    1) H
    2) The one who likes Hershey’s
    3) D
    4) The one who likes Cadbury
    5) A
    Answer : 4) The one who likes Cadbury
    Hence, B who likes Cadbury, lives on floor no. 7.

  5. How many people live between H and the person who likes Cadbury?
    1) Six
    2) Five
    3) Four
    4) Three
    5) Two
    Answer : 2) Five
    Hence, five people live between H and the person who likes Cadbury.