Welcome to Online Quants Test in AffairsCloud.com. We are starting IBPS PO Prelim 2016 Course and we are creating sample questions in Quants section, type of which will be asked in IBPS PO 2016 !!!

You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.

Quiz is loading...

You must sign in or sign up to start the quiz.

You have to finish following quiz, to start this quiz:

Results

0 of 10 questions answered correctly

Your time:

Time has elapsed

You have reached 0 of 0 points, (0)

Categories

Quantitative Aptitude0%

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Answered

Review

Question 1 of 10

1. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

√5775 ÷ 18.98 × 201.02 = 33.09 × 22.87 + ?

Correct

Incorrect

Question 2 of 10

2. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

24.98% of 2528 + (4.01)^{2} = √? + 7.99 × 73.04

Correct

Incorrect

Question 3 of 10

3. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

5/9 × 1430 – 2/7 × 810 = 31.87 × 14.08 + ?

Correct

Incorrect

Question 4 of 10

4. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

23.99% of 474.98 + 55.06% of 779.97 – 31.88% of 425.16 = ?

Correct

Incorrect

Question 5 of 10

5. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

32.05^{2} + 35.96^{2} = 3.13% of 3700.00 + (?)^{2}

Correct

Incorrect

Question 6 of 10

6. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

A bag contains 5 white balls, 4 green balls and 3 red balls. Four balls are drawn at random. What is the probability that there is at least one ball of each of the colors?

The ratio of present ages of A and B is 6 : 11 while that of A and C is 2 : 5. If the sum of their present ages is 192, then what will be the age of A 5 yrs hence?

Correct

Explanation:
B/A = 11/6 and A/C = 2/5
So B : A : C = 11*2 : 6*2 : 6*5 = 11 : 6 : 15
So 11x+6x+15x = 192
Solve, x = 6
So present age of A is 6x = 36
So 5 yrs hence = 36+5

Incorrect

Explanation:
B/A = 11/6 and A/C = 2/5
So B : A : C = 11*2 : 6*2 : 6*5 = 11 : 6 : 15
So 11x+6x+15x = 192
Solve, x = 6
So present age of A is 6x = 36
So 5 yrs hence = 36+5

Question 8 of 10

8. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

The difference between compound interest and simple interest on a sum for 2 yrs at 20% per annum, when the interest is compounded annually is Rs 300. If the interest were compounded half yearly, the difference in two interests over same period would be

Correct

Explanation:
Difference for 2 yrs = P*20*20/100*100 = 300
Solve, P = 7500
So SI for 2 yrs = 7500*20*2/100 = 3000
Amount at compounded half yearly = 7500 [1 + 10/100]^4
Solve, Amount at compounded half yearly = 10980.75
So CI at compounded half yearly = 10980.75 – 7500 = 3480.75
So difference = 3480.75– 3000

Incorrect

Explanation:
Difference for 2 yrs = P*20*20/100*100 = 300
Solve, P = 7500
So SI for 2 yrs = 7500*20*2/100 = 3000
Amount at compounded half yearly = 7500 [1 + 10/100]^4
Solve, Amount at compounded half yearly = 10980.75
So CI at compounded half yearly = 10980.75 – 7500 = 3480.75
So difference = 3480.75– 3000

Question 9 of 10

9. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

A and B can complete a work in 25 and 30 days respectively. They started the work, working alternately with B starting first. In how many days will the work get completed this way?

Correct

Explanation:
Total work = LCM (25, 30) = 150
So efficiency of A = 150/25 = 6, of B = 150/30 = 5
So (A+B)’s 2 days work = 6+5 = 11
Multiply by 13 both sides
So (A+B)’s 26 days work = 143
Work left = 150-143 = 7
Now B’s turn so on next day (27th day) he will do 5 of the 7 remaining work
So now remaining work = 7-5 = 2
Now A’s turn so he will do 2 work in 2/6 = 1/3 day
So total 27 1/3 days

Incorrect

Explanation:
Total work = LCM (25, 30) = 150
So efficiency of A = 150/25 = 6, of B = 150/30 = 5
So (A+B)’s 2 days work = 6+5 = 11
Multiply by 13 both sides
So (A+B)’s 26 days work = 143
Work left = 150-143 = 7
Now B’s turn so on next day (27th day) he will do 5 of the 7 remaining work
So now remaining work = 7-5 = 2
Now A’s turn so he will do 2 work in 2/6 = 1/3 day
So total 27 1/3 days

Question 10 of 10

10. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

80 kg rice costing Rs 38 per kg is mixed with some quantity of rice costing Rs 46 per kg. If the mixture is sold at Rs 41 per kg, what is the quantity of second type of rice mixed?

Correct

Explanation:
(80kg)…………………….(x kg)
38………………………….46
………………41
5…………………………3
So 80/x = 5/3

Incorrect

Explanation:
(80kg)…………………….(x kg)
38………………………….46
………………41
5…………………………3
So 80/x = 5/3