Current Affairs PDF Sales

IBPS PO 2017 Practice Test – Quant Day 18

Hello Aspirants.

Welcome to Online Reasoning Section with the explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating Best question samples for IBPS PO 2017. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

Click Here to View Cumulus Course: IBPS PO 2017 
IBPS PO 2017: Reasoning Test– 6 PM Every Day
IBPS PO 2017: Quants Test– 7 PM Every Day

Q(1-5) Study the Line graph and Table given below to answer the following questions.

chart-table

  1. In which of the following village given has maximum no of children?
    A. Village A
    B. Village B
    C. Village C
    D. Village D
    E. Village E
    D. 4%
    Solution:
    By observation % of Children are more in Village E: 20*429 = 8580

  2. The No of men from Village A forms approximately what percent of total No of men from all villages together?
    A. 15.75%
    B. 16.25%
    C. 17.35%
    D. 18.15%
    E. None
    D. 4%
    Solution:
    Village A: 48*423 = 20304
    Village B: 42*436 = 18312
    Village C: 45*427 = 19215
    Village D: 44*433 = 19052
    Village E: 47*429 = 20163
    Village F: 46*434 = 19964
    Total Men = 117010
    % = 20304/117010=17.35

  3. What is the average no of Women’s in all villages together?
    A. 14702
    B. 15262
    C. 15862
    D. 16082
    E. None
    D. 4%
    Solution:
    423*(33+42+37+39+33+37)+ 42*13+37*4+39*10+33*6+37*11
    95172/6 = 15862

  4. In village F what is the difference between No of Men and No of Children?
    A. 11246
    B. 12586
    C. 13256
    D. 14886
    E. None
    D. 4%
    Solution:
    434*(46-17) = 12586

  5. Difference between Men and Women in which village of the following villages is maximum?
    A. Village A
    B. Village C
    C. Village D
    D. Village E
    E. Village F
    D. 4%
    Solution:
    Village A: 423*15
    Village B: 436*0
    Village C: 427*8
    Village D: 433*5
    Village E: 429*14
    Village F: 434*9
    By observation answer could be either A or E so calculating them
    A = 6345 E= 6006

Q(6-10) In the following questions two equations numbered I & II are given. You have to solve both equations and mark the option.

  1. I. 63X² – 260X + 253 = 0
    II. 49Y² – 196Y + 187 = 0
    A. X > Y
    B. X <Y
    C. X ≥ Y
    D. X ≤ Y
    E. X = Y or relationship cannot be established
    E. X = Y or relationship cannot be established
    Solution:
    X = 23/9 , 11/7
    Y = 11/7 , 17/7

  2. I. 441X² – 945X + 506 = 0
    II. 484Y² – 880Y + 399 = 0
    A. X > Y
    B. X <Y
    C. X ≥ Y
    D. X ≤ Y
    E. X = Y or relationship cannot be established
    A. X > Y
    Solution:
    X = 23/21, 22/21
    Y = 21/22, 19/22

  3. I. 2X² – 42√2X + 440 = 0
    II. 3Y² – 57√3Y + 810 = 0
    A. X > Y
    B. X <Y
    C. X ≥ Y
    D. X ≤ Y
    E. X = Y or relationship cannot be established
    B. X <Y
    Solution:
    X = 20/√2, 22/√2
    Y = 27/√3 , 30/√3

  4. I. 49X² + 644X + 2091 = 0
    II. 77Y² + 738Y + 1681 = 0
    A. X > Y
    B. X <Y
    C. X ≥ Y
    D. X ≤ Y
    E. X = Y or relationship cannot be established
    D. X ≤ Y
    Solution:
    X = -41/7, -51/7
    Y = -41/7, -41/11

  5. I. X² + 44X + 483 = 0
    II. Y² + 47Y + 546 = 0
    A. X > Y
    B. X <Y
    C. X ≥ Y
    D. X ≤ Y
    E. X = Y or relationship cannot be established
    E. X = Y or relationship cannot be established
    Solution:
    X = -23,- 21
    Y= -21,- 26