Current Affairs PDF Sales

English Questions: Spotting Error Set – 31

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Error, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. a)/ The thrust of the 2015 b)/ railway budget is to make c)/ the Indian Railways (IR) a prime d)/ mover of the economy. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 2. B
    Explanation: Replace “is” with “was” 

  2. a)/ Any relaxation in revenue deficit b)/ should also show up in fiscal deficit, c)/ thus ensuring no d)/ compression in capital expenditure targets. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5. E
    Explanation: No error

  3. a)/ With core sector growth at just b)/ 1.9 per cent, there is no way the IR can c)/ achieve the targeted incremental d)/ freight loading for almost 8 per cent. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: Replace “for” with “of”

  4. a)/ The forthcoming Union budget could be b)/ presented at a time when there are strong c)/  headwinds from the global financial d)/ markets and debilitated global growth. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1. A
    Explanation: It should be “would be”

  5. a)/ Despite India being the faster b)/ growing economy in the world c)/  today, do we still need d)/ growth-revival policies. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1. A
    Explanation: Replace “faster” with “fastest”

  6. a)/ In the absence of the b)/ commission guidance, there c)/ appears to be some institutional d)/ vacuum in this regard. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 2. B
    Explanation: it should be commission’s guidance

  7. a)/ The adoption of a new GDP b)/ methodology and the lack c)/ of its back series make such d)/ estimates quite unenviable. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 5. E
    Explanation: No error

  8. a)/ Under the act, the Central government fiscal deficit, b)/ as a percentage of GDP, was fixed at 3.9 per c)/ cent for FY16, and 3.5 per cent d)/ (FY17) and 3.0 per cent (FY18) at rolling targets. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 4. D
    Explanation: Replace “at” with “as”

  9. a)/ Deviation in any of these targets could b)/ not only result in contraction c)/ of economic activity but the put pressure d)/ on public debt and its servicing. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 3. C
    Explanation: it should be “but also”
    omit “the”

  10. a)/ Our own analysis in the past suggest that these targets b)/ are internally consistent with high growth, provided c)/ all the targets are achieved and not just d)/ the headline target of fiscal deficits. e)/ No error
    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    5. E No error
    Answer – 1. A
    Explanation: Replace ” suggest” with ” suggests”