Current Affairs PDF Sales

English Questions – Spotting Error Set 133

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Spotting Errors, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. 1) Imports have surged to
    2) to meet consumer demand,
    3) widening the trade deficit
    4) and cutting onto GDP growth.
    5) No error
    Answer – 4)
    Explanation: and cutting into GDP growth.

  2. 1) There are much reforms
    2) that India could carry
    3) out to become more
    4) competitive in manufacturing.
    5) No error
    Answer – 1)
    Explanation: There are many reforms

  3. 1) That might be enough to push India
    2) back into sync with the world,
    3) hopefully while it is still enjoying
    4) this synchronise global recovery.
    5) No error
    Answer – 4)
    Explanation: this synchronised global recovery.

  4. 1) For decades India’s economic fortunes
    2) ebbed and flowed with other
    3) emerging nation, but in recent months
    4) it seems to have become unmoored.
    5) No error
    Answer – 3)
    Explanation: emerging nations, but in recent months

  5. 1) For a country with a history of mass
    2) shootings and a primary target of
    3) international terror groups,
    4) the debate is an important one.
    5) No error
    Answer – 5)
    Explanation: No error

  6. 1) its implications for private schools,
    2) which are obligated with 25%
    3) reservations by reimbursements below
    4) the average cost, are serious.
    5) No error
    Answer – 3)
    Explanation: reservations with reimbursements below

  7. 1) In emphasising infrastructure and
    2) teacher-student ratio while omitting
    3) any consideration of learning outcome
    4) its priorities are misplaced.
    5) No error
    Answer – 3)
    Explanation: any consideration of learning outcomes

  8. 1) I had participated in the Rajya Sabha
    2) debate in July 2009 when this Bill
    3) have come up for consideration,
    4) expressing serious concerns.
    5) No error
    Answer – 3)
    Explanation: had come up for consideration,

  9. 1) He cited our total disregard for rules
    2) on planes, but the situation on the
    3) street is scarier: we trample over
    4) ourselves, and others, on a daily basis.
    5) No error
    Answer – 5)
    Explanation: No error

  10. 1) The yogic view see sankalp as resolve
    2) or promise to oneself, embedded in the
    3) subconscious mind, repeated frequently
    4) so that it becomes a reality.
    5) No error
    Answer – 1)
    Explanation: The yogic view sees sankalp as resolve