Current Affairs PDF Sales

English Questions: Sentence Correction Set – 35

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. The government had also withdrawn the proposal to limit tax-free contributions by the employer to the provident fund account of an employee to Rs.1.5 lakh a year.
    1) has also withdrawn the
    2) has  withdrawn also the
    3) has been also withdraw the
    4) have also withdrawn
    5) No correction Required
    Answer – 1)
    Explanation: has also withdrawn the

  2. The Finance Minister had himself called them hostage to the EPF in his last Budget, but instead of setting them free, he thought it better to the tax that citing fair taxation principles.
    1) it better with tax them
    2) it is much better to tax them
    3) it better to tax them
    4) it is better to tax them
    5) No correction Required
    Answer – 3)
    Explanation:  it better to tax them

  3. It is still not clear whether the government had initially thought it could pull the taxation proposal past its middle-class constituency.
    1) it can pull the
    2) it could pulls the
    3) he could pull their
    4) it can pulling its
    5) No correction Required
    Answer – 5) 
    Explanation: No correction Required

  4. In the event, the tax on EPF withdrawal gave additional ammunition to aggressive Opposition on, including the Congress party.
    1) to a aggressive Opposition
    2) to an aggressive Opposition
    3) to the aggressive Opposition
    4) for an aggressive Opposition
    5) No correction Required
    Answer – 2)
    Explanation: to an aggressive Opposition

  5. Differences with the National Democratic alliance and the Cabinet finally ensured the climbdown by the Finance Ministry.
    1) within the National Democratic
    2) within to the National Democratic
    3) within the National Democratics
    4) with to the National Democratic
    5) No correction Required
    Answer – 1)
    Explanation: within the National Democratic

  6. The strident opposition to the EPF tax must be read in the context of the virtual absence of a social security net of any worth in India.
    1) for EPF tax must be
    2) to EPF tax must
    3) to EPF of tax must be
    4) to EPF tax must be
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: to EPF tax must be

  7. There is no two views on the need to move towards a ‘pensioned society’.
    1) are no two views at
    2) are no two views in
    3) are no two views on
    4) is no two views on the
    5) No correction Required
    Answer – 3)
    Explanation: are no two views on

  8. It is be hoped that this U-turn will trigger a larger debate on ushering in a holistic social security ecosystem in the country.
    1) It is the hoped that
    2) Its the hoped that
    3) It is to be hope for that
    4) Its is being hoped that
    5) No correction Required
    Answer – 5)
    Explanation:  No correction Required

  9. Budget 2016-17 take to the incremental step of introducing some insurance protection against high out-of-pocket expenditure that pushes families into poverty.
    1) takes the incremental step
    2) taken to the incremental step
    3) takes the increments steps
    4) took the incremental step
    5) No correction Required
    Answer – 1)
    Explanation: takes the incremental step

  10. There are evidence that a significant number of young Indians aged 23 to 35 are not buying health insurance since they find it expensive.
    1) There is some evidence that a
    2) There is evidence that an
    3) There is no evidence that a
    4) There is evidence that a
    5) No correction Required
    Answer – 4)
    Explanation: There is evidence that a