Current Affairs PDF Sales

English Questions – Sentence Correction (Phrase Replacement) Set 77

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in sentence correction based on Phrasal Verb, which is based on SBI PO 2017 Prelim Exam.

  1. came across these old photos when I was tidying the closet.
    1.came towards
    2.came behind
    3.came upfront
    4.came along
    5.No correction
    Answer – 5.No correction
    Explanation :
    Came across (something/someone) – find or meet unexpectedly.

  2. I am counting at you to make dinner while I am out.
    1.counting in
    2.counting over
    3.counting on
    4.counting out
    5.No correction
    Answer – 3.counting onExplanation :
    Counting on someone – rely or depend on someone.

  3. My doctor wants me to cut over on sweets and fatty foods.
    1.cut up
    2.cut back
    3.cut out
    4.cut along
    5.No correction
    Answer – 2.cut back
    Explanation :
    Cut back – an act of reducing something.

  4. A large number of ATM cards have never being used even once by the Jan Dhan account holders.
    1.never being used
    2.never will be used
    3.never been using
    4.never been used
    5.never being using
    Answer: D
    Answer – 4.never been used
    Explanation :
    ‘Being’ is used as a verb for continuous tense when the sentence is written in passive voice, but the sentence is not in continuous tense here, it is Present Perfect. So, replace being with ‘been’ and use 3rd form of verb – ‘used’. Hence the answer D.

  5. My boyfriend didn’t want to go to the ballet, but he finally agreed in.
    1.rested in
    2.drove in
    3.gave in
    4.gave away
    5.No correction
    Answer – 3.gave in
    Explanation :
    Give in – cease fighting or arguing; admit defeat

  6. We are going up against the best soccer team in the city tonight.
    1.going against
    2.going in battling
    3.going down fighting
    4.going towards
    5.No correction
    Answer – 5.No correction
    Explanation :
    Going up against – To confront; face; challenge

  7. Ever since your dad saw me stealing that chocolate bar he has looked into me.
    1.threatened on
    2.looked down on
    3.hated up on
    4.looked across
    5.No correction
    Answer – 2.looked down on
    Explanation :
    Look down upon – to regard with contempt , despise, loathe etc.

  8. It was so hot in the church that an elderly lady passed in.
    1.went in
    2.passed over
    3.fell out
    4.passed out
    5.No correction
    Answer – 4.passed out
    Explanation :
    Pass out – faint or collapse; become unconcious.

  9. We are phasing out our trip until January because of the hurricane.
    1.putting out
    2.cracking out
    3.putting off
    4.panning out
    5.No correction
    Answer – 2.cracking out
    Explanation :
    Put off – to postpone.

  10. I don’t think I can put up with three small children in the car.
    1.cope up with
    2.handle up
    3.put on with
    4.check out with
    5.No correction
    Answer – 5.No correction
    Explanation :
    Put up with (someone) – tolerate, endure etc.