Current Affairs PDF Sales

Computer Questions Set – 153

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. A _________ is a type of malware that is designed to change your browser’s settings.
    A. Hoax
    B. Clickjacking
    C. Browser Hijacker
    D. Mousetrapping
    E. None of these
    Ans – C. Browser Hijacker

  2. Which is a special type of stored procedure that is automatically invoked whenever the data in the table is modified?
    A. Trigger
    B. Procedure
    C. Cursor
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – A. Trigger

  3. A remote control that is used to turn on or off some machine is called__________
    A. class
    B. interface
    C. message
    D. instance
    E. None of these
    Ans – B. interface

  4. Macros are executed from the ______ menu.
    A. Insert
    B. Review
    C. View
    D. Data
    E. None of these
    Ans – C. View

  5. Sending large numbers of unwanted e-mail messages to a single recipient or to a group of such recipients is termed as ______
    A. Logic bomb
    B. Mail bombing
    C. Time bomb
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. Mail bombing

  6. Which of the following are known as cursor control keys?
    A. Alt, Ctrl
    B. Alt, Shift
    C. Arrow keys
    D. Functional keys
    E. None of these
    Ans – C. Arrow keys

  7. __________ distributed as freeware, but it requires the user to view advertisements to use the software.
    A. Abandonware
    B. Adware
    C. Donationware
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. Adware

  8. A program either talk or music that is made available in digital format for automatic download over the internet is called a _______
    A. wiki
    B. broadcast
    C. vodcast
    D. podcast
    E. None of these
    Ans – D. podcast

  9. Decreasing the amount of space required to store data and programs is accomplished by _________
    A. Crashing
    B. Disk Caching
    C. RAID
    D. File Compression
    E. Other than those given as options
    Ans – D. File Compression

  10. The ability to combine name and addresses with a standard document is called _________
    A. document formatting
    B. database management
    C. mail merge
    D. form letters
    E. None of these
    Ans – C. mail merge