Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are providing here some important idioms and phrases, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. An apple of discord
    1) The cause of contention
    2) Sour apple
    3) A disturbing fact
    4) A fight for an apple
    Answer – 1)
    Explanation: An apple of discord -Something that causes unhappiness or trouble.

  2. At the eleventh hour
    1) At eleven o’clock
    2) in the last line
    3) Arrive late
    4) The last possible time
    Answer – 4)
    Explanation: at the eleventh hour: At the last possible moment or opportunity.

  3. On the cards
    1) A winner
    2) Accept defeat
    3) Play at cards
    4) Likely to happen
    Answer – 4)
    Explanation: On the cards-Very likely or certain to happen, occur, or take place.

  4. Call it a day
    1) Stop active day or life
    2) Name the day
    3) Call in day time
    4) Call on someone
    Answer – 1)
    Explanation: Call it a day-to quit work and go home; to say that a day’s work has been completed., to stop some activity

  5. Much ado about nothing
    1) To make a noise
    2) To make a fuss over small matter
    3) A play by Shaw
    4) Talk about somebody
    Answer – 4)
    Explanation: Much ado about nothing -a furor over something unimportant. , a lot of trouble or excitement about something that is not important

  6. To rock the boat
    1) To inspire people
    2) To create confusion
    3) To felicitate
    4) To disturb a situation
    Answer – 4)
    Explanation: To rock the boat- to cause trouble where none is welcome; to disturb a situation that is otherwise stable and satisfactory.

  7. To beat the air
    1) To make a great effort
    2) To act intelligently
    3) To make efforts that are useless or in vain
    4) To make every possible effort
    Answer – 3)
    Explanation: To beat the air-. Continue to make futile attempts, fight to no purpose.

  8. To give airs
    1) Exhale
    2) Inhale
    3) Boast
    4) Humble
    Answer – 3)
    Explanation: give (oneself) airs: To think or behave as though one is superior to others or better than one really is; to have or assume a pretentious or self-aggrandizing attitude.

  9. See through
    1) To desist something
    2) To see off
    3) To detect the true nature
    4) To ignore something
    Answer – 3)
    Explanation: See through- to understand or detect the true nature of someone or something. , to follow through on something until it is completed.

  10. To burn one’s fingers
    1) to have a burning sensation at the tips of one’s fingers
    2) to undergo suffering heroically for one’s principles
    3) to behave as if one is very great and important
    4) to get into unwanted trouble
    Answer – 4)
    Explanation: To burn one’s fingers: to get one’s self into unexpected trouble, as by interfering the concerns of others, speculation, etc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here