Computer Questions Set – 183

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. _______ is a small piece of data sent from a website and stored on the user’s computer by the user’s web browser while the user is browsing
    A. Cache
    B. Tracking
    C. Cookie
    D. Server Free Backup
    E. None of these
    Answer
    Ans – C. Cookie
    Cookie is a small piece of data sent from a website and stored on the user’s computer by the user’s web browser while the user is browsing
  2. Which of the following is a cookie that is automatically recreated after being deleted?
    A. Super Cookie
    B. HTTP only Cookie
    C. Zombie Cookie
    D. Session Cookie
    E. None of these
    Answer
    Ans – C. Zombie Cookie
    Zombie Cookie is a cookie that is automatically recreated after being deleted
  3. ________ exists only in temporary memory while the user navigates the website.
    A. Super Cookie
    B. HTTP only Cookie
    C. Zombie Cookie
    D. Session Cookie
    E. None of these
    Answer
    Ans – D. Session Cookie
  4. Session Cookie is also known as ____.
    A. Super Cookie
    B. Transient Cookie
    C. In-memory Cookie
    D. Both (A) and (B)
    E. Both (B) and (C)
    Answer
    Ans – E. Both (B) and (C)
  5. ______ expires at a specific date or after a specific length of time
    A. Super Cookie
    B. Persistent Cookie
    C. Zombie Cookie
    D. Session Cookie
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. Persistent Cookie
  6. Persistent cookies are sometimes referred to as ______
    A. Super Cookie
    B. Transient Cookie
    C. In-memory Cookie
    D. Tracking Cookie
    E. Both (B) and (C)
    Answer
    Ans – D. Tracking Cookie
    Persistent cookies are sometimes referred to as Tracking Cookies.
  7. _________ can only be transmitted over an encrypted connection
    A. Super Cookie
    B. Transient Cookie
    C. In-memory Cookie
    D. Tracking Cookie
    E. Secure Cookie
    Answer
    Ans – E. Secure Cookie
  8. ________is a cookie with an origin of a top-level domain
    A. Super Cookie
    B. Transient Cookie
    C. In-memory Cookie
    D. Tracking Cookie
    E. Secure Cookie
    Answer
    Ans – A. Super Cookie
  9. ________ cannot be accessed by client-side APIs, such as JavaScript.
    A. Super Cookie
    B. HTTP Cookie
    C. In-memory Cookie
    D. Tracking Cookie
    E. Secure Cookie
    Answer
    Ans – B. HTTP Cookie
  10. A cookie consists of ______
    A. Name
    B. Value
    C. Zero or More Attributes
    D. All of these
    E. None of these
    Answer
    Ans – D. All of these
AffairsCloud Recommends IBPSGuide Mock Test