Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are providing here some important idioms , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. Fever pitch
    1) Possessing a determination to obtain something
    2) When a feeling is very intense and exciting, it is said to be at a fever pitch
    3) Progress in what you are trying to achieve
    4) Performing beyond your ability
    Answer – 2)

  2. Blood, sweat and tears
    1) doing something with a lot of energy and enthusiasm
    2) Something that requires a lot of effort and hard work
    3) A comment which is true and makes you uncomfortable is close to home
    4) Maintaining your position
    Answer – 2)

  3. Fling yourself into
    1) Having strong feelings for someone who can not be yours
    2) Failing to express your emotions
    3) Hurting someone deeply or offending them
    4) Doing something with a lot of energy and enthusiasm.
    Answer – 4)

  4. Raring to go
    1) Feeling uncomfortable in unfamiliar surroundings
    2) Carrying an idea which constantly occupies your thoughts
    3) Being very eager and enthusiastic about the idea of doing something
    4) I think I am overworked – I certainly need a day off!
    Answer – 3)

  5. Get a grip on yourself
    1) They dream of the day when they’ll be rolling in money
    2) Controlling your feelings to deal with a situation
    3) Most of the hotels are open all year round
    4) We must win at all costs
    Answer – 2)

  6. Hang on by fingernails
    1) agreeing with someone
    2) means you can enjoy two different opportunities at the same time.
    3) Continuing to do something in a very difficult situation
    4) this means that the person you’re just talking about actually turns up at that moment.
    Answer – 3)
    Explanation:

  7. Pull out all the stops
    1) an event that happens infrequently
    2) something that will never happen
    3) something is very easy
    4) Doing everything you can to make something successful
    Answer – 4)

  8. Buckle down
    1) to accidentally reveal a secret
    2) Doing some hard work with determination and full attention
    3) to not feel well
    4) to solve two problems at once
    Answer – 2)

  9. First out of the gate
    1) Being the first one to make a start at something
    2) to do something badly or cheaply
    3) to make a situation worse
    4) to not judge someone or something based solely on appearance
    Answer – 1)

  10. Going places
    1) Exhibiting talent and ability that will lead to a successful future
    2) to describe exactly what is causing a situation or problem
    3) Something that worsens an already bad situation
    4) Being verbally threatening, but unwilling to do anything significant
    Answer – 1)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here