Current Affairs PDF Sales

English Questions: Fill in the Blanks Set – 29

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in FILL IN THE BLANK, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

1. Understanding what motivates a person to fight for a cause is critical in dealing with the__________ his or her group will unleash.
1) Annihilate
2) Difficulties
3) Peace
4) Violence

Answer – 4)
Explanation: Violence

2. While there is a case for bringing to book wilful defaulters and__________ managements, targeting all and sundry will do immense damage.
1) Prudent
2) Honest
3) Conniving
4) Decent

Answer – 3)
Explanation: Conniving

3. It should be “cirrhosis of the liver”, he said, adding that if alcohol abuse caused cirrhosis, then its__________ must be stopped first.
1) Cause
2) Intake
3) Gives
4) Provide

Answer – 2)
Explanation: Intake

4. There are 15 privately owned ARCs, but they have failed because banks fear a witch-hunt by the government at a later date for having the NPAs at a__________ discount.
1) Particular
2) Similar
3) Actuate
4) Adequate

Answer – 1)
Explanation: Particular

5. The NPAs eat into profits and that is why banks hide them. In fact, banks further lend to corporates and help them__________ their past loans.
1) Service
2) Scheme
3) Ramification
4) Peerless

Answer – 1)
Explanation: Service

6. One of his regular childhood_________ was to a local mosque where he met one Bashir Ahmed, an active member of the Tablighi Jamaat.
1) Innings
2) Going
3) Walks
4) Outings

Answer – 4)
Explanation: Outings

7. T.T. Ram Mohan of IIM Ahmedabad estimates the total cost of recapitalisation, __________ the proposed Rs 70,000 crore, to add up to Rs 1,50,000 crore.
1) That
2) Including
3) Mixed
4) Doubled

Answer – 2)
Explanation: Including

8. While banks have been recapitalised in the past, the government has so far stayed away from setting up an ARC, fearing a moral_________.
1) Eminent
2) Vendetta
3) Strife
4) Hazard

Answer – 4)
Explanation: Hazard

9. We are witnessing a cottage industry that is__________ on poverty, mostly.
1) Leading
2) Superior
3) Thriving
4) Discord

Answer – 3)
Explanation: Thriving

10. Stressed assets (NPAs plus loans that have been restructured) for scheduled commercial banks have steadily increased over the last five years to reach 11.3 per cent of total_________ in September.
1) Capital
2) Revenues
3) Savings
4) Advances

Answer – 4)
Explanation: Advances