Current Affairs PDF Sales

English Questions: Fill in the Blanks Set – 26

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in FILL IN THE BLANK, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

  1. These clubs have also________their pattern and style of play in such a way that the abilities and output of their two key players and goal-scorers in Messi and Ronaldo have been ________.
    1) equal, remark
    2) arranged, unique
    3) managed, specific
    4) designed , maximised
    Answer – 4)
    Explanation: designed , maximised

  2. These advantages are lacking in a national set-up, where the team________are drawn from a more limited pool and their frequency of playing and training together is limited________ to the almost perennial club football.
    1) crowd, consider
    2) squads , compared
    3) individual, be quiet
    4) one, confabulate
    Answer – 2)
    Explanation: squads , compared

  3. Critics persist in attributing Messi’s________to his partnership with Luis Suarez and Neymar in the Barca attack and hold up his less________international performances as evidence.
    1) contribution, attractive
    2) participation, performed
    3) success , impressive
    4) victory, pleasurable
    Answer – 3)
    Explanation: success , impressive

  4. The guidelines for payment banks may be of particular significance to a number of payment service_____, such as mobile phone companies, that offer payment______through mobile wallets.
    1) providers, services
    2) dominant, calculations
    3) gainers, provides
    4) beginners, facilities
    Answer – 1)
    Explanation: providers, services

  5. Speeds elsewhere are usually too slow for the service, though_____, the rewarding markets lie in second- and third-tier towns, and even semi-rural areas_____of media.
    1) ironically, starved
    2) suddenly, filled
    3) occasionally, satisfied
    4) cautiously, fed
    Answer – 1)
    Explanation: ironically, starved

  6. At home, while security forces deserve________for limiting the Pathankot air base attack, many questions need to be answered about the state of________along the Punjab-Pakistan border.
    1) condemnation, peril
    2) praise, security
    3) blame, danger
    4) censure, insecurity
    Answer – 2)
    Explanation: praise, security

  7. With the diversity of India, it is easy to_______thousands or perhaps even millions of entrepreneurial_______playing out over the next few years over the internet.
    1) laziness, discriminates
    2) certainty, discerns
    3) know, differentiate
    4) imagine , experiments
    Answer – 4)
    Explanation: imagine , experiments

  8. Serious reform would also change the way_______committee members are chosen, and give greater powers to the________tribunal where disputes are resolved.
    1) revealing, ownership
    2) open, management
    3) glowering , audiences
    4) screening , appellate
    Answer – 4)
    Explanation: screening , appellate

  9. Tarun Tajpal publicly shouted from the rooftop against sexual harassment and privately _______ in morally suspect behavior _______the same roof.
    1) Cater, below
    2) Indulged, under
    3) Entertain, in
    4) Oblige, beneath
    Answer – 2)
    Explanation: Indulged, under

  10. Set against the Congress’s ________ headquarters and ________state branches, BJP has the advantage of a galvanizing general at the top and able warriors in the provinces.
    1) Subsidized, battered
    2) Reduced, shaky
    3) Diminished, dilapidated
    4) Slackened, damaged
    Answer – 3)
    Explanation: Diminished, dilapidated