Computer Questions Set – 184

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. A memory management unit (MMU) that fetches page table entries from main memory has a _____, used for recording the results of the virtual address to physical address translations.
    A. Disk Cache
    B. Web Cache
    C. Distributed Cache
    D. Translation Lookaside Buffer
    E. None of these
    Answer
    Ans – D. Translation Lookaside Buffer
    A memory management unit (MMU) that fetches page table entries from main memory has a Translation Lookaside Buffer used for recording the results of the virtual address to physical address translations.
  2. Which of the following is an example of Disk Cache?
    A. Page Cache
    B. Web Cache
    C. Distributed Cache
    D. Translation Lookaside Buffer
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. Page Cache
    The page cache in main memory, which is an example of disk cache
  3. Web browsers and web proxy servers employ ______ to store previous responses from web servers, such as web pages and images
    A. Page Cache
    B. Web Cache
    C. Distributed Cache
    D. Translation Lookaside Buffer
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. Web Cache
  4. A ______ uses networked hosts to provide scalability, reliability and performance to the application
    A. Page Cache
    B. Web Cache
    C. Distributed Cache
    D. Translation Lookaside Buffer
    E. None of these
    Answer
    Ans – C. Distributed Cache
  5. Another form of cache is ________, where the files most sought for by peer-to-peer applications are stored in an ISP cache to accelerate P2P transfers.
    A. P2P Caching
    B. Database Caching
    C. Distributed Cache
    D. Translation Lookaside Buffer
    E. None of these
    Answer
    Ans – A. P2P Caching
  6. Which of the following can substantially improve the throughput of database application?
    A. P2P Caching
    B. Database Caching
    C. Distributed Cache
    D. Translation Lookaside Buffer
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. Database Caching
    Database Caching can substantially improve the throughput of a database application.
  7. A(n) ______ OS manages a group of distinct computers and makes them appear to be a single computer.
    A. Templated
    B. Embedded
    C. Real-Time
    D. Distributed
    E. None of these
    Answer
    Ans – D. Distributed
  8. _______ is a technique in which an Operating System collects the programs and data together in a batch before processing starts.
    A. P2P Caching
    B. Database Caching
    C. Distributed Cache
    D. Batch Processing
    E. None of these
    Answer
    Ans – D. Batch Processing
  9. ________ that hasn’t been used or accessed recently
    A. Hot Buffer
    B. Cold Buffer
    C. In-memory Cookie
    D. Tracking Cookie
    E. Secure Cookie
    Answer
    Ans – B. Cold Buffer
  10. _____ is the process of expanding a non-specific file name containing a wildcard character into a set of specific file names that exist in storage on a computer, server, or network.
    A. Database Caching
    B. Globbing
    C. Hot Buffer
    D. Secure Cookie
    E. None of these
    Answer
    Ans – B. Globbing
AffairsCloud Recommends IBPSGuide Mock Test