Current Affairs PDF Sales

Computer Questions Set – 177

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. A device for changing the connection on a connector to a different configuration is _______
    A. a converter
    B. a component
    C. an attachment
    D. an adapter
    E. None of these
    Ans – D. an adapter. 
    An adapter is a physical device that allows one hardware or electronic interface to be adapted (accommodated without loss of function) to another hardware or electronic interface

  2. Technique that is used to send more than one call over a single line is _______
    A. Digital transmission
    B. Infrared transmission
    C. Streaming
    D. Multiplexing
    E. None of these
    Ans -D. Multiplexing
    A technique used to send more than one call over a single line.
    In telecommunications and computer networks, multiplexing is a method by which multiple analog or digital signals are combined into one signal over a shared medium.

  3. Which of the following would you find on LinkedIn?
    A. Games
    B. Connections
    C. Chat
    D. Applications
    E. None of these
    Ans – B. Connections
    Explanation:
    LinkedIn is a business- and employment-oriented social networking service that operates via websites and mobile apps

  4. The method of Internet access that requires a phone line, but offers faster access speeds than dial-up is the _______ connection
    A. Cable access
    B. Satellite access
    C. Fiber optic service
    D. Digital Subscriber Line(DSL)
    E. None of these
    Ans – D. Digital Subscriber Line(DSL).
    DSL (Digital Subscriber Line) is a technology for bringing high- bandwidth information to homes and small businesses over ordinary copper telephone lines

  5. ________ is a form of denial of service attack in which a hostile client repeatedly sends SYN packets to every port on the server using fake IP addresses.
    A. Cyber crime
    B. Memory shaving
    C. Synflooding
    D. Software Piracy
    E. None of these
    Ans – C. Synflooding

  6. ________ is the act of secretly removing RAM chips from office computers and selling them.
    A. Cyber crime
    B. Memory shaving
    C. Synflooding
    D. Software Piracy
    E. None of these
    Ans – B. Memory shaving

  7. Which ports connect special types of music instruments to sound cards?
    A. BUS
    B. CPU
    C. USB
    D. MIDI
    E. None of these
    Ans – D. MIDI

  8. Where are you likely to find an embedded operating system?
    A. On a desktop operating system
    B. On a networked PC
    C. On a PDA
    D. On a Mainframe.
    E. None of these
    Ans – C. On a PDA

  9. In MAC, “C” stands for ______
    A. Chip
    B. Control
    C. Channel
    D. Charge
    E. None of these
    Ans – B. Control
    Media Access Control

  10. In PSTN, “P” stands for
    A. Personal
    B. Private
    C. Public
    D. Previous
    E. None of these
    Ans – C. Public
    Public switched Telephone Network (PSTN)