Current Affairs PDF Sales

Computer Questions Set – 161

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. To access a mainframe or Supercomputer, users often use a ______.
    A. Node
    B. Desktop
    C. Terminal
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – C. Terminal

  2. Which of the following refers to the means by which an OS or any other programs interacts with the user?
    A. Program front-end
    B. Programming Interface
    C. User Compatibility
    D. User Interface
    E. None of these
    Ans – D. User Interface

  3. When a hardware component fails, the computer switches over to a redundant component without the service to the user being interrupted is termed as _____________
    A. Payload
    B. Failover
    C. Fault‐Tolerant
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – B. Failover

  4. _______ is a network security system, either hardware or software based that monitors traffic to or from your network based on a set of rules.
    A. Anti Spyware
    B. Anti-virus
    C. Firewall
    D. All of these
    E. None of these
    Ans – C. Firewall

  5. The term _______ designates equipment that might be added to a computer system to enhance its functionality.
    A. digital device
    B. system add-on
    C. disk components
    D. peripheral device
    E. None of these
    Ans – D. peripheral device

  6. A computer-intensive problem runs on a ______
    A. Server
    B. Personal Computer
    C. Mainframe Computer
    D. Super Computer
    E. None of these
    Ans – D. Super Computer

  7. Which of the following is a Peripheral Component Interconnect (PCI) card used to generate encryption keys for secure transactions on e-commerce Web sites?
    A. server accelerator card
    B. smart card
    C. PCMCIA card
    D. network interface card
    E. intelligent peripheral interface
    Ans – A. server accelerator card

  8. In a database record, When the user changes existing values then it is called ________
    A. editing.
    B. manipulating.
    C. mining
    D. re-storing.
    E. None of these
    Ans – A. editing.

  9. A computer that can be accessed by users across a network mainly or exclusively for storing and supplying data files is known as ______
    A. application server.
    B. file server.
    C. distributed file system.
    D. Web server.
    E. None of these
    Ans – B. file server.

  10. _________ is computer processing that enables a user to extract and view data from different points of view
    A. OLTP
    B. OLAP
    C. OLEP.
    D. OLFP.
    E. None of these
    Ans – B. OLAP