Current Affairs PDF Sales

Computer Questions Set- 108

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. ________ includes boot firmware and power management.
    A. CD – ROM
    B. Internal buses
    C. BIOS
    D. Chip set
    E. RAM
    Ans – C. BIOS

  2. Printing orientation that is wider that it is taller is ______
    A. portrait concentration
    B. icon
    C. page set
    D. landscape orientation
    E. wide-angle
    Ans – D. landscape orientation

  3. What is the temporary storage memory chips that form the computers primary work space? The contents are lost if power is disrupted?
    A. outputs
    B. windows
    C. ROM
    D. Hard Drive memory
    E. RAM
    Ans – E. RAM

  4. What is the name of the device that links your computer with other computers and information services through telephone lines?
    A. Modem
    B. LAN
    C. URL
    D. WAN
    E. Server
    Ans – A. Modem

  5. What is an on-screen display listing of available options or functions on a computer?
    A. document
    B. view
    C. tool
    D. format
    E. menu
    Ans – E. menu

  6. A word used in computing in a search to match a desired topic is called _______
    A. ID name
    B. Hint
    C. passsword
    D. user
    E. keyword
    Ans – E. keyword

  7. What is a stored question about information in a data-base?
    A. Query
    B. Sort
    C. Report
    D. Record
    E. Field
    Ans – A. Query

  8. Which of the following is a function of a microprocessor?
    A. decode
    B. execute
    C. fetch
    D. store
    E. All of the above
    Ans – E. All of the above

  9. What word means to copy or move files from another computer system to a local computer system to a local computer system over a network?
    A. function
    B. format
    C. download
    D. approach
    E. command
    Ans -C. download

  10. A symbol that appears on the computer screen to indicate that the computer is ready to receive a command is known as _______
    A. Byte
    B. Character
    C. Input Device
    D. Window
    E. Prompt
    Ans – E. Prompt