Current Affairs PDF Sales

Computer Questions Set- 113

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

AffairsCloud APP Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Computer Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in computer awareness, which is common for all the competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

  1. Which of the following is “built in memory” in computer?
    A. EROM
    B. RAM
    C. ROM
    D. PROM
    E. None of these
    Ans – C. ROM

  2. Group of letters, numbers and symbols with a common typeface is called as ________
    A. File
    B. Font
    C. Style
    D. GUI
    E. None of these
    Ans – B. Font

  3. Malware is used to ______
    A. disrupt computer operation
    B. gather sensitive information
    C. gain access to private computer systems
    D. All of the Above
    E. None of the Above
    Ans – D. All of the Above

  4. Which one of the following software is found between the Operating System and the application to manage network resources and standardise the software interface?
    A. Malware
    B. Hardware
    C. Adware
    D. Middleware
    E. None of these
    Ans – D. Middleware

  5. How many modes or view are available to open a query?
    A. 3
    B. 5
    C. 6
    D. 7
    E. None of these
    Ans – A. 3

  6. Which one of the following rebooting commonly occurs when the system of computer is crashed?
    A. Soft rebooting
    B. Cold rebooting
    C. Hard rebooting
    D. Random rebooting
    E. None of these
    Ans – D. Random rebooting

  7. Which of the following is the malicious program that allows the concealment of that program by modifying the host’s operating system, so that the malware is hidden from the user?
    A. Rootkits
    B. Spyware
    C. Botnets
    D. All of the Above
    E. None of the Above
    Ans – A. Rootkits

  8. Which of the following language is not the scripting language?
    A. Java script
    B. Python
    C. Perl
    D. Lisp
    E. Nome of the Above
    Ans – D. Lisp

  9. RTF stands for _______
    A. Rich Text File
    B. Rich Text Format
    C. Rich Text Folder
    D. Rich Track File
    E. None of the Above
    Ans – B. Rich Text Format

  10. How to select one hyperlink after another during a slide presentation?
    A. Ctrl + K
    B. Ctrl + H
    C. Ctrl + S
    D. Tab
    E. None of the Above
    Ans – D. Tab