Hello Aspirants
Welcome to Online Quantitative Aptitude Test in AffairsCloud.com. We are starting Cumulus Course for Syndicate/Canara Bank PO (PGDBF) 2018 Exam and we are creating sample questions in Aptitude section, this type of Question will be asked in Syndicate/Canara Bank PO (PGDBF) !!!
Click Here to View Cumulus Course : Syndicate/Canara Bank PO (PGDBF) 2018
Syndicate/Canara Bank PO (PGDBF) 2018 Exam: GA Test – 7 PM Every Day
Syndicate/Canara Bank PO (PGDBF) 2018 Exam: Reasoning Test– 8 PM Every Day
Syndicate/Canara Bank PO (PGDBF) 2018 Exam: Quants Test– 9 PM Every Day
Syndicate/Canara Bank PO (PGDBF) 2018 Exam: English Test– 10 PM Every Day
Help: Share Our Syndicate/Canara Bank PO (PGDBF) 2018 Exam Course page to your Friends & FB Groups
________________________
Quizsummary
0 of 10 questions completed
Questions:
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
Information
All the Best
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading...
You must sign in or sign up to start the quiz.
You have to finish following quiz, to start this quiz:
Results
0 of 10 questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 points, (0)
Categories
 Quantitative Aptitude 0%
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
 Answered
 Review

Question 1 of 10
1. Question
1 pointsCategory: Quantitative Aptitude(Q.no: 1 – 5). Refer to the table and answer the given questions.
In 2014, if the number of valid votes of female was 200, what was the respective ratio of number of valid votes of male and number of valid votes of female same year?Correct
Answer : 4. 9:10
Explanation :
38% of 1000 = 380
Valid votes of Female = 200
Valid votes of Male = 380 – 200 = 180
=> 180:200
=> 9:10Incorrect
Answer : 4. 9:10
Explanation :
38% of 1000 = 380
Valid votes of Female = 200
Valid votes of Male = 380 – 200 = 180
=> 180:200
=> 9:10 
Question 2 of 10
2. Question
1 pointsCategory: Quantitative Aptitude(Q.no: 1 – 5). Refer to the table and answer the given questions.
The total number of votes increased by 25% from 2013 to 2017. If 20% of the votes valid in 2017, what was the number of valid votes in 2017?Correct
Answer :3. 125
Explanation :
25% of 500 = 125
= 500 + 125 = 625
20% of 625 = 125Incorrect
Answer :3. 125
Explanation :
25% of 500 = 125
= 500 + 125 = 625
20% of 625 = 125 
Question 3 of 10
3. Question
1 pointsCategory: Quantitative Aptitude(Q.no: 1 – 5). Refer to the table and answer the given questions.
If the average number of valid votes in 2013 and 2016 was 645, approximately, what percent of total votes valid in 2013?Correct
Answer : 3. 58%
Explanation :
Number of valid votes in 2013 and 2016 = 1290
2016: 40% of 2500 = 1000
1290 – 1000 = 290
(290/500)*100 = 58%Incorrect
Answer : 3. 58%
Explanation :
Number of valid votes in 2013 and 2016 = 1290
2016: 40% of 2500 = 1000
1290 – 1000 = 290
(290/500)*100 = 58% 
Question 4 of 10
4. Question
1 pointsCategory: Quantitative Aptitude(Q.no: 1 – 5). Refer to the table and answer the given questions.
In 2015, if the difference between number of valid votes of male and number of valid votes of female was 300, what was the total number of votes in 2015?Correct
Answer : 2. 3000
Explanation :
x = Valid Votes; y = Total Votes
(1/6)*x = 300
x = 1800
60% of y = 1800
y = 3000Incorrect
Answer : 2. 3000
Explanation :
x = Valid Votes; y = Total Votes
(1/6)*x = 300
x = 1800
60% of y = 1800
y = 3000 
Question 5 of 10
5. Question
1 pointsCategory: Quantitative Aptitude(Q.no: 1 – 5). Refer to the table and answer the given questions.
In 2012, the respective ratio of total number of votes to valid votes was 5:4. Number of valid votes of female in 2012 constitutes what percent of the total number of votes in the same year?Correct
Answer : 4. 30%
Explanation :
[4x * (3/8) / 5] * 100 = 30%Incorrect
Answer : 4. 30%
Explanation :
[4x * (3/8) / 5] * 100 = 30% 
Question 6 of 10
6. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeSuresh started travelling from a place M to N and Prince started travelling from a place N to M which are 672 km apart. They meet after 14 hours. After their meeting, Suresh increased her speed by 2 km/hr and Prince reduced her speed by 2 km/hr, they arrived at N and M respectively at the same time. What is their initial speed?
Correct
Answer : 3. 25 kmph, 23 kmph
Explanation :
Sum of their speeds = Distance/time = 672/14 = 48 kmph
Respective Speed of Sofi and Priya = (25 + 23) = 48 kmphIncorrect
Answer : 3. 25 kmph, 23 kmph
Explanation :
Sum of their speeds = Distance/time = 672/14 = 48 kmph
Respective Speed of Sofi and Priya = (25 + 23) = 48 kmph 
Question 7 of 10
7. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeTwelve pipes are connected to a reservoir. Some of them are inlet pipes and the others are outlet pipes. Each of the inlet pipes can fill the tank in 8 hours and each of the outlet pipes can empty the reservoir completely in 6 hours. If all the pipes are kept open, the empty tank gets filled in 24 hours. How many outlet pipes are there?
Correct
Answer : 4. 5
Explanation :
(x/8)[(12x)/6] = 1/24
x = 7
Outlet Pipes = 12 7 = 5Incorrect
Answer : 4. 5
Explanation :
(x/8)[(12x)/6] = 1/24
x = 7
Outlet Pipes = 12 7 = 5 
Question 8 of 10
8. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeSmallest side of a right angled triangle is 12 cm less than the side of a square of perimeter 68 cm. Second largest side of the right angled triangle is 6 cm less than the length of the rectangle of area 216 cm² and breadth 12 cm. What is the largest side of the right angled triangle?
Correct
Answer : 4. 13 cm
Explanation :
Explanation :
Side of square = 68/4 = 17 cm
Smallest side of the right angled triangle = 17 – 12 = 5 cm
Length of rectangle = 216/12 = 18 cm
Second side of the right angled triangle = 18 – 6 = 12 cm
Hypotenuse of the right angled triangle = √(25 + 144) = 13 cmIncorrect
Answer : 4. 13 cm
Explanation :
Explanation :
Side of square = 68/4 = 17 cm
Smallest side of the right angled triangle = 17 – 12 = 5 cm
Length of rectangle = 216/12 = 18 cm
Second side of the right angled triangle = 18 – 6 = 12 cm
Hypotenuse of the right angled triangle = √(25 + 144) = 13 cm 
Question 9 of 10
9. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeIn a river, the ratio of the speed of stream and speed of a boat in still water is 3:5 Again, ratio of the speed of stream and speed of an another boat in still water is 5:7. What is the ratio of the speeds of the first boat to the second boat in still water?
Correct
Answer : 4. 25 : 21
Explanation:
First boat: Speed of stream : Speed of boat = 3: 5
Let speed of stream be 3x km/h and speed of boat = 5x km/h
Second boat
Speed of stream be 5y km/h and speed of boat = 7y
In both of the conditions, river is same.
3x = 5y
⇒ x = 5y/3
Thus, required ratio in speeds of boats in still water
= 5x : 7y = (5 x 5)y/3 : 7y = 25 : 21Incorrect
Answer : 4. 25 : 21
Explanation:
First boat: Speed of stream : Speed of boat = 3: 5
Let speed of stream be 3x km/h and speed of boat = 5x km/h
Second boat
Speed of stream be 5y km/h and speed of boat = 7y
In both of the conditions, river is same.
3x = 5y
⇒ x = 5y/3
Thus, required ratio in speeds of boats in still water
= 5x : 7y = (5 x 5)y/3 : 7y = 25 : 21 
Question 10 of 10
10. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeTwo train are running in opposite direction with a speed of 62 kmph and 40 kmph respectively. If the length of one train is 280 m and they cross each other in 21 seconds, the length of the other train is?
Correct
Answer : 4. 315 m
Let the length of another train be X m.
Their relative speed = (62 + 40) km/hr = 102 x (5/18) = (85/3) m/sec
(250 + X)/(85/3) = 21
3(250 + X)/85 = 21
280 + X = 595
X = 315Incorrect
Answer : 4. 315 m
Let the length of another train be X m.
Their relative speed = (62 + 40) km/hr = 102 x (5/18) = (85/3) m/sec
(250 + X)/(85/3) = 21
3(250 + X)/85 = 21
280 + X = 595
X = 315
_______________________
 Click view Questions button to view Explanation
 Note: We are providing unique questions for you to practice well, have a try !!
 Ask your doubt in comment section, AC Mod’s ll clear your doubts in caring way.
 Share your Marks in Comment Sections
 If you find any mistake, please tell us in the comment section.