Hello Aspirants
Welcome to Online Quant Test in AffairsCloud.com. We are starting Cumulus Course for SBI PO 2019 Mains Exam and we are creating sample questions in Quant section, this type of Question will be asked in SBI PO 2019!!!
Click Here to View Cumulus Course: SBI PO 2019 Mains
SBI PO 2019 Mains: GA Test – 7.00 PM Every Day
SBI PO 2019 Mains: Reasoning Test – 8.00 PM Every Day
SBI PO 2019 Mains: Quant Test – 9.00 PM Every Day
SBI PO 2019 Mains: English Test – 10.00 PM Every Day
Help: Share Our Cumulus Course for SBI PO 2019 Exam Course page to your Friends & FB Groups
SBI PO Previous Year Question Paper
Click Here to Subscribe Crack High Level Puzzles & Seating Arrangement Questions PDF 2019 Plan
_______________________
Quizsummary
0 of 10 questions completed
Questions:
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
Information
All the Best
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading...
You must sign in or sign up to start the quiz.
You have to finish following quiz, to start this quiz:
Results
0 of 10 questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 points, (0)
Categories
 Quantitative Aptitude 0%
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
 Answered
 Review

Question 1 of 10
1. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q15). A company sells five kinds of products i.e. A, B, C, D, E and F. The line graph below shows the number of each kind of products. The table below gives information about the marked prize of each type of products and the discount offered on them. Read them carefully and answer the following questions.
The cost prize of each B product is 45% less than its marked prize. What is the total profit earned by the company on the sale of all the B products?
Correct
Answer 2) Rs 2577.4
Explanation:
Total marked prize of B products = 98 × 526 = Rs 51548
Total selling prize = 60% of 51548 = Rs 30928.8
Total cost prize = 55% of 51548 = Rs 28351.4
Profit = 30928.8 – 28351.4 = Rs 2577.4Incorrect
Answer 2) Rs 2577.4
Explanation:
Total marked prize of B products = 98 × 526 = Rs 51548
Total selling prize = 60% of 51548 = Rs 30928.8
Total cost prize = 55% of 51548 = Rs 28351.4
Profit = 30928.8 – 28351.4 = Rs 2577.4 
Question 2 of 10
2. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q15). A company sells five kinds of products i.e. A, B, C, D, E and F. The line graph below shows the number of each kind of products. The table below gives information about the marked prize of each type of products and the discount offered on them. Read them carefully and answer the following questions.
25% of the E products were deemed to be faulty and therefore could be sold only at half of their selling price. If the cost price of each E product is Rs 625, what is the total profit earned by the company in the sale of E products?
Correct
Answer5) Rs 7030
Explanation
Total number of E products which are faulty = 25% of 76 = 19
Products which are non faulty = 76 – 19 = 57
Selling price each non faulty E product = 80% of 1025 = Rs 820
Selling price of each faulty E product = 820/2 = Rs 410
Total selling price = 820 × 57 + 410 × 19 = 46740 + 7790 = Rs 54530
Total cost price = 625 × 76 = Rs 47500
Profit = 54530 – 47500 = Rs 7030Incorrect
Answer5) Rs 7030
Explanation
Total number of E products which are faulty = 25% of 76 = 19
Products which are non faulty = 76 – 19 = 57
Selling price each non faulty E product = 80% of 1025 = Rs 820
Selling price of each faulty E product = 820/2 = Rs 410
Total selling price = 820 × 57 + 410 × 19 = 46740 + 7790 = Rs 54530
Total cost price = 625 × 76 = Rs 47500
Profit = 54530 – 47500 = Rs 7030 
Question 3 of 10
3. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q15). A company sells five kinds of products i.e. A, B, C, D, E and F. The line graph below shows the number of each kind of products. The table below gives information about the marked prize of each type of products and the discount offered on them. Read them carefully and answer the following questions.
What is total discount given by the company on all the F products together?
Correct
Answer 2) Rs 18088
Explanation
Total marked prize of all the F products = 950 × 112 = Rs 106400
Discount = 17% of 106400 = Rs 18088Incorrect
Answer 2) Rs 18088
Explanation
Total marked prize of all the F products = 950 × 112 = Rs 106400
Discount = 17% of 106400 = Rs 18088 
Question 4 of 10
4. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q15). A company sells five kinds of products i.e. A, B, C, D, E and F. The line graph below shows the number of each kind of products. The table below gives information about the marked prize of each type of products and the discount offered on them. Read them carefully and answer the following questions.
All the A products and C products were mixed together and were sold in such a way that the selling price of each product is same but the total selling price stays the same. What is the approximate selling price of each product?
Correct
Answer 1) Rs 499
Explanation
Selling price of each A product = 85% of 430 = Rs 365.5
Selling price of each C product = 82% of 880 = Rs 721.6
Total selling price = 365.5 × 105 + 721.6 × 63 = 38377.5 + 45460.8 = Rs 83838.3
Selling price of each product = 83838.3/(105 + 63) = 83838.3/168 = Rs 499 (approx.)Incorrect
Answer 1) Rs 499
Explanation
Selling price of each A product = 85% of 430 = Rs 365.5
Selling price of each C product = 82% of 880 = Rs 721.6
Total selling price = 365.5 × 105 + 721.6 × 63 = 38377.5 + 45460.8 = Rs 83838.3
Selling price of each product = 83838.3/(105 + 63) = 83838.3/168 = Rs 499 (approx.) 
Question 5 of 10
5. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q15). A company sells five kinds of products i.e. A, B, C, D, E and F. The line graph below shows the number of each kind of products. The table below gives information about the marked prize of each type of products and the discount offered on them. Read them carefully and answer the following questions.
Despite the discount given company earns a profit of 20% on the sale of each D product. What is the difference between the total cost price and total marked price of D products?
Correct
Answer 3) Rs 21060
Explanation
Total marked price of D products = 120 × 468 = Rs 56160
Total selling price = 75% of 56160 = Rs 42120
Total cost price = 42120/120 × 100 = Rs 35100
Required difference = 56160 – 35100 = Rs 21060Incorrect
Answer 3) Rs 21060
Explanation
Total marked price of D products = 120 × 468 = Rs 56160
Total selling price = 75% of 56160 = Rs 42120
Total cost price = 42120/120 × 100 = Rs 35100
Required difference = 56160 – 35100 = Rs 21060 
Question 6 of 10
6. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q610). Five students Rohit, Harry, Rahul, Aman and Neha are classmates. All of them come to school on cycles. The following bar graph shows the distance from their respective homes to school (in kms). The table below shows their average speeds each day (in km/h). Some of the values are missing in the table. Read them carefully and answer the given questions.
Rohit left from his home for the school when only 30 min were remaining for the school to start. By what percent he increased his speed if he reached the school on time?
Correct
Answer2) 100/3%
Explanation
Speed of Rohit to reach the school on time = 8/30 × 60 = 16 km/h
Usual speed of Rohit = 12 km/h
Required percentage = (16 – 12)/12 × 100 = 100/3%Incorrect
Answer2) 100/3%
Explanation
Speed of Rohit to reach the school on time = 8/30 × 60 = 16 km/h
Usual speed of Rohit = 12 km/h
Required percentage = (16 – 12)/12 × 100 = 100/3% 
Question 7 of 10
7. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q610). Five students Rohit, Harry, Rahul, Aman and Neha are classmates. All of them come to school on cycles. The following bar graph shows the distance from their respective homes to school (in kms). The table below shows their average speeds each day (in km/h). Some of the values are missing in the table. Read them carefully and answer the given questions.
On Monday, Rahul went to school with his usual speed. However, on Tuesday his cycle had some problem due to which his usual speed reduced by 2 km/h. If the difference between the time taken to reach the school on these two days is 60/7 min, what is the usual average speed of Rahul?
Correct
Answer 1) 14 km/h
Explanation
Let the usual average speed of Rahul is x km/h
Difference of time = 60/7 min = 1/7 hours
According to question,
12/(x – 2) – 12/x = 1/7 hours
By solving, we have, x = 14 km/hIncorrect
Answer 1) 14 km/h
Explanation
Let the usual average speed of Rahul is x km/h
Difference of time = 60/7 min = 1/7 hours
According to question,
12/(x – 2) – 12/x = 1/7 hours
By solving, we have, x = 14 km/h 
Question 8 of 10
8. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q610). Five students Rohit, Harry, Rahul, Aman and Neha are classmates. All of them come to school on cycles. The following bar graph shows the distance from their respective homes to school (in kms). The table below shows their average speeds each day (in km/h). Some of the values are missing in the table. Read them carefully and answer the given questions.
Neha decided to bunk the school on one of the days. She, however, goes from the same path and reached the school taking her usual time but after that she goes further away from school and cover the distance which is double the distance from her home to school in the time which is triple of the time she takes to reach the school from home. What is the average speed of Neha in the whole journey?
Correct
Answer 3) 5.25 km/h
Explanation
Total distance covered by Neha = 21 + 42 = 63 km
Time taken by Neha to reach school = 21/7 = 3 h
Total time taken = 3 + 9 = 12 h
Average speed = 63/12 = 5.25 hIncorrect
Answer 3) 5.25 km/h
Explanation
Total distance covered by Neha = 21 + 42 = 63 km
Time taken by Neha to reach school = 21/7 = 3 h
Total time taken = 3 + 9 = 12 h
Average speed = 63/12 = 5.25 h 
Question 9 of 10
9. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q610). Five students Rohit, Harry, Rahul, Aman and Neha are classmates. All of them come to school on cycles. The following bar graph shows the distance from their respective homes to school (in kms). The table below shows their average speeds each day (in km/h). Some of the values are missing in the table. Read them carefully and answer the given questions.
Harry goes to school with his usual speed but goes back home with 80% of his usual speed. For what total time does Harry travel?
Correct
Answer 4) 3.825 h
Explanation
Time taken to reach school from home = 17/10 = 1.7 h
Speed while going back home = 80% of 10 = 8 km/h
Time taken to go back home = 17/8 h = 2.125 h
Total time taken = 1.7 + 2.125 = 3.825 hIncorrect
Answer 4) 3.825 h
Explanation
Time taken to reach school from home = 17/10 = 1.7 h
Speed while going back home = 80% of 10 = 8 km/h
Time taken to go back home = 17/8 h = 2.125 h
Total time taken = 1.7 + 2.125 = 3.825 h 
Question 10 of 10
10. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q610). Five students Rohit, Harry, Rahul, Aman and Neha are classmates. All of them come to school on cycles. The following bar graph shows the distance from their respective homes to school (in kms). The table below shows their average speeds each day (in km/h). Some of the values are missing in the table. Read them carefully and answer the given questions.
If Aman travels with 4/3 of his usual speed, he reaches school from home in 5/4 hrs. What is the original average speed of Aman?
Correct
Answer 2) 9 km/h
Explanation
Let the original speed of Aman is x km/h
Then, according to question,
15/4x/3 = 5/4
45/4x = 5/4
We have, x = 9 km/hIncorrect
Answer 2) 9 km/h
Explanation
Let the original speed of Aman is x km/h
Then, according to question,
15/4x/3 = 5/4
45/4x = 5/4
We have, x = 9 km/h
________________________
 Click view Questions button to view Explanation
 Note: We are providing unique questions for you to practice well, have a try !!
 Ask your doubt in comment section, AC Mod’s ll clear your doubts in caring way.
 If you find any mistake, please tell us in the comment section.