Hello Aspirants
Welcome to Online Quant Test in AffairsCloud.com. We are starting Cumulus Course for SBI PO 2019 Mains Exam and we are creating sample questions in Quant section, this type of Question will be asked in SBI PO 2019!!!
Click Here to View Cumulus Course: SBI PO 2019 Mains
SBI PO 2019 Mains: GA Test – 7.00 PM Every Day
SBI PO 2019 Mains: Reasoning Test – 8.00 PM Every Day
SBI PO 2019 Mains: Quant Test – 9.00 PM Every Day
SBI PO 2019 Mains: English Test – 10.00 PM Every Day
Help: Share Our Cumulus Course for SBI PO 2019 Exam Course page to your Friends & FB Groups
SBI PO Previous Year Question Paper
Click Here to Subscribe Crack High Level Puzzles & Seating Arrangement Questions PDF 2019 Plan
_______________________
Quizsummary
0 of 10 questions completed
Questions:
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
Information
All the Best
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading...
You must sign in or sign up to start the quiz.
You have to finish following quiz, to start this quiz:
Results
0 of 10 questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 points, (0)
Categories
 Quantitative Aptitude 0%
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
 Answered
 Review

Question 1 of 10
1. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q15). A private tutor Rajan can teach three subjects i.e. Physics, Mathematics and Chemistry. He works five days a week. He takes different number of classes every day of each subject as shown by the table below. Few values are missing in the table. He is paid differently for each subject which is also shown by a table.
Total money earned by Rajan on Monday is Rs 8400. No of Chemistry classes taken by him on Monday are:
Correct
Answer 2) 1
Explanation
Let the number of Chemistry classes taken by him on Monday are x.
Then, according to question,
2 × 1500 + 3 × 1250 + 1650x = 8400
1650x = 8400 – 3000 – 3750 = 1650
x = 1Incorrect
Answer 2) 1
Explanation
Let the number of Chemistry classes taken by him on Monday are x.
Then, according to question,
2 × 1500 + 3 × 1250 + 1650x = 8400
1650x = 8400 – 3000 – 3750 = 1650
x = 1 
Question 2 of 10
2. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q15). A private tutor Rajan can teach three subjects i.e. Physics, Mathematics and Chemistry. He works five days a week. He takes different number of classes every day of each subject as shown by the table below. Few values are missing in the table. He is paid differently for each subject which is also shown by a table.
The amount of money earned by Rajan by teaching Chemistry on Thursday is how much more than the money earned by him by teaching Mathematics on Wednesday?
Correct
Answer 5) Rs 5750
Explanation
Money earned by Rajan by teaching Chemistry on Thursday = 1650 × 5 = Rs 8250
Money earned by Rajan by teaching Mathematics on Wednesday = 1250 × 2 = Rs 2500
Required difference = 8250 – 2500 = Rs 5750Incorrect
Answer 5) Rs 5750
Explanation
Money earned by Rajan by teaching Chemistry on Thursday = 1650 × 5 = Rs 8250
Money earned by Rajan by teaching Mathematics on Wednesday = 1250 × 2 = Rs 2500
Required difference = 8250 – 2500 = Rs 5750 
Question 3 of 10
3. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q15). A private tutor Rajan can teach three subjects i.e. Physics, Mathematics and Chemistry. He works five days a week. He takes different number of classes every day of each subject as shown by the table below. Few values are missing in the table. He is paid differently for each subject which is also shown by a table.
The total money earned by Rajan on Friday is Rs 7250 and the number of Physics classes taken by him on Friday are 3 more than that of Mathematics. Total number of classes taken by him on Friday are:
Correct
Answer 1) 5
Explanation
Let the number of Mathematics classes taken by him on Friday are x.
Then, the number of Physics classes taken by him = x + 3
According to question, we have,
1500(x + 3) + 1250x = 7250
1500x + 4500 + 1250x = 7250
2750x = 2750
x = 1
Number of Physics classes taken on Friday = 1 + 3 = 4
Total number of classes taken = 4 + 1 = 5Incorrect
Answer 1) 5
Explanation
Let the number of Mathematics classes taken by him on Friday are x.
Then, the number of Physics classes taken by him = x + 3
According to question, we have,
1500(x + 3) + 1250x = 7250
1500x + 4500 + 1250x = 7250
2750x = 2750
x = 1
Number of Physics classes taken on Friday = 1 + 3 = 4
Total number of classes taken = 4 + 1 = 5 
Question 4 of 10
4. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q15). A private tutor Rajan can teach three subjects i.e. Physics, Mathematics and Chemistry. He works five days a week. He takes different number of classes every day of each subject as shown by the table below. Few values are missing in the table. He is paid differently for each subject which is also shown by a table.
Total number of classes taken by Rajan on Wednesday are 6 and the total money earned on Wednesday is Rs 9100. The number of Chemistry classes taken by him on Wednesday are how much percent more or less that of Mathematics classes?
Correct
Answer 2) 100%
Explanation
Let the number of Chemistry classes taken by him on Wednesday are x.
Then, the number of Physics classes taken = 6 – 2 – x = 4 – x
According to question,
1500x + 1250 × 2 + 1650 × (4 – x) = 9100
1500x + 2500 + 6600 – 1650x = 9100
150x = 0, x = 0
Number of Physics classes taken = 4 – 0 = 4
Required percentage = (4 – 2)/2 × 100 = 100%Incorrect
Answer 2) 100%
Explanation
Let the number of Chemistry classes taken by him on Wednesday are x.
Then, the number of Physics classes taken = 6 – 2 – x = 4 – x
According to question,
1500x + 1250 × 2 + 1650 × (4 – x) = 9100
1500x + 2500 + 6600 – 1650x = 9100
150x = 0, x = 0
Number of Physics classes taken = 4 – 0 = 4
Required percentage = (4 – 2)/2 × 100 = 100% 
Question 5 of 10
5. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q15). A private tutor Rajan can teach three subjects i.e. Physics, Mathematics and Chemistry. He works five days a week. He takes different number of classes every day of each subject as shown by the table below. Few values are missing in the table. He is paid differently for each subject which is also shown by a table.
Total number of Chemistry classes taken by him in a week if the total money earned by him teaching Chemistry is Rs 19800?
Correct
Answer 4) 12
Explanation
Let the number of Chemistry classes taken by him in a week are x.
Then, according to question,
1650x = 19800, x = 12Incorrect
Answer 4) 12
Explanation
Let the number of Chemistry classes taken by him in a week are x.
Then, according to question,
1650x = 19800, x = 12 
Question 6 of 10
6. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q610). In a day, shopkeeper sold five type of products i.e. A, B, C, D and E. Number of C products sold are 25% more than that of B products. Number of D products sold are 80% more than that of E products. Total number of A products and D products sold together are 16. Total number of C products and E products sold together are 20. Number of A products sold are 2 more than that of E products.
Selling price of each B product is 40% more than that of each A product. Selling price of each D product is equal to the average selling price of each A product and each B product. Selling price of each C product is 15% less than that of each B product and selling price of each E product is 3/2 of each D product. Total selling price of each A product and each D product together is Rs 2750.Total amount of sale of B products is:
Correct
Answer 2) Rs 21000
Explanation:
Let the number of A products sold are x.
Number of E products = x – 2
Number of C products = 20 – x + 2 = 22 – x
Number of D products = 180% of (x – 2) = 1.8x – 3.6
Number of B products = (22 – x)/125 × 100 = (88 – 4x)/5
We have,
x + 1.8x – 3.6 = 16
2.8x = 19.6, x = 7
Therefore,
Number of A products sold = 7
Number of B products sold = (88 – 28)/5 = 60/5 = 12
Number of C products sold = 22 – 7 = 15
Number of D products sold = 1.8 × 7 – 3.6 = 12.6 – 3.6 = 9
Number of E products sold = 7 – 2 = 5Let the selling price of each A product is Rs 100y
Selling price of each B product = 140% of 100y = Rs 140y
Selling price of each D product = (100y + 140y)/2 = Rs 120y
Selling price of each C product = 85% of 140y = Rs 119y
Selling price of each E product = 3/2 × 120y = Rs 180y
We have,
100y + 120y = 2750
220y = 2750, y = Rs 12.5
Selling price of each A product = 12.5 × 100 = Rs 1250
Selling price of each B product = 1250/100 × 140 = Rs 1750
Selling price of each C product = 119/100 × 1250 = Rs 1487.5
Selling price of each D product = 120/100 × 1250 = Rs 1500
Selling price of each E product = 180/100 × 1250 = Rs 2250Total sale of B products = 12 × 1750 = Rs 21000
Incorrect
Answer 2) Rs 21000
Explanation:
Let the number of A products sold are x.
Number of E products = x – 2
Number of C products = 20 – x + 2 = 22 – x
Number of D products = 180% of (x – 2) = 1.8x – 3.6
Number of B products = (22 – x)/125 × 100 = (88 – 4x)/5
We have,
x + 1.8x – 3.6 = 16
2.8x = 19.6, x = 7
Therefore,
Number of A products sold = 7
Number of B products sold = (88 – 28)/5 = 60/5 = 12
Number of C products sold = 22 – 7 = 15
Number of D products sold = 1.8 × 7 – 3.6 = 12.6 – 3.6 = 9
Number of E products sold = 7 – 2 = 5Let the selling price of each A product is Rs 100y
Selling price of each B product = 140% of 100y = Rs 140y
Selling price of each D product = (100y + 140y)/2 = Rs 120y
Selling price of each C product = 85% of 140y = Rs 119y
Selling price of each E product = 3/2 × 120y = Rs 180y
We have,
100y + 120y = 2750
220y = 2750, y = Rs 12.5
Selling price of each A product = 12.5 × 100 = Rs 1250
Selling price of each B product = 1250/100 × 140 = Rs 1750
Selling price of each C product = 119/100 × 1250 = Rs 1487.5
Selling price of each D product = 120/100 × 1250 = Rs 1500
Selling price of each E product = 180/100 × 1250 = Rs 2250Total sale of B products = 12 × 1750 = Rs 21000

Question 7 of 10
7. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q610). In a day, shopkeeper sold five type of products i.e. A, B, C, D and E. Number of C products sold are 25% more than that of B products. Number of D products sold are 80% more than that of E products. Total number of A products and D products sold together are 16. Total number of C products and E products sold together are 20. Number of A products sold are 2 more than that of E products.
Selling price of each B product is 40% more than that of each A product. Selling price of each D product is equal to the average selling price of each A product and each B product. Selling price of each C product is 15% less than that of each B product and selling price of each E product is 3/2 of each D product. Total selling price of each A product and each D product together is Rs 2750.Total number of A products, C products and E products sold together are:
Correct
Answer 5) 27
Explanation
Required number = 7 + 15 + 5 = 27 (see the solution of Q6)Incorrect
Answer 5) 27
Explanation
Required number = 7 + 15 + 5 = 27 (see the solution of Q6) 
Question 8 of 10
8. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q610). In a day, shopkeeper sold five type of products i.e. A, B, C, D and E. Number of C products sold are 25% more than that of B products. Number of D products sold are 80% more than that of E products. Total number of A products and D products sold together are 16. Total number of C products and E products sold together are 20. Number of A products sold are 2 more than that of E products.
Selling price of each B product is 40% more than that of each A product. Selling price of each D product is equal to the average selling price of each A product and each B product. Selling price of each C product is 15% less than that of each B product and selling price of each E product is 3/2 of each D product. Total selling price of each A product and each D product together is Rs 2750.Total amount of sale of D products is how much more than the total amount of sale of A products?
Correct
Answer 3) Rs 4750
Explanation
Total sale of D products = 9 × 1500 = Rs 13500
Total sale of A products = 7 × 1250 = Rs 8750
Required difference = 13500 – 8750 = Rs 4750Incorrect
Answer 3) Rs 4750
Explanation
Total sale of D products = 9 × 1500 = Rs 13500
Total sale of A products = 7 × 1250 = Rs 8750
Required difference = 13500 – 8750 = Rs 4750 
Question 9 of 10
9. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q610). In a day, shopkeeper sold five type of products i.e. A, B, C, D and E. Number of C products sold are 25% more than that of B products. Number of D products sold are 80% more than that of E products. Total number of A products and D products sold together are 16. Total number of C products and E products sold together are 20. Number of A products sold are 2 more than that of E products.
Selling price of each B product is 40% more than that of each A product. Selling price of each D product is equal to the average selling price of each A product and each B product. Selling price of each C product is 15% less than that of each B product and selling price of each E product is 3/2 of each D product. Total selling price of each A product and each D product together is Rs 2750.Amount of sale of which of the products is highest?
Correct
Answer 1) C
Explanation
Amount of sale of product A = 7 × 1250 = Rs 8750
Amount of sale of product B = 12 × 1750 = Rs 21000
Amount of sale of product C = 15 × 1487.5 = Rs 22312.5
Amount of sale of product D = 9 × 1500 = Rs 13500
Amount of sale of product E = 5 × 2250 = Rs 11250
Therefore, amount of sale of product C is the highest.Incorrect
Answer 1) C
Explanation
Amount of sale of product A = 7 × 1250 = Rs 8750
Amount of sale of product B = 12 × 1750 = Rs 21000
Amount of sale of product C = 15 × 1487.5 = Rs 22312.5
Amount of sale of product D = 9 × 1500 = Rs 13500
Amount of sale of product E = 5 × 2250 = Rs 11250
Therefore, amount of sale of product C is the highest. 
Question 10 of 10
10. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeDirections (Q610). In a day, shopkeeper sold five type of products i.e. A, B, C, D and E. Number of C products sold are 25% more than that of B products. Number of D products sold are 80% more than that of E products. Total number of A products and D products sold together are 16. Total number of C products and E products sold together are 20. Number of A products sold are 2 more than that of E products.
Selling price of each B product is 40% more than that of each A product. Selling price of each D product is equal to the average selling price of each A product and each B product. Selling price of each C product is 15% less than that of each B product and selling price of each E product is 3/2 of each D product. Total selling price of each A product and each D product together is Rs 2750.There are another type of products sold by shopkeeper called F. Number of F products sold are 10 more than that of C products. Price of each F product is half the price of each A product. Amount of sale of F products are:
Correct
Answer 2) Rs 15625
Explanation
Total number of F products sold = 15 + 10 = 25
Price of each F product = 1250/2 = Rs 625
Total sale of F products = 625 × 25 = Rs 15625Incorrect
Answer 2) Rs 15625
Explanation
Total number of F products sold = 15 + 10 = 25
Price of each F product = 1250/2 = Rs 625
Total sale of F products = 625 × 25 = Rs 15625
________________________
 Click view Questions button to view Explanation
 Note: We are providing unique questions for you to practice well, have a try !!
 Ask your doubt in comment section, AC Mod’s ll clear your doubts in caring way.
 If you find any mistake, please tell us in the comment section.