Hello Aspirants
Welcome to Online Quants Test in AffairsCloud.com. We are starting Cumulus Course for SBI PO 2018 Main Exam and we are creating sample questions in Quants section, this type of Question will be asked in SBI PO 2018!!!
Click Here to View Cumulus Course : SBI PO 2018 Main Exam
SBI PO 2018 Main Exam: Reasoning Test– 7.30 PM Every Day
SBI PO 2018 Main Exam: Quants Test– 8.30 PM Every Day
SBI PO 2018 Main Exam: English Test– 9.30 PM Every Day
Help: Share Our Cumulus Course for SBI PO 2018 Exam Course page to your Friends & FB Groups
________________________
Quizsummary
0 of 10 questions completed
Questions:
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
Information
All the Best
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading...
You must sign in or sign up to start the quiz.
You have to finish following quiz, to start this quiz:
Results
0 of 10 questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 points, (0)
Categories
 Quantitative Aptitude 0%
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
 Answered
 Review

Question 1 of 10
1. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeQ. (15) given above in the table showing data of a car travelling from A to D
what will be the speed of the car from AB If it halts 20 min for every 2 hours of journey and its distance is 450 km more than AE?
Correct
Answer : 4. 155.5
Explanation
Total time taken to travel from A to B= 8 hrs
Due to halt 20mins for every 2hrs = 9 hrs to complete the journey
Distance between A to E = 950 + 450 = 1400
Speed = 1400 / 9
= 155.5 km/hrIncorrect
Answer : 4. 155.5
Explanation
Total time taken to travel from A to B= 8 hrs
Due to halt 20mins for every 2hrs = 9 hrs to complete the journey
Distance between A to E = 950 + 450 = 1400
Speed = 1400 / 9
= 155.5 km/hr 
Question 2 of 10
2. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeQ. (15) given above in the table showing data of a car travelling from A to D
Average distance travelled by the car from all the places is 1114 then what will be total distance covered from E to B, B to D and A to B?
Correct
Answer : 3. 3470
Explanation
Total distance travelled by car from all the places = 1114 * 5 =5570
Remaining Distance = 5570 2100=3470Incorrect
Answer : 3. 3470
Explanation
Total distance travelled by car from all the places = 1114 * 5 =5570
Remaining Distance = 5570 2100=3470 
Question 3 of 10
3. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeQ. (15) given above in the table showing data of a car travelling from A to D
if the speed of the car maintained from A to E below the speed of car E to B what will be average speed of A to E and E to B?
Correct
Answer : 4.96.15
Explanation
Total distance =2019.2 and total time =21
so average speed = 2019.2/21= 96.15Incorrect
Answer : 4.96.15
Explanation
Total distance =2019.2 and total time =21
so average speed = 2019.2/21= 96.15 
Question 4 of 10
4. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeQ. (15) given above in the table showing data of a car travelling from A to D
What will be the speed of car from C to D,if the time taken to travel C to D 5hr less than the average of time taken from AE and AB together?
Correct
Answer: 4. 230
Explanation
Average time taken=12+8 =20/2=10
Time taken to travel C to D=10 – 5 =5
Speed = 1150/5 = 230 km/hrIncorrect
Answer: 4. 230
Explanation
Average time taken=12+8 =20/2=10
Time taken to travel C to D=10 – 5 =5
Speed = 1150/5 = 230 km/hr 
Question 5 of 10
5. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeQ. (15) given above in the table showing data of a car travelling from A to D
If the distance between B to D is 150km less than the C to D Then what will be the Approximate time taken to travel B from D?Correct
Answer : 4. 7.5
Explanation
Distance between C to D = 1150
Distance between B to D = 1150150 =1000
Time taken = 1000/133.3 =7.5 hrIncorrect
Answer : 4. 7.5
Explanation
Distance between C to D = 1150
Distance between B to D = 1150150 =1000
Time taken = 1000/133.3 =7.5 hr 
Question 6 of 10
6. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeQ. (610) Study the following table carefully and answer the questions based on it.
What is the final value in Box 3 after the process?
Correct
Answer – 2.41984
Explanation
Incorrect
Answer – 2.41984
Explanation

Question 7 of 10
7. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeQ. (610) Study the following table carefully and answer the questions based on it.
what is the difference between the Compound interest and Simple interest of Scheme S at the end of 2 years?
Correct
Answer :3. 250
Explanation
Incorrect
Answer :3. 250
Explanation

Question 8 of 10
8. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeQ. (610) Study the following table carefully and answer the questions based on it.
If the ratio of the interest rate of scheme K to that scheme R is 5 : 4 and at the end of 2 years the interest received by a person in scheme K at simple interest is Rs 9750, find the principal.
Correct
Answer :4. 19500
Explanation
Incorrect
Answer :4. 19500
Explanation

Question 9 of 10
9. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeQ. (610) Study the following table carefully and answer the questions based on it.
for how much time did the money invest in scheme Q?
Correct
Answer : 2.2.5
Explanation
Incorrect
Answer : 2.2.5
Explanation

Question 10 of 10
10. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeQ. (610) Study the following table carefully and answer the questions based on it.
Ramesh invested double money of scheme T in scheme Y at C. I. and at the end of 3 years he received Rs 14564 as interest. Find the rate of interest of scheme Y.
Correct
Answer : 4. 10%
Explanation
Incorrect
Answer : 4. 10%
Explanation
________________________
 Click view Questions button to view Explanation
 Note: We are providing unique questions for you to practice well, have a try !!
 Ask your doubt in comment section, AC Mod’s ll clear your doubts in caring way.
 If you find any mistake, please tell us in the comment section.