Welcome to Online Quants Test in AffairsCloud.com. We are starting Cumulus Course for SBI Clerk 2018 Prelims Exam and we are creating sample questions in Quants section, this type of Question will be asked in SBI Clerk 2018!!!

Help:- Share Our Cumulus Course for SBI Clerk 2018 Exam Course page to your Friends & FB Groups

________________________

Time limit: 0

Quiz-summary

0 of 10 questions completed

Questions:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Information

All the Best

You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.

Quiz is loading...

You must sign in or sign up to start the quiz.

You have to finish following quiz, to start this quiz:

Results

0 of 10 questions answered correctly

Your time:

Time has elapsed

You have reached 0 of 0 points, (0)

Categories

Quantitative Aptitude0%

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Answered

Review

Question 1 of 10

1. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

The cost price of Toy A is Rs 100 more than the cost price of Toy B. Toy A was sold at 40% profit and Toy B was sold at 40% loss. If the overall profit earned after selling both the articles is 5% what is the cost price of Toy B?

Correct

Answer – 4. Rs 350 Explanation:
CP of the Toy B= Rs X
CP of the Toy A = Rs (X+100)
(X+100)*40-X*40=(2X+100)*5
X = 350

Incorrect

Answer – 4. Rs 350 Explanation:
CP of the Toy B= Rs X
CP of the Toy A = Rs (X+100)
(X+100)*40-X*40=(2X+100)*5
X = 350

Question 2 of 10

2. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

Manosha buys a saree, costing Rs 5,225 including sales tax of 12%. The shopkeeper gives her a discount. So that the price is decreased by an amount equivalent to sales tax. The price is decreased by?

Correct

Answer – 3. Rs 560 Explanation:
Price of saree =Rs X
112X/100=5225
X=4665
Sales tax =Rs (5225-4665)=Rs 560
Amount of discount = 560

Incorrect

Answer – 3. Rs 560 Explanation:
Price of saree =Rs X
112X/100=5225
X=4665
Sales tax =Rs (5225-4665)=Rs 560
Amount of discount = 560

Question 3 of 10

3. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

Pipe L can fill a cistern thrice as fast as another pipe M and the pipe M is thrice as fast as pipe N. If L, M and N together fill the cistern in 10 minutes then what is the time taken by N to fill the cistern ?

Correct

Answer – 2. 130 minutes Explanation:
Time taken by pipe L = x minute
Time taken by pipe M = 3x minute
Time taken by pipe N = 9x minute
1/x + 1/3x + 1/9x =1/10
9x=130 minutes =Time taken by N

Incorrect

Answer – 2. 130 minutes Explanation:
Time taken by pipe L = x minute
Time taken by pipe M = 3x minute
Time taken by pipe N = 9x minute
1/x + 1/3x + 1/9x =1/10
9x=130 minutes =Time taken by N

Question 4 of 10

4. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

12x² + 29x + 14 = 0
y² + 9y + 18 = 0

Correct

Answer – 1. X > Y Explanation:
12x² + 29x + 14 = 0
x = – 1.75, – 0.6
y² + 9y + 18 = 0
y = -6, -3

Incorrect

Answer – 1. X > Y Explanation:
12x² + 29x + 14 = 0
x = – 1.75, – 0.6
y² + 9y + 18 = 0
y = -6, -3

Answer – 2. 448 Explanation :
2/3 of 7/5 of 75% of 640 = 2/3 * 7/5 * 75/100 * 640 = 64 * 7 = 448

Incorrect

Answer – 2. 448 Explanation :
2/3 of 7/5 of 75% of 640 = 2/3 * 7/5 * 75/100 * 640 = 64 * 7 = 448

Question 8 of 10

8. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

There was 120 litres of pure Lime in the vessel. Some quantity of Lime was taken out and replaced with 23 litres of water in such a way that the resultant ratio between the quantities of Lime and water in the mixture was 4 : 1 respectively. Again 23 litres of the mixture was taken out and replaced with 27 litres of water. What is respective ratio of Lime and water in the resultant mixture?

Correct

Answer – 5.368 : 227 Explanation:
Quantity of water =23 litre & Lime = 23 *4=92 litres
Quantity of mixture =(92+23)litre= 115 litres
On taking out 23 litres of mixture ,Remaining mixture =92 litres
Quantity of Lime (4/5 *92) litres =73.6 litres
Required ratio = 73.6 : (18.4+27)=368 : 227

Incorrect

Answer – 5.368 : 227 Explanation:
Quantity of water =23 litre & Lime = 23 *4=92 litres
Quantity of mixture =(92+23)litre= 115 litres
On taking out 23 litres of mixture ,Remaining mixture =92 litres
Quantity of Lime (4/5 *92) litres =73.6 litres
Required ratio = 73.6 : (18.4+27)=368 : 227

Question 9 of 10

9. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

An ambulance covers a distance of 376 km at a certain speed in 8 hours. How much time would a jeep take at an average speed which is 18 kmph more than that of the speed of the ambulance to cover a distance which is 14 km more than that travelled by the ambulance?

Correct

Answer – 1. 6 hours Explanation :
Speed of the ambulance = Distance/time = 376/8 = 47 kmph
Now, speed of jeep= (speed of ambulance + 18) kmph = (47 + 18) = 65 kmph
Distance travelled by jeep= 376 + 14 = 390 km
Time taken by jeep= Distance/Speed = 390/65 = 6 hours.

Incorrect

Answer – 1. 6 hours Explanation :
Speed of the ambulance = Distance/time = 376/8 = 47 kmph
Now, speed of jeep= (speed of ambulance + 18) kmph = (47 + 18) = 65 kmph
Distance travelled by jeep= 376 + 14 = 390 km
Time taken by jeep= Distance/Speed = 390/65 = 6 hours.

Question 10 of 10

10. Question

1 points

Category: Quantitative Aptitude

Kishore can do a work in 25 days, while Raja can do the same work in 50 days. They started the work jointly. Few days later Suresh also joined them and thus all of them completed the whole work in 10 days. All of them were paid total Rs.600. What is the Share of Suresh?

Correct

Answer – 3. Rs.240 Explanation :
Efficiency of Kishore = 4%
Efficiency of Raja = 2%
[(4+2)*10] = 60%
The remaining work done by Suresh = 40%.
40% of 600 = 240

Incorrect

Answer – 3. Rs.240 Explanation :
Efficiency of Kishore = 4%
Efficiency of Raja = 2%
[(4+2)*10] = 60%
The remaining work done by Suresh = 40%.
40% of 600 = 240

________________________

Click view Questions button to view Explanation

Note:- We are providing unique questions for you to practice well, have a try !!

Ask your doubt in comment section, AC Mod’s ll clear your doubts in caring way.

If you find any mistake, please tell us in the comment section.