Current Affairs PDF Sales

Marketing Awareness Quiz Set 3

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants. Welcome to Online Marketing Quiz in AffairsCloud.com. Here we are creating quiz covering important topics in Marketing, which is common for all the SBI,IBPS exams and other competitive exams. We have included questions that are repeatedly asked in many bank exams !!!

Click here to View Marketing Quiz Page

1. Consumer information sources are—-
(a) Personal source and commercial source
(b) Public source
(c) Experiential source
(d) All the above
(e) Only (a) and (b)

ANS: (d)


2. Zero-Based Budgeting (ZBB) means—-
(a) A tool for marketing cost analysis
(b) A tool for financial analysis
(c) Each year, budgeting starts from a scratch
(d) A certain percentage of sales
(e) Only (a) and (b)
ANS: (c)


3. The advantages of telephone-interview are—
(a) Relatively low cost per interview
(b) Good for reaching important people who are inaccessible
(c) Securing co-operation which is not always possible
(d) All of these
(e) Only (a) and (b)
ANS: (d)


4. The abbreviation ISP stands for—-
(a)International Spy Project
(b)Indian Social Planning
(c)Initial Service Provider
(d)Internet Service Provider
(e)None of these
ANS: (d)


5. The best advertisement is—–
(a) Glow sign boards
(b) On internet
(c) T.V Media
(d) Print Media
(e) Which satisfies a customer.
ANS: (e)


6. According to product life cycle theory, the profit is maximum in—-
(a) Developed stage
(b) Early stage
(c) Matured stage
(d) Declined stage
(e) None of these
ANS : ( a)


7. In banks ROA means—–
(a) Rate of Allocation
(b) Return on Assets
(c) Return on Advances
(d) Ratio of Assets
(e) Only (b) and (c)
ANS: (b)


8. In the context of globalisation BPO means—-
(a)British Petroleum Organisation
(b)British Passport Office
(c)Budgeting Process Orientation
(d)Business Process Orientation
(e)Business Process Outsourcing
ANS: (e)


9. SWOT Analysis refers to——-
(a) Marketing tool to understand constraints and potentials of self and competitor
(b) External environment analysis
(c) Internal environment analysis
(d) Strategic planning for selling product
(e) South-west organisation for trade
ANS: (a)


10. For an economic organisation, MIS stands for—–
(a) Middle Income Scheme
(b) Management Information System
(c) Management of Information and Science
(d) Marketing Information System
(e) Only (b) and (c)
ANS: (b)