Current Affairs PDF Sales

IBPS PO 2017 Practice Test – Reasoning Day 19

AffairsCloud YouTube Channel - Click Here

Hello Aspirants.

Welcome to Online Reasoning Section with the explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating Best question samples for IBPS PO 2017. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

Click Here to View Cumulus Course: IBPS PO 2017 
IBPS PO 2017: Reasoning Test– 6 PM Every Day
IBPS PO 2017: Quants Test– 7 PM Every Day

Q(1-5) Study the given data and answer the following questions
Eight persons – P,Q,R,S,T,U,V and W. Four of them are Male and four of them are Female. They purchased different items Blazer, T-shirt, Keyboard, Trimmer, Shoes, Ear Phones, Mobile and Screen Guard. They bought the items from different e-commerce sites Myntra, Alibaba, Shopclues, ebay, Flipkart, Snapdeal, Amazon and Paytm not necessarily in same order.
V is a male and shopped in Alibaba. W neither purchased Keyboard nor Trimmer. Females don’t buy Mobile and Earphones. T-shirt is purchased by a female. One who bought Keyboard purchased from Shopclues. Trimmer is purchased by Male but not Q. One who shops in Paytm bought Ear Phones. One who shops in Myntra bought Shoes.Both R and U are females. Screen Guard is purchased by female who shopped in Snapdeal. Q neither buys Blazer nor Key Board. U shopped neither in Snapdeal nor in Myntra. W did not buy in Snapdeal. T purchased in ebay. S buys either Blazer or Screen Guard. Q shopped in Amazon. W is female. One who buys Blazer shops in Flipkart. Q and S are males.

  1. Who among the following bought Trimmer?
    A. R
    B. S
    C. T
    D. U
    E. V
    Answer – E. Vpuzzle-solution

  2. Which of the following statement is false?
    A. P purchased Earphones
    B. V is Male
    C. W purchased Shoes
    D. T is male
    E. All are false
    Answer – D. T is male

  3. Who among the following is female?
    A. P
    B. Q
    C. S
    D. V
    E. T
    Answer – E. T

  4. What is the item purchased by person one who shopped in Amazon?
    A. Screen Guard
    B. Mobile
    C. Trimmer
    D. Shoes
    E. None
    Answer – B. Mobile

  5. Who among the following purchased Keyboard?
    A. S
    B. T
    C. U
    D. V
    E. W
    Answer – C. U

Q(6-10) Study the given data and answer the following questions

Eight persons- A,B,C,D,E,F,G and H are sitting in a row of Eight seats some of them are facing North and some are facing South. They like Eight different cricket players- Kohli, Gayle, Malinga, Cook, Taylor, Ajmal, Steyn and Warner. They also support Eight different cricket teams – India, England, Zimbabwe, Australia, South Africa, West Indies, Srilanka and Pakistan not necessarily in same order.
One who likes Gayle sits second to left of G. Three persons sit between one who likes Kohli and One who supports South Africa. Two persons sit between one who support Pakistan and one who support Australia.Two persons sit between one who support Srilanka and one who support South Africa. Warner and Steyn sit adjacent to each other. The person who supports England sits adjacent to the person who supports Zimbabwe. Persons who like Gayle and Kohli sit adjacent to each other. More than two people sit between G and D. F sits third to the right of the person who supports South Africa. The person supporting Australia sits fourth to the right of the person supporting Srilanka. The person who likes Malinga sits second to the right of Pakistan. One who likes Taylor sits second to the right of the person who likes Cook. Either G or D sits at the extreme end of the row but not both. B sits third to the right of F. H likes Cook and support West Indies. A supports England. Both G and the person who likes Gayle are immediate neighbours of Steyn. E sits fourth to the left of the person who supports India. C and A face opposite direction (i.e, if one faces North other faces South and Vice Versa).F faces north.

  1. Who among the following is facing South?
    A. A
    B. F
    C. G
    D. H
    E. C
    Answer – E. Cseat-arra

  2. Which of the following combination is true?
    A. A – Kohli – India
    B. F – Gayle – England
    C. B – Malinga – Srilanka
    D. E – Ajmal – Pakistan
    E. None
    Answer – D. E – Ajmal – Pakistan

  3. Which of the following statement is false?
    A. A faces North
    B. Two persons sit between F and B
    C. C supports India
    D. F likes Gayle
    E. One who likes Warner sits second to left of F
    Answer – E. One who likes Warner sits second to left of F

  4. If Kohli is related to C, Cook is related to D then Malinga is related to whom?
    A. D
    B. E
    C. H
    D. B
    E. G
    Answer – B. E

  5. Which of the following team does G support?
    A. Australia
    B. Zimbabwe
    C. India
    D. South Africa
    E. West Indies
    Answer – A. Australia